A parlament a renitens képviselők szigorú büntetését lehetővé tévő törvénymódosításokat 2019. december 10-én fogadta el, és azok 2020. február 1-jén léptek hatályba – írja az Index.

Kövér László milliókat vont el, az Ab most kezd el vizsgálódni az ügyben
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban Balassagyarmaton 2023. január 20-án. MTI/Komka Péter

Két évvel a beadvány érkezése után, csak most veselkedik neki az Alkotmánybíróság, hogy eldöntse:

alkotmányos-e, amikor Kövér László fideszes házelnök milliós fizetéscsökkentésekkel vagy kitiltással bünteti a szerinte “méltatlanul” viselkedő képviselőket.

A támadott szabályozás alapján a házelnök akár 6 hónapnyi fizetést is elvonhat a képviselőktől, amennyiben a képviselő fizikai erőszakot alkalmaz, vagy a képviselő az ülés, a vita vagy a szavazás menetét akadályozza, vagy az Országgyűlés ülésének résztvevőjét az üléstermi jogai gyakorlásában vagy kötelezettségei teljesítésében akadályozza.

Az ellenzéki képviselők szerint a kitiltás sérti a képviselői jogegyenlőséget, mivel alkalmas arra, hogy akár nyolc-kilenc hónapra, de még enyhébb jogsértések esetén is hónapokra ellehetetlenítse a képviselői jogok gyakorlását.

Másrészt a kitiltás új értelmezése olyan szankciókat vezet be, amelyek szükségtelenek a parlament rendjének fenntartásához: semmilyen indok nincs arra, hogy az ülésről való kitiltáson túlmenően más helyszínekről is kitiltsák a képviselőt. 

Forrás: Index

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
MorcosBajsz helybe megy a pofonért. Ha a Tákolmányqróság nem meszeli el, akkor majd Strassburg...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
MorcosBajsz helybe megy a pofonért. Ha a Tákolmányqróság nem meszeli el, akkor majd Strassburg...
jesz
Magyarországon nem akad olyan szerveződés, amely el merné marasztalni Kövért..

