Ahogy arról korábban beszámoltunk, a vártnál is paprikásabb hangulatban zajlott az a lakossági fórum, amit Debrecenben, a Fidesz sokat emlegetett fellegvárában tartottak január 9-én a városba csábított CATL akkumulátorgyár ügyében.

Tömegek tüntettek az akkumulátorgyár ellen Debrecenben
Fotó: Telex videó

Mint írtuk, a tiltakozások ellenére katasztrófavédelmi engedélyt kapott a debreceni akkumulátorgyár. A második debreceni közmeghallgatás is ordibálásba és fújolásba fulladt, a főispánt többször is hazaárulónak nevezték, egy nőt pedig megütöttek.

A Fidesz-KDNP debreceni önkormányzati frakciója szerint ellenzéki politikusok a tervezett kínai akkumulátorgyár beruházása kapcsán félelmet keltenek a helyi lakosságban a saját politikai haszonszerzésük érdekében. Trombitás Kristóf is kommentálta az ügyet, nem érti, hogy mi a baja a debrecenieknek az akkumulátorgyárral, még a lakosság értelmi képességeit is kétségbe vonta.

Debrecen momentumos önkormányzati képviselője a városba tervezett kínai akkumulátorgyár ügyében helyi népszavazást kezdeményezett. A város fideszes polgármestere a baloldalt és a város irigyeit sejti az akkumulátorgyár-ellenes hangok mögött.

Az akkumulátorgyár elleni tüntetésen nagy számban jelent meg a lakosság – írja a 168.hu

A lap szerint a civilek által szervezett demonstráción több ezren lehetnek. A videó itt tekinthető meg.

Az LMP szombati sajtótájékoztatóján emlékeztetett

február 9-én tüntetést szervez az LMP Debrecenben az ottani veszélyesüzem-beruházás miatt, emellett a párt országos népszavazást is kezdeményezett már a témában, az önkormányzati képviselőik pedig olyan határozati javaslatokat nyújtanak be, amelyek arról szólnak, hogy a helyiek jóváhagyása nélkül ne lehessen ilyen jellegű üzemeket létrehozni.

Forrás: 168.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
A cikkhez berakott kép nem erről készült. A mai demonstráción volt villa,és ásó..a tüntetőknél. Nyakas kálvinisták... nem fogják feladni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Alfa
hogy megindultak ezek a fidesz ner kecskebaszó kommentelők
FLETÓ
@kulabombaafityiszre: Tényleg??? Akkor neked annyi! ENNYI!
sokanvagyunk
Nem tudom mi vár a gyár indításával a most zöldellő arcú debreceniekkel, de vigasztalásul: ZÖLDmezős beruházás (az aranykorona le van... betonozva), ZÖLD rendszámú autók sokasága lesz a világ boldogabbik táján, amitől ők nem lesznek boldogabbak.
FLETÓ
@kulabombaafityiszre: Disznó! Mit röfögsz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.