Csökkentené Budapest szerepét a területfejlesztésben Navracsics Tibor, közben Lázár János egy sor fővárosi projektet állított le – hangzott el az ATV Híradójában.

Nyílt vérengzés Budapesten? Lázár után Navracsics is visszafogná a budapesti fejlesztéseket
Kép: Pixabay

A döntések szinte mindig Budapesten születnek, ez pedig a területfejlesztés területén sincs másképpen. Ezen változtatna most a szakminiszter, aki nagyobb szerepet adna a régióknak az őket érintő fejlesztések előkészítésében és végrehajtásában is. 2026-ig viszont még sok a tennivaló.

Addigra szeretnénk ismételten letenni a magyar területpolitika alapjait. Ez nem kishitűségből adódik, hanem pontosan abból adódik, hogy tudom, hogy milyen óriási munka áll előttünk. Fogalmakat kell átgondolni, célokat kell átgondolni, magát az országot kell újragondolnunk

- fogalmazott Navracsics Tibor. Közben a Telex arról írt, hogy Lázár János építési miniszter elkaszálta a fővárosi fejlesztések többségét. Nagyjából hatvan projekt esett kútba. Sok esetben uniós pénzeket kell visszafizetni, sőt akár még eljárások is indulhatnak. Lázár a lapnak úgy fogalmazott, hogy "a kabinet a gazdaságélénkítő fejlesztéseket tudja és akarja támogatni".

Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnöke a Facebookon nyílt vérengzést említett, majd hozzátette:

Lázár János a kezével mond halálos ítéletet a fejlesztési projektekre. Úgy véli, hogy nem szakmai, hanem politikai szempontok érvényesültek, ahogyan Navracsicsnál is, amikor a fejlesztési politikát vázolta fel.

Forrás: atv.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt Nick
Mivel csak gazdaságélénkítő beruházást engedélyez Annyitisér János, javaslom a vár mellé egy akkumulátorgyár felhúzását.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Debrecenbe kéne menni
akksi gyárat kéne vinni
Megálljatok polgártársak
a vidéken iszonyatos vízhiány van!
csak ennyi
barátilag
J.L.
terlasz
Kárpátalját Debrecenből könnyebb igazgatni?
telegdilaci
@Törölt Nick:Volt rá 12-évetek,a támogatások ellopásán kívül semmit nem fejlesztettetek,valójában ez hablaty hogy ott kell dönteni ahol a beruházások lesznek,politikai okokból nem engedik megvalósítani egy Prolyektet,még akkor sem ha arra megkaptuk az EU-támogatásokat,csak azért sem valósítjuk meg inkább visszafizetjük a pénzt az EU-nak,látszik mennyire egyeztettek a társadalommal,a Tüntestések ellenére csak azért is megépítitek az Akku gyárat,kerül amibe kerül nem számit az Emberek véleménye,Debrecen polgármestere is Szembe megy a laksság akaratával,csakazért is felépül az akku gyár mert a fentről jövő parancsot végre kell hajtani,a Riporter kérdésére amikor megkrdezték tőle mi lesz ha nem fogják újra választani amiért nem a lakosság akaratát támogatja,(ettől nem tart,mivel bölcsnek tartja a Debrecenieket) várjuk ki a végét,egyébként Szombathelyen is akartak építeni egy akku gyárat,még a Debreceni előtt,de mivel ott ellenzéki a polgármester ott szóba sem jöhetett!
evacica
@Törölt Nick: Inkább Felcsútra Orbán háza mellé vagy Hatvan puszta mellé jót fog tenni az Orbán birodalomnak!
evacica
ez az Orbán kormány! Más ország pl Csehország vagy Szlovákia építi és fejleszti a fővárosát! A sárga irigység fog el ha látom Prágát vagy Pozsonyt micsoda különbség! BPest koszos elhanyagolt lepukkadt kormányunk jóvoltából!Ez van mikor ilyen banda kormányoz! Szégyen de a miénk is mert még nem zavartuk el ezt a kártevő bandát!
Németh István
Voltaképpen csak szégyelhetitek magatokat, ki-ki a maga lelkiismereti módján, hogy egyáltalán van a pofátokon bőr a magyar honban élni! Azokat a kormány által 12-13 éve folyamatosan biztosított javakat elfogadni, amikor szar moslék tróger ellenségek mi több aljas hazaárulókat támogatók vagytok, így magatok is azzá válva az Eu. nemzeteknek is károkat okozó herékké fejlődtetk!!! Szégyen, hogy meg mertek szólalni! Ti mertek szóvá tenni pl. a fővárosunk állapotát összahasinlítva más városokkal?? ki a büdös kurva anyja választotta a polgármestert a külföldről behozott szavazók útján a csalások sorozatával??? Hogy nem tudtok megdögleni aljas szariok!
Ezért még bűnhödni fogtok, nem kicsit, nagyon!
De a világ nem áll meg és >> az usa-nató armada eltakarodik Európából a szemét állat Eu. vezetés a nemzetek gyilkosa eltakarodik a börtönbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.