A kérés jogos, pénz nincs. 

Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum pénteki ülésén a legfontosabb téma a közszolgálati dolgozók 2023-as bérfejlesztése volt, 25 százalékos emelést szeretnének, írja a Telex.hu. A kormány szerint az igények jogosak, de az emeléshez nincs fedezet a költségvetésben – írja beszámolójában a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ).

Az ülésen elején Bordás Gábor, közigazgatási államtitkár a költségvetés nehéz helyzetéről beszélt, amit szerinte háborús helyzet és az energiaválság okoz. Az államtitkár elismerte, hogy az infláció miatt a követelések jogosak.

A közigazgatási államtitkár elismerte ugyan, hogy a közszolgálati dolgozók követelései jogosak, ugyanazzal a lendülettel be is intett nekik

Fotó: mkksz.org.hu

Azonban azt, hogy mikor és milyen formában tudják rendezni a közszolgálati dolgozók bérezését, nem tudta megmondani.

Hozzátette felelőtlenség lenne egy béremelési programba belevágni, mivel jelenleg nem áll rendelkezésre fedezet a költségvetésben. Mindezt kiegészítette azzal, hogy ez a költségvetés a „rezsicsökkentés költségvetése”, amivel elsősorban a lakossági igényeket kell kielégíteni. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár pedig a korábban végrehajtott béremelésről beszélt.

A közszolgálati szférában dolgozók követeléseiről, valamint az egyeztetések következő időpontjáról a Telex.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Telex.hu
Fotó: mkksz.org.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
"A követeléseik jogosak, de erre nincs keret a költségvetésbe! Kell "fontosabb dolgokra" a pénz! Sport, propaganda, titkos szolgálatok egyházak, határon túliak urizálás, oligarchák, etc.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
"A követeléseik jogosak, de erre nincs keret a költségvetésbe! Kell "fontosabb dolgokra" a pénz! Sport, propaganda, titkos szolgálatok egyházak, határon túliak urizálás, oligarchák, etc.
Eladott Ország
El kell zavarni ezt a mocskos tróger bandát. Békés úton nem megy! A szakszervezeteknek pedig össze kell fogni, mert a cigány geci egyenként leszalámizza a dolgozók követeléseit. Ki kell vini az embereket a Kossuth térre, csak az erőből ért ez a gané' maffiaállam!
lusta
valami olyasmit regültek ezerrel, hogy az utóbbi száz év legsikeresebb tíz éve volt. Akkó hun a lovetta?
csipetke
Ami itt nagyon pofátlan, az az,hogy pl orbán jövedelme a minimálbér emeléshez igazodik. Asszem a képviselőké is. Csak ameddig a minimálbér mondjuk 10%-al emelkedik, az a minimálbérnél néhány ezer forintot jelent,de orbán bérénél már százezres nagyságrendű emelést teljesen indokolatlanul. Tavaly orbán bérének duplájára emelését két perc alatt megszavazta a 134 bátor ember. Viszont a pedagógusok, az egészségügyi szakdolgozók,a postások,a vasutasok béremelésén szarakodnak már jóideje, pedig már tanárokat, egészségügyi dolgozókat lasszóval se tudnak szerezni. Műtétek maradnak el, mert ha van orvos,nincs szakdolgozó. De van pénz idióta kormánypropagandára,vodafonra,sportra,urizálásra,és mindenre,amit orbán jónak lát. Úgy kezeli a közpénzt,mintha a sajátja lenne. Már mindent tönkretettek,amit csak lehetett.
Clavigo
Úgy nézem,,ez a réteg is át lett b@szva.. Remélem sok fitymasz szavazó van közöttük.. A többieket sajnálom.
justhpeter
Rálépett a kormány a gazdasági ellehetetlenülés első lépcsőjére. Uniós pénz nem jön, a hiteltartozás már az év első hónapjában nőtt, a helyzettel kapcsolatos hazudozás szintje is emelkedett, megtakarított pénz nincs, a hamis kormányzati igéretek özöne már a Holdról is látszik.
ómió
Efftársak! Szóljatok a brüsszeli "tezsvíreiteknek", hogy a tanári fizuemelésrevalót nem ellopni, hanem ideutalni!
csipetke
Úgy tűnik,hogy a birkák között még mindig van,aki elhiszi,hogy Brüsszelnek bármi köze van az egyes országokon belüli béremelésekkel.Ezt minden kormány az állami bevételeiből kell megoldja. Nálunk a kormány ebben is Brüsszelre mutogat,---ráfér a pofájukra---, ahelyett,hogy végre a pedagógusok,egészségügyi dolgozók,és a többi közszférában dolgozó béremelést kapjon. Nagy béremelés---teljesen indokolatlanul---orbánnak,és a körüllötte lévő biodíszlet nyalogányoknak jár, az összes többivel alkudoznak pár %-on. Soha még annyi bevétele nem volt még a kincstárnak,mint most pl az ÁFA-ból, lenne miből emelni, de ugye kell a pénz vodafonra, és mindenre,amire orbán akarja. SZÉGYEN, AMI EBBEN AZ ORSZÁGBAN FOLYIK...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.