Összegezte az elmúlt hetek világpolitikai történéseit Nógrádi György, a kormánylapok egyik kedvenc biztonságpolitikai szakértője.

Nógrádi György Ukrajnáról: lehet egy ország az euroatlanti szövetség tagja, ha háborúban áll a szomszédjával?
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Mandineren megjelent írás fő témája az orosz-ukrán háború. Nógrádi sorolja, mekkora katonai támogatást kapott eddig Ukrajna a nyugati országoktól – a legnagyobb Németországtól.

Kitér arra is, hogy a nyugati államok követelik a harckocsik szállítását a német lakosság bő negyven százaléka ellene, míg alig több mint harminc százaléka mellette van.

A "Tanár úr" híresen nem szívleli az ukrán vezetést, ennek ismét jelét adta írásában:

De lehet-e olyan ország az euróatlanti szövetség tagja, amelyben általános a korrupció, háborúban áll a szomszédjával, saját kisebbségeitől, a már meglévő jogokat tudatosan és szisztematikusan elvonja? Mi több: vállalja-e a világ a harmadik világháború napi veszélyét? Ezekre a kérdésekre választ kell adni.

Nógrádi értekezik egyéb konfliktusos helyszínekről is, szót ejt Japán és szomszédai ügyéről, illetve Kína és Tajvan jelenlegi helyzetéről is.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
Nincsen háború, csicska nógrágyi! A gazdád megmondta, hogy különleges hadművelet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@fideszes gyökér: Te hülyébb vagy mint Heller Ágnes, aki azt állította 2006-ban a rendőr attak után, hogy nem lőtt senki! Tökéletesen fogalmazott Nógrádi!
jáger laszló
Én inkább Rácz Gézára lennék kíváncsi,hogy megy a fogyózás Géza fiam??
+céloztad már a 100 kg-ot!!!
Mindent bele Géza !!
Föl ne add!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
Na, az elaggott spicli megint böffentett egyet. A rubel-jobboldal sajnos tele van ilyen régi, kipróbált III/III-as elvtárssal, akik továbbvitték a Kádár-rendszer legaljasabb vonalát. A kolostormalacnál elvtársára talált, világ magyar ügynökei egyesüljetek ! Ám nemsokára trágyahordás lesz, ahol az összes ganaj a helyére kerül.
ómió
Pedig az efftársak "nagyon tolják"!
human
@KisTehen: Alap dolgokkal nem vagy tisztában. Ha Ukrajna NATO tag lenne, akkor már nemzetközi katonai kontingensek védenék az országot köztük a magyar hadsereg katonáival. Szóval nem kvázi NATO tagként kezelik Ukrajnát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok