A NATO katonai bizottságának elnöke szerint a NATO felkészült a közvetlen konfrontációra Moszkvával.

NATO: készen állunk a háborúra Oroszországgal

Mindennél közelebb került a NATO a háborúhoz. Forrás: Pixabay

Egy portugál tévécsatornának beszélt arról Rob Bauer, a NATO Katonai Bizottságának elnöke, hogy az Egyesült Államok vezette blokk készen áll az Oroszországgal való közvetlen konfrontációra

Egy erre vonatkozó kérdésre válaszolva azt állította: „Készen állunk”. Utána gyorsan leszögezte, hogy a NATO csak akkor lép a tettek mezejére, ha Oroszország átlépi a vörös vonalat azzal, hogy megtámadja valamelyik NATO-tagállamot – írta a TASZSZ orosz hírügynökség.

Bauer szerint a NATO-nak felkészültnek kell lennie, mert jelenleg Oroszországé a katonai kezdeményezés. A NATO vezetője korábban aggodalmának adott hangot, hogy az ukrajnai harcok háborúvá szélesedhetnek Oroszország és a védelmi szövetség között.

Ha a dolgok rosszul alakulnak, annak szörnyen rossz vége lehet. Ez egy szörnyű háború Ukrajnában. Olyan háború is, amely a NATO és Oroszország közötti háborúvá fajulhat. Mindennap azon dolgozunk, hogy ezt elkerüljük – idézte az Independent Jens Stoltenberget.

A Kreml többször is azzal vádolta a NATO-szövetségeseket, hogy a konfliktus részesévé váltak azáltal, hogy fegyverekkel és tankokkal látják el Ukrajnát, kiképzik csapatait és katonai hírszerzési információkat adnak az orosz erők elleni támadásokhoz – írta az Index.

A Nyugat hosszú éveken át szégyentelenül kihasználta erőforrásait, népirtásra és terrorra buzdított a Donbaszban, és gyakorlatilag gyarmattá változtatta az országot. Most pedig cinikusan ágyútölteléknek, Oroszország elleni faltörő kosnak használja az ukrán népet azzal, hogy továbbra is fegyverekkel és lőszerrel látja el Ukrajnát, zsoldosokat küld, és öngyilkos pályára állítja az országot – nyilatkozta az Ukrajnát szűk egy évvel ezelőtt lerohanó Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Forrás: Index
Fotó: Pixabay

144 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Őrnagy
@Eladott Ország: Van némi diszkrét bája amikor ta, aki bevallottan a sok fityeszes rokon miatt kerülték elmegyógyintézeti felügyelet alá, te Orbánozol itt leghevesebben!
Ha nem lennél ennyire szánalmas, talán nevetnék rajtad, pedig rajtad sírni kellene!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
A döntést nem a NATO hozza ,hanem az USA és OROSZORSZÁG!!!
Ők vethetnek véget a háborúnak is,ha úgy akarják!!!???
csak ennyi
Barátilag
J.L.
rokker33
@TASzSz: igaz észak Koreát elfelejtettem, pedig nekik is hatalmas hadseregük van...
TASzSz
@rokker33: Abból a krémje 100e fő! A teljes haderő 1 millió felett van! Bármikor hadrafogható...
m73
@Maccska: és a trampli majd leállítja a NATO -t te fassz?:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.