Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság szombaton azt a fiatalkorú fiút, aki tőrrel támadt egy intézkedő rendőrre szerdán – közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya az MTI-vel.

Letartóztatták a 16 éves fiút, aki megkéselt egy rendőrt
Kép: Pixabay

A tájékoztatás szerint a törzsőrmester egy bejelentés ellenőrzésekor szólította fel megállásra a gyanúsítottat, aki azonban ezt figyelmen kívül hagyta. A rendőr testi kényszer alkalmazásával a földre vitte, és megpróbálta a kezeit hátrabilincselni. A gyanúsított ellenállt, próbált kiszabadulni a rendőr fogásából, majd elővett egy 9 centiméter pengehosszúságú tőrt, amellyel a rendőr jobb lábszárát megszúrta.

A törzsőrmester kicsavarta a tőrt a fiatalkorú kezéből, aki folytatta a támadást, megpróbálta megütni, illetve megrúgni a rendőrt. Végül a hangoskodásra felfigyelő, a házban lakó, szolgálaton kívüli rendőr segítségével bilincselték meg a gyanúsítottat. A szúrás következtében a törzsőrmester 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A bíróság megállapítása szerint az ügyész által a gyanúsított letartóztatására tett indítvány megalapozott volt.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint bizonyítottság esetén a gyanúsított cselekménye felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettének, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérletének megállapítására alkalmas. A megalapozott gyanút a rendőri jelentések, a tanúvallomások, a helyszíni szemle jegyzőkönyve és a lefoglalt bűnjelek alátámasztják. A bíróság a fiatalkorú letartóztatása után a fogva tartást javítóintézetben rendelte végrehajtani.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Tisztázzuk végre, hogy egy deviáns cigány volt a mocsok szubkultúrából, ahol csak az erőszakból értenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Senki nem tudta, hogy ekkora a baj Peller Annáéknál
Szórakozás - 2023. March 22., 11:44
Senki nem tudta, hogy ekkora a baj Peller Annáéknál
Hatalmas veszteség érte Palvin Barbi rajongóit
Szórakozás - 2023. March 22., 12:01
Hatalmas veszteség érte Palvin Barbi rajongóit