A gazdaságfejlesztési miniszter javaslatára a duplájára emeli a Kormány a munkába járás kedvezményes költségtérítését.

Rendkívüli bejelentést tett az Orbán-kormány: Duplájára emelik a munkába járás kedvezményes költségtérítését
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A háború és a magyarok által elutasított szankciók okozta inflációs és gazdasági helyzetben a Kormány minden lehetséges eszközt megragad, hogy a nehéz időkben is javítsa a lakosság és a vállalkozások helyzetét: az átlagfogyasztás mértékéig megvédjük a rezsicsökkentést, bevezettük a kamatstopot, az élelmiszerárstopot, ráadásul egyedülálló módon, 13 hónapig sikeresen fenntartottuk a benzinárstopot is, a vállalkozások számára pedig 700 milliárd forintos kerettel indítjuk el a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramot.

Annak érdekében azonban, hogy Magyarország 2023-ban elkerülhesse a recessziót, fokozottan kell támogatni a munkaerő mobilitását is. A gazdaságfejlesztési miniszter, Nagy Márton javaslatára a Kormány ezért arról döntött, hogy kilométerenként a jelenlegi 15 forintról 30 forintra, azaz kétszeresére emeli a gépjárművel történő munkába járás költségtérítésének adómentes maximumát.

Munkába járásnak – többek között – a munkavállaló lakóhelye szerinti településének közigazgatási határán kívül eső munkahelyére való, napi rendszerességű utazás minősül. A Kormány döntéséből az is következik, hogy a minimális költségtérítés szintje is a duplájára emelkedik, a jelenlegi 9 forintról 18 forintra kilométerenként.

Az intézkedés összességében több százezer dolgozó munkába járását könnyítheti meg, hozzájárulva a teljes foglalkoztatottság megvédéséhez.

Forrás: MTI-OS

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amortizáltok
nincs már lassan kinek vagy a képviselőiteknek drága a BENZIN akkor mit szóljunk mi?
Toller Béla
Azért valamit most már adhatnátok, a magatokéből is ! Vagy, mondjuk, az államéból is ! Nem mindig a munkaadót meg a kiskereskedőt kell ám megtalálni !
ómió
De, hisz', az ilyet az efftársak tarifaemeléssel szokták "megoldani"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.