A független politikus szerint az igazságügy-miniszter próbál úgy csinálni, mintha semmi köze nem lenne egykori helyettese, Völner Pál és a bírósági végrehajtói kar elnöke, Schadl György közti korrupt üzletekhez. Csakhogy a nyomozás dokumentumai szerint ez nem igaz.

Hadházy papírokkal támasztja alá, hogy Varga Judit legalább egyszer Schadl Györggyel, és szerinte nem is csak "bájcsevegtek": épp arról volt szó, amiért a legkorruptabb végrehajtó jelenleg is rács mögött van, a végrehajtói praxisok pénzért történő adás-vételéről.

A nyomozás adatai szerint Schadl úgy intézte a karon belüli konfliktusokat, illetve úgy „szabadított fel” ismét értékesíthető végrehajtói pozíciókat, hogy fegyelmi eljárásokat indított a neki nem fizetők ellen. Ezek az emberek persze nem hagyták annyiban, igyekeztek mozgósítani a kapcsolataikat. Schadl ennek akart elébe menni, amikor megkérte Völnert, szerezzen neki időpontot „a jó miniszter asszonyhoz”.

- írja.

Hadházy Ákos: Varga Judit pontosan tudhatta, mit művel Schadl György

Fotó: JOHN THYS / AFP

Állítása szerint a lehallgatási jegyzőkönyvek tanúsítják, hogy néhány napon belül sikerrel is járt, Varga pedig ígéretet tett, hogy lepattintja az akadékoskodókat. Ezzel tehát – ha igaz, amit Schadl és egyes vádlottak állítottak – minimum bűnpártolást követhetett el, hiszen értesülhetett az ügyről és mivel mégis passzív maradt, fedezhette a korrupt hálózat fejét. Ennek ellenére az ügyészség semmit nem tett a miniszter szerepének tisztázására, még tanúként sem hallgatta meg Varga Juditot, nem hogy gyanúsítottként.

Eddig is sejteni lehetett, de a dokumentumok alapján már ki is jelenthető: ez egyáltalán nem biztos, hogy a „jó miniszter asszony” ártatlanságát bizonyítja, viszont egyre biztosabb, hogy az ügyészség és a legfőbb ügyész bűnösségére utal. Ha ugyanis a kötelességüket végezték volna, akkor legalább a mellékelt dokumentumok miatt kihallgatták volna Varga Juditot

- írja. 

Véleménye szerint nagyon fontos megérteni: a Schadl-féle bűnszervezet rendkívül kiterjedt volt, csápjai a kormány legfelsőbb köreiig nyúltak. A nyomozati anyagok alapján rengeteg kapcsolódó eljárást kellett volna indítani. Az ügyészség azonban lecsapkodta ezeket, kreált egy nagyjából kerek történetet, amelyben csak Schadl György és Völner Pál a főkolomposok, aztán ezt rekordgyorsasággal le is zárta. 

Hadházy azt ígéri, a következő napokban megmutat néhány olyan szálat, amelyet fel kellett volna venni, amelyekben eljárást kellett volna indítani, de az ügyészség ezt elmulasztotta.

Ezzel párhuzamosan pedig mindent meg fogok tenni azért, hogy a törvénynek megfelelően megtudjam, hogy milyen adatok alapján zárták le a „Tóni-Barbara-Ádám” ügyben a feljelentésemet, és miért nem tájékoztattak engem erről eddig

- zárja szavait.

Forrás: Facebook/Hadházy Ákos

97 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez egy kormany ""felelős"" tisztviselője?!?!?! Ha tudta, mi folyik az irányítása alatt, akkor azért bűnös! Ha nem, akkor azért!
Mert egyébként csak egy Orbán-szopó koszos kis karrierista, akinek a nagy pénz az egyetlen ""szaktudása""! Az a fontos, hogy a Gazdi elégedett lehessen vele és a CsOK jöhessen!
Persze, ha bukik, akkor majd visszafizeti, minden retorzió nélkül! Vajon egy mezitlábas állampolgár is megtehetné ugyanígy, hasonló büntetés nélkül?
Persze, a despota nem is vár el többet, sőt, ha nem teljes a szolgaság, akkor ennek a Kmalacnak már nem is alkalmas!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m73
@Shikari: mi van köcsög? Meg akadt a fideszes lemezjátszó?:-) a kurvaanyádat!
gina
Lefizetett OV ribanc, persze hogy tud mindent. a szemét
Shikari
@m73: @gina: Libsikuss! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
m73
@Shikari: ennyit tudsz te szánalmas fotelbuzi?:-)
Havanagi
@namihami: A maffiakormánynak ilyen emberekre van szüksége,ezért lehet még mindig a helyén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok