„A magyar felsőoktatás színvonalának javulása köztudott az egész világ felsőoktatási rendszerében,” jelentette ki Szijjártó Péter hétfőn. A külügyminiszter szerint ezt a javulást mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy az idei tanévre már több mint ezer marokkói hallgató jelentkezett magyarországi egyetemekre. Miután fogadta Abdellatif Miraoui marokkói felsőoktatásért és innovációért felelős minisztert, megállapodást írtak alá arról, hogy a 2023 és 2025 közötti időszakban évi 150-ről 165-re növelik a marokkói diákok számára biztosított ösztöndíjas helyek számát a magyarországi egyetemeken. Szijjártó ezt azzal kommentálta, hogy Nekünk fontos célunk az, hogy a magyar felsőoktatási rendszer nemzetköziesítése az elkövetkezendő időszakban is kellő lendülettel haladjon.”

Forrás: 444.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A szokásos mantra.
Világhírű idehaza..
amortizáltok
miről beszélsz hazug a lélegeztetőgépekről regélnél.
simmering73
"Az igazság tehát inkább az, hogy nem nagyon van olyan területe az államigazgatásnak, ahol jól állnánk, és amivel kapcsolatban valódi jó hírekkel tudnának szolgálni. Az egészségügy már jó ideje romokban van és nem úgy tűnik, mintha ez a helyzet mostanában kezdené meg a javulást. A gazdaság szintúgy éppen rossz állapotban van, amivel nem nagyon tud mit kezdeni egyik szakember sem a kormányban, másra sem képesek, mint annak ígérgetésére, hogy a közeljövőben javulni fog a helyzet, és fel fog pattanni a magyar gazdaság. Az oktatás helyzete pedig úgyszintén nem egy javulófélben lévő területe a kormánynak, hiszen pozitív hírekről nem nagyon tudnak beszámolni. Egyetemet zártak be, vagy vontak össze, egyre kevesebb a felsőoktatásba jelentkező diák és az egyetemek színvonala sem javul egy centit sem. Miről lehet tehát beszámolni, mint siker? Marokkói diákok érkeznek Magyarországra. Hát ez valóban nagyszerű, óriási fegyvertény."
kolozsvaros.com/2023/01/31/amikor-a-marokkoi-diakok-magyarorszagi-tanulasa-is-siker/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.