...és ezt ő jól tudja...nos a tettei e szerintiek...marad minden úgy, ahogy van.
jáger laszló
Mostanság Kövér Lackó házmesteri ténykedését vizsgálja az AB,,hogy törvényszerűen járt-e L!!!??
Majd minden kiderül vagy nem!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
teuton
@jesz: Esetleg tanulj meg olvasni! Az EU-Birosag mar több hazmesteri büntetest semmisse tett! A penzbünteteseket vissza kellett kamatotul fizetni, az eljarasi kölltsegeket "termeszetesen" az adofizetök alltak. Köverlaca semmilyen büntetöjogi vagy erkölcsi felelössegrevonast nem kapott a törvenytelenkedeseiert...
dr. prédikátor
EZT A PATKÁNY KÖTELEST KELLENE MÁR VÉGLEG KITILTANI!!!
justhpeter
Mivel a tákolmánybíróság = fideSS-kdnp bírósággal, semmi jelentősége, hogy mikor és mit vizsgál.
Eladott Ország
Alkotmánybíróság. Azért van abban valami gyerekes naivság, hogy az Alkotmánybíróság elnöke, Sulyok Tamás a köpcöshöz fordul védelemért, mert az ellenzék megkérdőjelezi a pártatlanságát, miközben minden bíráját Orbán javaslatára nevezték ki. Közben pedig ugyanez a köpcös rendre le se szarja az Alkotmánybíróságát. Tény ugyanis, hogy a fidesz vezette parlament még a hozzá hű Alkotmánybíróság döntéseinek egy részét sem hajtja végre. 2013 óta tizenegy döntését nem vették tudomásul! Sulyok úr! Még mindig nem esett le a tantusz? Ön is csak egy eldobható senki, az összes tudományával együtt Orbán kezében. Egy igazi semmitérő fidesz gittegylet! Szégyen az egész létük és működésük is!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272773593_2005220243016033_8436744675172354503_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=6-db_dZRxakAX9JyeSo&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDJK37nVG5YHd-biHCXo50Eknd1DyqNfqMyOffHWRemPA&oe=63DA1A98
Az Alkotmánybíróság szerint nem alkotmánysértő, ha az erdélyi magyar szavazhat levélben, az Angliában dolgozó nem. Ti is mentek a levesbe. Komolyan lehet venni egy ilyen testületet? Ritka egy mocskos banda ez ! Szar ember mind ! Hogy tudnak ezek tükörbe nézni ?! Elmehettek ti mindnyájan a jó qrva anyátokba!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273486715_1640804939598889_3542113771995468003_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=7am1QHBWGFMAX-XvMnP&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDg-S30vT74OogEFsTCPCA34W5PhajPjkXPR_1HT7Yxvg&oe=63DA5E31
Alkotmány sírásók.Vastag bőr részvénytársaság. Szégyeljék magukat. Kiüresedett társaság, fidesz seggnyaló banda!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274180394_2022812797923444_7702789142076612752_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=zGx7e_VhIHAAX_jaIIM&_nc_oc=AQmeA2Tasq5ZUgkCsUSyphS1EROh7hgQeiR-i84KXw_C6HqGlcPYFws0QhFXGhzbdSc&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfClTfyzb2bMCoijBxwDurZ5N0LQ-s4fOAbztKtyU3kXyA&oe=63DB52A4
Hadd kérdezzem meg: Van-e ebben az országban...
Eladott Ország
ma, 06:30 ♦ bocs. lemaradt link. "Hadd kérdezzem meg: Van-e ebben az országban alkotmánybíróság , ha nincs alkotmány, csak alaptörvény." Most már kék tógában himbálják...
pbs.twimg.com/media/FjYuIc1WQAIAn4K?format=jpg&name=900x900
jáger laszló
A házmester a ciklus végére még gumibotot is kap a rendcsináláshoz!!!??,
csak ennyi
barátilag
J.L.
telegdilaci
@Qqberci:Azt hiszi ez a Bajszos Szar hogy Ő mindenkivel bármit megtehet,aki nem ért egyet a Fidesz politikájával vagy kritizálni meri a kormány ténykedését,és van pofájuk azt hazudni hogy itt jogállam van,igaz van Fidesz féle jogállam!
telegdilaci
@Maccska: Látom nagyon agymosott Fideszes szektatag vagy aki védi az igazsággal szemben a mundér becsületét,csakhogy a Parlament nem munkahely az ellenzéki vagy független képviselőket is a Magyar választók küldték a parlamentbe hogy képviseljék az érdekeinket,ezzel együtt az a munkájuk hogy szóvá tegyék a hiányosságokat,vissza éléseket,amiket Pártunk és kormányunk csinál,egyébként az alaptörvény NEM-alkotmány ez az alaptörvénynek nevezett összelapátolt tákolmányt kizárólag a Fidesz szavazta meg nem egyeztetett a Többi parlamenti pártokkal,nagyon jól teszi Hadházy hogy utánna jár a rendszerszintű korrupciónak így legalább minden magyar állampolgár értesül a Fidesz korrupciós ügyeiről,viszont ezt egy hithű Fideszes nem érti meg vagy nem is akarja megérteni,ezért nem akarja az EU-adni az Országnak járó támogatásokat,mert nem az Ország fejlődésére költik hanem gazdagitják a saját családjukat,a haveri kört,fejlesztésre meg nem marad semmi,hiteles forrásból kellene tájékozódni nem a hazugság propagandából!
ómió
Már rég megkapták a "kárpótlást" az efftársak! "Guruló dollárban"!
Toller Béla
MIndannyian macskajancsik ! Javasolom hogy könyörtelenül nagy büntetést kapjon ez a kövér is meg az alkotmánymagyarázók is, mihelyst leáldozik mögülük a diktátor napja ! Magyarországon ne lehessen többé erkölcstelen hülyéket vezetőnek választani vagy kijelölni !
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 08:44
Magyarországnak volt alkotmánya,most alaptörvénye van.
Igaz a nép egyszerü gyermeke tákolmánynak hívja.Ez nem keverendő az alkotmánnyal.
Eladott Ország
@Maccska: ma, 08:44 ☻ Majd a szélhámos , bűnöző és politikai prosti román cigányodnak lesz ideje elgondolkodnia rajta a sitten!
Orbán: „Lényegünk a korupció’+ uraljuk az orzságot ’= kerestény’ csabaccság’.” Szimpatikusan gondolkodik a bácsi.
uploads.disquscdn.com/images/02c9e448840f85617826e6cf2e292da44c70efdaca46686c66e02adaf5585321.jpg?w=800&h=324
Remélem Brüsszelben is hallják eme korrekt ars poeticat. Lassan Észak-Koreából ide jönnek tanulmányútra. Az alaptörvénnyel meg kitörölhetjük a seggünket!
amortizáltok
főpáttitkáros kisz kábés szart ki kéne már onnan selejtezni lenne sok fiatal értelmes nem gyűlölködő orbánbérencekkel itt hadakozni .
Eladott Ország
„Kövér László: Az Aranybulla olyan morális és erkölcsi iránymutatást adott, amelyet a haza sorsáért felelősséget viselő vezetők sohasem hagyhattak figyelmen kívül". Ez ugyan valóban igaz is, az Aranybullának van történelmi jelentősége, de bármiféle beszéd ezzel kapcsolatban nevetséges egy olyan Parlamentben, ahol ma már lényegében egy uralkodó önkényeskedik, az alattvalói pedig bólogatnak minden parancsára. Orbán megcsúfolta a magyar demokráciát, amelyben hatalmas segítségére volt Kövér köteles László is. Akinek következésképpen az erkölcs, a morál szavak úgy hangzanak a szájából, mintha káromkodna.” Köteleslaca ezúttal igazat mondott, az Aranybulla valóban iránymutatás atdott, mégpedig a feudális kizsákmányoláshoz. Ez nem Sztálin, Kövér László bajúsza.
s.24.hu/app/uploads/2015/12/d__as20151213038.jpg
amortizáltok
Leszólhattak oda is hogy jó lassan húzzák el az ügyet,ettől a fő kiszkb bés selejtből ki csinált házelnököt ? tán még holtábai is itt fog szellemként hatni az ellenzékre? tőle kéne elvonni az erélyi villáját , kiadni albérlőknek.had enné a penész míg él.
jáger laszló
Kégli dal
Bródy János
S nem szól ránk a házmester!
csak ennyi
barátilag
J.L.
teuton
@Maccska: Tudom, analfabeta vagy, de azert csak leirom, talan valaki felolvassa neked: A magyar törvenyeket felülirjak az europaiak. Ezert mar több hazmesteri büntetest semmisitett meg az EU-Birosag... Szoval ennyit a hazmestari büntetesek törvenyessegeröl... Azonkivül epp most lesz marcius vegeig 27 (!!!) törveny modositva, adaptalva az europai jogallami elöirasoknak megfelelöen.
namihami
Újabb fideszkorifeusi baklövés, aminek eredményeképp húzhatjuk ki a kasszafiókot!
Nem az első és biztosan nem is az utolsó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.