Ötszáz körözést adott ki csak tavaly a 350 fős Monosbélen a rendőrség. A falubeli intézetben nevelkedő kamaszok szinte rettegésben tartják a községet.

Agresszív horda tartja rettegésben a gyönyörű bükki falut

A fiatalokkal a pandémia óta nem lehet bírni. Forrás: Pixabay

A probléma most már akkora, hogy néhány hete testületi ülést is összehívtak. Pár napja közmeghallgatás volt a hivatalban, ahol az emberek elmondhatták, milyen problémákat okoznak a fiatalok – írja a Blikk. ,,Nemrég több fiatal megvert két gyereket Egerben, úgy tudjuk, néhányan közülük mónosbéliek voltak" – meséli Betti. A falu boltosa szerint több idős ember este már inkább nem is teszi ki a lábát az utcára.

Az intézetis fiatalok csapatosan járják a falut. Szétszórják a szemetet a kukákból, zaklatják a járókelőket, pénzt és cigarettát követelnek a szembejövőktől, égő csikkeket nyomnak a kutyák orrába és mindent megrongálnak, amit csak meglátnak. Miközben korábban jó volt a viszony az intézettel. Betti szerint a probléma akkor kezdődött, amikor új vezetőséget kapott az intézet.

,,Az itt lakó gyerekek megjárták az élet rögös útját" – mondta Varga Sándorné polgármester. Szerinte a pandémia idején távolodott el egymástól a falu és az intézet vezetése – írja az ATV.

A település azt szeretné, hogy rend legyen és fegyelem. A gyermekotthon idén új vezetőt kapott, akivel már megkezdtük az egyeztetéseket, tiszta lappal indulunk. Türelmi időt adtunk egymásnak, ez alatt ki kell derülnie, hogy tudunk-e a továbbiakban egymás mellett élni

– tette hozzá.

A fiatalok közül többen javítóba vagy börtönbe kerülnek a csoportosan elkövetett rablások miatt, ám ez sem állítja meg őket. Mivel nem egy javítóintézetben élnek, ezért ha a rendőrök elkapják és beviszik őket, utána szinte azonnal kisétálnak a kapun – mesélték a helyiek.

Forrás: Blikk, ATV
Fotó: Pixabay

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Szét kell verni őket egy pár orrot arcot beszakítani egy két kezet szilánkosra törni ,akkor elfog menni ezeknek a cigány bűnöző tetveknek a kedvük a bűnözéstől!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Hogy mászkálhatnak ki a faluba ezek a kölykök?!
jáger laszló
Mi történik ott???
Csak nem a gyerekek vezetik az intézetet??
A gyerekeknek az intézetben van a helyük és nem a faluban!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
amortizáltok
és ilyenkor hol van a nagytestvér mármint pintér pinytyő bácsikánk aki csak a tanárokkal mer vitázni , meg parancsuralmi formában értekezni, ja nem akadna pár 10-20 rendőr ott 5--7 akcióval rendet vágni. golyóállót is illene vinni . csak szólok hátha kés is lesz a fotót elnézve.
csak úgy....
@Maccska: a te idióta agyad! a kilátástalanságtól mindenki megvadul,még a gyerekek,fiatalok is nem csak a fölnöttek ! még sosem volt ennyi intézetis fiatal magyarországon,mint az utóbbi 10-15 évben!
Virág Árpád
@vacsi: Sajnos már nem nevelőotthonban laknak! Hanem LAKÁSOTTHONOKBAN! Ez az új módi - liberalizmus! Szabadság - szabadosság - szabatosság! Kapu nyitva, van hogy éjszakára sem zárják be kulccsal ...
Fiúk, lányok egy rakáson - lakáson...
Megszűnt a rend!
csak úgy....
@Virág Árpád: szerinted börtönben kéne tartani az állami gondozott kölkeket?
a kilátástalanságuk az oka mindennek, ne csodálkozz ha gyülölik a fölnötteket, akik születésüktöl kezdve leszarják öket!
Virág Árpád
@csak úgy...: A fele már ott van! Kalocsa!
csak úgy....
@Virág Árpád: és ez szerinted így helyes? manapság magyarországon a kiskorú állami gondozottak hasonló helyzetben vannak mint a "valahol európában" cimü filmben! -persze másra köllött a pénz,mondjuk focira...
ezek a kis bünözönek nevelt gyerekek ,nagyon sok problémát fognak okozni még nektek,de megérdemlitek!
Virág Árpád
@csak úgy...: Túlspirázod a problémát! Sőt nem is probléma! Feladat! Nekem több mint 50 éves rálátásom van a dologra! nevelőotthon jó volt! Rend, fegyelem, ...

Ma pedig:

propeller.hu/itthon/3898445-ujszulottet-talaltak-hatvani-korhaz-babamento-inkubatoraban-ez-sors#v3571390

Tehát nem túl sok a számuk!
Aki Én
Úgy látom megint mindenki hibás, felelős, csak az aktuális hatalom nem.
csak úgy....
@Virág Árpád: a te 50 éves rálátásd...,akkor jól van! -mi is leszük szeni szeni,mi is leszünk szenilisek?
Pálinkás Pál
és akkor a jogvédők tiltakoznak ha a cigók sterilizálása szóba kerül...
Nessy
@Virág Árpád: Nem akarom bántani, de ötven év alatt nagyot változott a világ! Az hogy mi sok esetben vissza kocogunk a múlt század elejére, az sajnos visszaüt!
Emmersson71
@Maccska: Arról az oktatáspolitikáról beszélsz, amelyikben Orbán 2011-ben a tankötelezettséget lecsökkentette 16 éves korra?! Ja, az mára beérett!

www.origo.hu/itthon/20111220-elfogadta-az-uj-koznevelesi-torvenyt-a-parlament.html
vitriol
Milyen szerencse, hogy pintér 2 hét alatt rendbetette a közbiztonságot, mert mi lenne akkor itt, ha hozzá sem fogott volna!?
rokker33
Szét kell verni őket egy pár orrot arcot beszakítani egy két kezet szilánkosra törni ,akkor elfog menni ezeknek a cigány bűnöző tetveknek a kedvük a bűnözéstől!
Virág Árpád
@Nessy: Hogyne! Süllyedt! Morál, stb. Pedagógus, s egyáltalán a felnőttek tisztelete! Az átkosban 1 rendőrgyilkosságért akasztás járt - nem vizsgáltak elmeállapotot!
Ha ezek a gyerekek felnőttek lesznek, naponta gyilkolnak majd! Persze nem fejenként 1 gyilkosság / nap. Hanem bűnszervezetben! Drog, prostitúció, rablás!!!
Elengedtük a gyeplőt 1989-ben!
csak úgy....
@rokker33: gondolom téged is ütöttek-vertek gyerekkorodban, te buta borsodi cigány! attól lettél ennyire tudatlan eszetlen és agresszív fölnött korodra!
csak úgy....
@Virág Árpád: itt van ez a buta @rokker33: ,aki állítólag családban nött föl,cca. 33 éves és piszokul buta és agresszív! a te tapasztalatod szerint, ö hol lett elbaxva?
Yeromos
@Maccska: Miről beszélsz liberális oktatás politika, 12 éve ti határozzátok meg az oktatás politikát, ezek a szerencsétlen gyerekek még alig 12-15 évesk. Az itézmény igazgatók mind a ti embereitek. Miről beszélsz nem unod még, hogy mindent másra próbáltok kenni?
Nessy
@Virág Árpád: Azért lenne jó, ha valamit lépne a rendőrség! Mert ha valaki betöri egy kölyöknek a képét, jelenleg őt büntetik meg önbíráskodásért, miközben a rendőrség ölbe tett kézzel nézi az eseményeket.
Nessy
@csak úgy...: Otthon, kiskorába! Vagy itt kompenzálja a jelenlegi frusztrációját!
Sámannus
A magyar oktatás része volt a fiatalok nevelése az iskola után is. Ezek a fiatalok is része atársadalomnak az orbáni társadalom szándékosan kriminalizálja a fiatalokat, és várhatóan ezzel a rendrakaással akarja zsarolni a polgárait. Amint pintés is kijelentette, kéthét alatt rendet csinyá. Persze szétverik ami működött...
Virág Árpád
@csak úgy...: Sehol! Véleményt mond! Az hogy más egyet ért vele vagy sem...
Virág Árpád
@Nessy: Nem fognak lépni! Azok megvárják míg kinyírják egy kollégájukat!
jáger laszló
Legfontosabb lépése oktatásügyben a fidexnek az volt,hogy a kötelező iskolába járást leszállította 16 évre!!
Ezzel is az elbutulásnak nyitott szabad utat!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
Akkor most mi van ? Nem jött be I. Viktor király oktatási terve, miszerint a legfontosabb a hit- és erkölcstan és a testnevelés ? Pedig jó Viktor királyunk az oktatásnak (is) szakértője a Pintér nevű oktatási kamarásával együtt. Hogy nem kellett volna mindent lezülleszteni ? De tényleg, miért nincs az intézetben egyházi általános- és középiskola ?
Dr. Proktor
@jáger laszló: Látjuk laszló, látjuk, barátilag!
Itt is kevernek, kavarnak...
ESCOBAR
@jáger laszló: Kár lenne őket a rendszerben tartani! 18 évesen már szül... illetve 2-3 gyereke van... Nem fog soha asszimilálódni!
Sámannus
Ez az orbányi sintéri maffiaképző alapja. Nékik ilyen sikeres intézkedáseik vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.