Kínjában már a libatenyésztéshez hasonlította az akkumulátorgyártást a fideszes megmondóember.

Lánczi Tamás szerint Németország lobbizik azért, hogy inkább ott épüljenek akkumulátorgyárak

Magyarországon több akkumulátorgyárat építenek jelenleg is kínai cégek. Forrás: Pixabay

Lánczi Tamás politológus a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt arról, hogy az akkumulátorgyárakkal rendelkező országok a jövőben stratégiai előnybe kerülnek – szúrta ki a Magyar Hang. A debreceni akkumulátorgyárral kapcsolatos tiltakozások kapcsán Lánczi kifejtette: ez egy jó beruházás, nemzetgazdasági értelemben fontos, mert munkahelyeket teremt most, a jövőben az akkumulátorgyárak a gazdaság hajtómotorjai lesznek.

Lánczi felhívta a figyelmet arra, hogy 2035-től a belső égésű motorok gyártása befejeződik Európában, akkortól csak e-autót fognak újonnan üzembe helyezni, vagyis óriási igény lesz akkumulátorokra (ez még közel sem biztos – a szerk.). „Aki akkumulátorgyárral rendelkezik, az tud nagy mennyiségben gyártani, így azé lesz a jövő” – fogalmazott. Szerinte ezt mindenki érti külföldön és itthon is, ám

külföldön sokak szemét csípi, hogy Magyarország nem az első ilyen beruházást hozza el. A politológus szerint „elindult egy harc azért, hogy ezeket a gyárakat ne hazánkban építsék fel”, Németországban keményen lobbiznak azért, hogy a magyar beruházások inkább náluk épüljenek fel.

Úgy vélte, meg kell vizsgálni, hogy a debreceni beruházást ellenző ellenzéki pártok tevékenysége hogyan függ össze ezzel a német gazdasági törekvéssel, fel kell tárni, van-e esetleg anyagi befolyásoltság, mint ahogy a választási kampányban is történt hasonló eset. Kérdésre közölte: az ellenzéki pártok tisztában vannak e beruházások jelentőségével, tudják, aki zöld technológiát akar, annak akarnia kell az akkumulátorokat, ezzel a gyárakat is, mert „nem fáról szüretelik az akkumulátort”. Szerinte nem véletlen, hogy eddig nem merült fel ezekkel semmilyen probléma, ahogy Németországban sem merülnek fel ilyenek.

A fideszes politológus szerint a tiltakozások célja elrettenteni a befektetőket attól, hogy e korszerű technológiákat Magyarországra hozzák.

Nem ideológiai küzdelem ez, semmi köze ahhoz, hogy valaki zöldpárti-e vagy sem, egyszerűen a nemzetgazdasági érdekekkel szembe mennek azok, akik el akarják lehetetleníteni az akkugyárak hazai létesítését

– mondta. Emlékeztetett arra, hogy

amikor a magyar libatömés ellen tiltakoztak, akkor a francia libamáj termelők finanszírozták a tiltakozást vezető erőket, tehát kicsiben ugyanez történt akkor is.

Hozzátette: ez egy sokkal komolyabb történet, mert nem egy egyszerű ágazatról, nem iparpolitikai kérdésről van szó, hanem nemzetstratégiai kérdésről.

Forrás: Magyar Hang
Fotó: Pixabay

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a szokásos fideszes hazudozás, úgy próbálják meggyözni a magyarokat,hogy hazudnak nekik valami nagyot! :) - ez a fidesz tuskóknál mindíg beválik..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Maccska: Az ne zavarjon teged analfabeta, hogy Nemetorszagban MAS elöirasokat kell betartani a környezetvedelemben, NEM ad az alllam (a lefizetett korrupt politikusok altal megszavazva) hatalmas adokedvezmenyeket, NEM sajatitanak ki maganszemelyektöl termöföldeket, NEM lakoterületenl epülnek a gyarak es a dolgozok 5x ANNYI FIZETEST kapnak! Ugye igy lehet összehasonlitani az almat a körtevel...
Terminátor
"2031-RE MAGYARORSZÁG LESZ EURÓPA MÁSODIK LEGNAGYOBB HATALMA"
A hatalom redben van már most is, minek ezt fokozni?
Csizmás Kond
@csak úgy...: Na húzz a picsába nyavalyás erdélyi migráncs. Azzal akarod magad magyarnak látszatni hogy itt szajkózód a hülye baloldali szart, hogy magyarnak láss ? azt hiszed hogy ettől leszel magyar, hogy ezért fognak téged embernek nézni ?
Nem tudsz egy egészséges mondatot kinyögni magadból csak a csigánykodó szarakodásra telik a müveletlenségedből ...retek...
Lepényleső
@KisTehen: ...most még,- de ha ismeri göd elhelyezkedését a térképen,és tisztában van a Duna folyásirányával,
és a még épülő üzem el kezd majd termelni,- vélhetően a szeme is fel fog nyílni,- annak láttán
amit nem fog látni,- a Dunát a megszokott mennyiségben folyni?
Lepényleső
Németország,vagy bárki is ha lobbizna bármiért az EU-ban,mi labdába nem rúgnánk még véletlenül sem,- biztosan?
(Egyébiránt az egykor még demokratának mondott akkori ellenzék,- köztük a fydes mint az SZDSZ állítólagos
ifjúsági tagozata,a Nagymarosi Vízlépcső megépítését mint környezetre ártalmasat állított be,s valami trükkös
módon az építkezés leállítását is elérte,- holott az annyira előrehaladott volt,hogy sokkal többe került azt
az "eredeti formájába" visszaállítani mintha megépítették volna a már majdnem kész erőművet. Vélhetően
nem kevés kártérítést fizettetve velünk Szlovákiának aki a szerződés megkötésekor még nem is létezett.
Immáron a hatalom teljes és kizárólagos,- sokak szerint megkérdőjelezhetően legális birtokában az akkori
nagy zöldek ha atomerőművet,akkumlátorgyárakat,és minden más a környezetre ártalmas dolgokat is
kényszerítenek ránk,- és a nagy többség ezt sem akarja,- megoldás ha a nyolcvanas évek végét a zöm másolja?)
telegdilaci
@sgl:Ennek teljesen mindegy hogy milyen áron telepítik ide az akkugyárat,hiteltelen hogy a Németországi gyárral hasonlítják össze a Debrecenben lévővel,mivel ez jóval nagyobb és mindenben energiában,vízigényben többszörse lesz a Német Gyárnak,kik fognak ebben az akkugyárban dolgozni mert ennyi munkaerő nincs Debrecenben még a környékén sem,vagy külföldi munkavállalóknak csinálunk munkahelyeket,több száz milliárdos állami támogatással! Arról nem beszélve hogy Németországban nem a település közelében vannak az akkugyárak,valószínű az is hogy egy kietlen félreeső helyen építették fel! aki ennyire akarja ezt az akkugyárat költözzön mellé Gödön is volt egy közmeghallgatás,ott már néhány éve működik egy akkugyár,az öszegyült lakosság kérdéseire mindenféle magát szakértőnek mondók voltak szinte egy kérdésre sem tudtak válaszolni csak lejáratták magukat,az is kiderült hogy a szennyezett vízet még soha nem vizsgálták meg hogy milyen összetételben vannak a káros anyagok amik beszivárognak a Talajba! egyébként a Magyar politikusok már lejáratták magukat,a folyamatos hazugságaikkal,a valóság elhallgatásával,hogy már nem sokan hisznek nekik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.