A parlament a renitens képviselők szigorú büntetését lehetővé tévő törvénymódosításokat 2019. december 10-én fogadta el, és azok 2020. február 1-jén léptek hatályba – írja az Index.

Kövér László milliókat vont el, az Ab most kezd el vizsgálódni az ügyben
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban Balassagyarmaton 2023. január 20-án. MTI/Komka Péter

Két évvel a beadvány érkezése után, csak most veselkedik neki az Alkotmánybíróság, hogy eldöntse:

alkotmányos-e, amikor Kövér László fideszes házelnök milliós fizetéscsökkentésekkel vagy kitiltással bünteti a szerinte “méltatlanul” viselkedő képviselőket.

A támadott szabályozás alapján a házelnök akár 6 hónapnyi fizetést is elvonhat a képviselőktől, amennyiben a képviselő fizikai erőszakot alkalmaz, vagy a képviselő az ülés, a vita vagy a szavazás menetét akadályozza, vagy az Országgyűlés ülésének résztvevőjét az üléstermi jogai gyakorlásában vagy kötelezettségei teljesítésében akadályozza.

Az ellenzéki képviselők szerint a kitiltás sérti a képviselői jogegyenlőséget, mivel alkalmas arra, hogy akár nyolc-kilenc hónapra, de még enyhébb jogsértések esetén is hónapokra ellehetetlenítse a képviselői jogok gyakorlását.

Másrészt a kitiltás új értelmezése olyan szankciókat vezet be, amelyek szükségtelenek a parlament rendjének fenntartásához: semmilyen indok nincs arra, hogy az ülésről való kitiltáson túlmenően más helyszínekről is kitiltsák a képviselőt. 

Forrás: Index

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
MorcosBajsz helybe megy a pofonért. Ha a Tákolmányqróság nem meszeli el, akkor majd Strassburg...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amortizáltok
főpáttitkáros kisz kábés szart ki kéne már onnan selejtezni lenne sok fiatal értelmes nem gyűlölködő orbánbérencekkel itt hadakozni .
Eladott Ország
„Kövér László: Az Aranybulla olyan morális és erkölcsi iránymutatást adott, amelyet a haza sorsáért felelősséget viselő vezetők sohasem hagyhattak figyelmen kívül". Ez ugyan valóban igaz is, az Aranybullának van történelmi jelentősége, de bármiféle beszéd ezzel kapcsolatban nevetséges egy olyan Parlamentben, ahol ma már lényegében egy uralkodó önkényeskedik, az alattvalói pedig bólogatnak minden parancsára. Orbán megcsúfolta a magyar demokráciát, amelyben hatalmas segítségére volt Kövér köteles László is. Akinek következésképpen az erkölcs, a morál szavak úgy hangzanak a szájából, mintha káromkodna.” Köteleslaca ezúttal igazat mondott, az Aranybulla valóban iránymutatás atdott, mégpedig a feudális kizsákmányoláshoz. Ez nem Sztálin, Kövér László bajúsza.
s.24.hu/app/uploads/2015/12/d__as20151213038.jpg
amortizáltok
Leszólhattak oda is hogy jó lassan húzzák el az ügyet,ettől a fő kiszkb bés selejtből ki csinált házelnököt ? tán még holtábai is itt fog szellemként hatni az ellenzékre? tőle kéne elvonni az erélyi villáját , kiadni albérlőknek.had enné a penész míg él.
jáger laszló
Kégli dal
Bródy János
S nem szól ránk a házmester!
csak ennyi
barátilag
J.L.
teuton
@Maccska: Tudom, analfabeta vagy, de azert csak leirom, talan valaki felolvassa neked: A magyar törvenyeket felülirjak az europaiak. Ezert mar több hazmesteri büntetest semmisitett meg az EU-Birosag... Szoval ennyit a hazmestari büntetesek törvenyessegeröl... Azonkivül epp most lesz marcius vegeig 27 (!!!) törveny modositva, adaptalva az europai jogallami elöirasoknak megfelelöen.
namihami
Újabb fideszkorifeusi baklövés, aminek eredményeképp húzhatjuk ki a kasszafiókot!
Nem az első és biztosan nem is az utolsó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.