Egészséges újszülött kisfiút tettek szombaton hajnalban a hatvani Albert Schweitzer kórház babamentő inkubátorába.

Újszülöttet találtak a hatvani kórház babamentő inkubátorában – ez a sors vár rá

A kisfiú a Szombati Martin nevet kapta. Forrás: Pixabay

A kisgyerek melegen volt öltöztetve, vastag takaróba tekerve, súlya 3900 gramm, hossza 52 cm. Szombati Martinnak nevezték el a kórház munkatársai. Ő a hatodik újszülött, akinek a kórház kihelyezett inkubátora adott új lehetőséget az életre – írja a kórház Facebook-oldala.

Ilyen kihelyezett babamentő inkubátor sok magyar kórházban van, jellemzően 1-2 évente találnak bennük újszülöttet.

Ha egy nő úgy dönt, hogy a gyermekét krízisinkubátorra bízza, nem követ el bűncselekményt, a baba pedig automatikusan bekerül az örökbefogadási adatbázisba. Ilyen esetben a hatóságok nem is tesznek lépéseket, hogy az anyát vagy az újszülött más hozzátartozóit felkutassák.

Szakértők szerint ha egy nő ilyen súlyos válsághelyzetbe kerül, a gyerek szempontjából a legkevésbé rossz megoldás a babamentő inkubátor választása – írja a Telex.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Rövidesen lesznek szerető szülei a kisbabának ebben biztos vagyok!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
@jáger laszló: Egy brit-afgán pár megint?! De én azt nem értem, hogy képes valaki ilyet tenni - a saját kisbabáját elhagyni?
csak úgy....
eggyel több árva a népes nyomorgó rétegböl, szegény kicsi..., mi lesz a te sorsod?
namihami
És mégis, én ezt a nőt, bár a kicsit eldobta magától, azért anyának tartom. Mert legalább annyi emberi érzés volt benne, hogy ennek a csöppségnek az élet lehetőségét megadta és meghagyta! Amikor gyakran halljuk, hogy hogyan bánnak vagy akár meg is ölik a gyerekeiket, akkor ez édesanyához méltó tett volt. Annak, aki ezt a lehetőséget kitalálta, én csak gratulálni tudok/akarok/szeretnék!
@vacsi: 12.00:. Ezt egy kivülállónak marha nehéz megitélni. Mi-itt nem éljük át a helyzetét, hogy mi vihette erre a lépésre. És még mindig jobb, mintha megölte volna. Így legalább életben maradt.
vacsi
@namihami: Természetesen, ezzel egyetértek - különösen méltányolom, hogy melegen felöltöztetve, bebugyolálva tette az inkubátorba a kicsit. Tudom, hogy vannak nehéz helyzetek, sőt, nem is mindenki érzi úgy, hogy kell neki egy kisbaba - de nem tudom megérteni - és szerintem később, akár évek múlva is sokan megbánják ezt a döntésüket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.