Első fokon pénzbüntetésre ítélte a bíróság Varju Lászlót, az MTVA-székházban történt lökdösődés és választási csalás miatt – számolt be a Telex.

Elmarasztalta a bíróság a DK-s Varju Lászlót, akit a biztonsági őrök ráncigáltak az MTVA épületében
Fotó: Facebook/Varju László

A hétfői tárgyaláson a Fővárosi Törvényszéken két vádpontban ítélték el a politikust, nem jogerősen, a testi sértés miatti vádak alól felmentették. A DK közleményében azt írta, hogy

„nincs még egy olyan európai ország, ahol megtörténhetne az, hogy egy, a törvény adta jogával élő országgyűlési képviselőt bántalmaznak egy középületben, majd a végén még őt ítélik el a bíróságon is”.

A garázdaság gyanúja azért merült fel vele szemben, mert 2018 decemberében több országgyűlési képviselő bement az MTVA székházába, ahol öt pontból álló követelést akartak a köztelevízió adásában beolvastatni. Az ügyészség korábbi közleménye szerint Varju nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának, és dulakodás közben megszorította az egyik biztonsági őr vádliját.

Varjut Lászlót amiatt is elmarasztalta a bíróság, hogy a képviselő a 2018. évi országgyűlési választás előtt az egyik politikai párt egyéni választókerületi országgyűlési képviselőjelöltjeként találkozott egy független jelöltként induló férfival, akit a jelöltségtől a visszalépés irányába próbált terelni. 

Az ítéletet Hadházy Ákos is gyalázatosnak minősítette:

Forrás: telex.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amortizáltok
@Maccska: itt olvashatod Orbán ismét átverné az Európai bizottságot az uniós támogatásokra fály a foga. gusztustalan de igaz amit irnak róla. nekem nem főnököm, nem is kell védenem ! Olvasd aztán gondolataidat rendezd. meg az egereket !
Baker
OGY képviselőnek joga van közpénzből fenntartott közüzemekbe bemenni. Ezt előzetesen egyeztetnie, bejelentenie sem kell.
Ahhoz viszont nincsen joga, hogy élő adást megzavarjon, az ezt megakadályozni köteles közfeladatot ellátó FBŐ-ket meglökje vagy bármi módon ellenálljon azok utasításainak, miután törvényt sértett.

A fegyveresek pedig beszartak, nem mertek határozottan intézkedni a képviselőkkel szemben. Padlóra szorítva meg kellett bolna bilincselni Varjút, majd átadni a rendőröknek!
amortizáltok
@Maccska: akkor a kövér parlamentit mivel vádolhatnák Csillebérc meg Erdélyi kastélya ? csak kacsa ?? 2 hetente 4 fős őrséggel:, ajaj.ja csak a szimpatikus olvasmány az olvasmány .kérdésem mi a liberálfasiszta sajtó AZ amit az orosz irt orbántok politikai beállítottságáról ja oké. vegyék magukhoz és neveljék át? nekik sem kell ám.
ómió
Pedig olyan szívesen betört volna egy élő adásba!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.