Visszakerült nevelőszüleihez a rendőrség által körözött öt hónapos csecsemő

A baba épségben visszakerült. Forrás: Pixabay

Egy brit-afgán pár Karácsony előtt jogtalanul vett magához egy örökbe fogadni akart ócsai csecsemőt, az eljárás szabályos lezárása előtt. A külföldi házaspár visszaadta a babát nevelőszüleinek.

A rendőrség december 21. óta tartotta nyilván eltűntként Szabó Kittit, a most öt hónapos csecsemőt – írja az Index. A gyermekről vér szerinti édesanyja lemondott, ezért Ócsán nevelőszülőkhöz került. Tőlük vitte el egy Kittit egy brit-afgán pár, akik hivatalos örökbefogadási eljárással akarták magukhoz venni, csak épp a papírok nem lettek szabályosan kitöltve. A házaspár a gyermekkel ismeretlen helyre távozott, ezért a Dabasi Rendőrkapitányság körözést adott ki – értesült a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint az örökbefogadási eljárást azért nem sikerült lezárni, mert a gyermekéről lemondó anya hibásan töltötte ki a lemondónyilatkozatot, emiatt az érvénytelen volt, mikor a külföldi házaspár magához vette a gyermeket. Határozathozatal nélkül, szabályellenesen tartották maguknál a csecsemőt, ezért indított a rendőrség körözést a gyermek megtalálására.

A lap megkereste az ügyben a Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálatot, akik válaszlevelükben azt írták, hogy eljárás indult az ügyben.

„Tekintettel az érintettek személyiségi jogainak védelmére és a folyamatban lévő hatósági és bírósági eljárásokra, azok lezárulásáig nem áll módunkban nyilatkozni” – áll a gyermekvédelmi hatóság válaszlevelében.

Időközben a külföldi házaspár is értesült az esetről, és péntekre visszavitték a csecsemőt a gyámhatóságnak. Azóta törölték a keresett személyek nyilvántartásából a gyermeket.

Forrás: Index, Magyar Nemzet

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Érdekes
Kittike mindenkinek kell,csak az anyjának nem!!!
csak ennyi
barátilag
J,L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.