A DK elnökének sem tetszik, hogy Varju Lászlót első fokon bűnösnek találta a Fővárosi Törvényszék, miután politikustársaival behatolt az MTVA épületébe.

Gyurcsány Ferenc iszonyú dühös lett: "Ennek véget fogunk vetni!"
Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Sőt a közmédia kissé furcsa, liberálisozó közleményében konkréten bűnözőnek nevezte a DK-s képviselőt.

Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke a bíróság döntését úgy kommentálta, "nem azt büntetik meg, aki bántalmazott, hanem azt, akit bántalmaztak".

Nem afelett mondanak ítéletet, aki hazudik, hanem afelett, aki nem tűri szó nélkül a hazugságokat

- írta ki a Facebookra Gyurcsány, és a végén még hozzátette:

Ennek fogunk véget vetni. Veled vagyunk, Varju László!

Hogy ki bántalmazott kit, annak eldöntésében segíthet ez a videó:

Forrás: Facebook

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

terlasz
Jót kacarásztam, hogy ezzel az apró emberrel 6 gorilla sem bírt el. Nem sikerült kidobni a jogszerűen ott tartózkodó képviselőt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Na és a Pókember már le sincsen sz@rva...?
jesz
kezdem megkedvelni Gyurcsányt...méghogy véget fognak vetni?...hát másik ítéletet kellett volna a bíró asztalára tenni..de sebaj, majd másodfokon jobban kell ügyelni a helyes ítéletre.
Alfa
ez ugyan olyan gerinctelen becstelen bíróság mint 1956 után volt
terlasz
Jót kacarásztam, hogy ezzel az apró emberrel 6 gorilla sem bírt el. Nem sikerült kidobni a jogszerűen ott tartózkodó képviselőt.
justhpeter
Még él az Orbán bíróság, de nyugi, már nem sokáig.
szaboria1
Meg látszik Orbán az örökké módosított alaptörvénnyel tulajdon képen meg vonta a képviselők jogainak egy részét.
jáger laszló
Irtó mérges lett a Feri a bíróra akinek kiosztott 1 pirosat a meccs végén!!
Ez azonban már nem befolyásolta az eredményt!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
icegygenabro
@jáger laszló: más cikknél kérdeztelek az ukrán alázásról,de nincs válasz! Vagy te csak fosod a semmit???
Baker
@jáger laszló: Nem jogerős..csaxólok!
Baker
@Alfa: Korrekt ítélet született. A bíróságot nem befolyásolta az, amivel az eccerű polgárt meg lehet vezetni!

Aki közfeladatot ellátó személyre támad, számolhat a testi kényszerrel. Teljesen jogos, bár ügyetlen intézkedés volt. Határozottabban kellett volna fellépni Varjúval szemben!
Ez a hiba jellemezte 2006-ban a rendőröket is a TV-nél.
jáger laszló
Hát erre nem emléxem icegygenabro
Kérdezz újra az ukrán témában!és válaszolok,ha úgy látom jónak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Csizmás Kond
...nem akartak semmilyen komolyabb kényszert bevinni, amúgy az milyen országos képviselő aki nem tartja be a szabályokat nem tartja be a törvényt a törvényes felszólítást ?...
Csizmás Kond
...éshamár Ferencről van szó...ki volt és ki lett ?...berobbant a politikába mint egy roncsautó a derbin és azonmód el is takarították...most meg a feleség pipálta le akinek szemernyi tapasztalata nem volt a vezetéshez csak háttérfüggönymozgatáshoz...egyik jobban sántít mind a másik, és még elképzelni is fájdalmas hogy ilyen másérdekeknek behódoló, aljas, alávaló szélhámos banda kerüljön az ország vezetésére.
kereső
@Baker: Forditva ültél fel a dakota lóra. Magyarország parlamenti képviselője - az akkori történések idején hatályban lévő "képviselők jogállásáról szóló törvény " alapján, joggal tartózkodott az MTVA épületében. Az "atricitás" meg úgy kezdődött, hogy a jogszerúen ott tartózkodó népképviselőt!! az intézmény biztonsági őrei erőszakkal kivánták eltávolitani.

Nem mellesleg az MTVA- csak ezután lett "közfeladatot" ellátónek minősitve, akkoriban csak közintézmény- törvényi módositásnak köszönhetően. Ja, és ma már tényleg nem lenne jogszerú egy parlamenti képviselő , mert a parlament megszavazta a saját magát korlátozó törvényi módositást.
Baker
@kereső: A köztévét akkor sem biztonsági őrök védték, hanem FBŐ-k (nézz utána). Ők az általuk védett területen ugyamolyan jogkörrel bírnak, mint a rendőrök. Ha azt mondják, arra nem mehetsz, elfogadod. Nem próbálsz "adj király katonát" módon átjutni rajtuk.
És ez nem "dakota ló", hanem a törvény.

Nem az a gond, hogy Varjút földre vitték, hanem az, hogy anno Orbán a kordonbontáskor nem!
Baker
@KisTehen: Zárt térben? Hogy önmagával is kibasszon?
kereső
@Baker: FBÖ??? Magán portaszolgálat? Má' bocsánat, de egy polgári alakulat hogyan kerül jogállásban egy állam erőszakszerveztével egy szintre, és egy nép által választott képviselő fölé. Igaz, hogy varjú egy kisportolt alak- de néggyel szemben, hogyan tud "garázdaságot" elkövetni, márcsak a súlykülönbség okán is. Ja, védekezett?
kereső
@Baker: 1. § A fegyveres biztonsági őrség (a továbbiakban: őrség) Működési és Szolgálati Szabályzatának (a továbbiakban: Szabályzat) rendelkezései az őrség teljes személyi állományára és az őrségeket működtető szervezetekre, illetőleg a szakfelügyeletet ellátó rendőrségi, honvédségi és polgári nemzetbiztonsági szervekre vonatkoznak.

2. § * Az őrség feladata a működését elrendelő határozatban meghatározott objektum, létesítmény, szállítmány vagy tevékenység őrségutasításban előírt módon történő őrzése, védelme, biztosítása, és a fegyveres biztonsági őrségről, a természetvédelmi és a mezei őrszolgálatról szóló 1997. évi CLIX. törvény (a továbbiakban: Fbő. törvény) 1. § (7) bekezdésében meghatározott esetben a rendőrség határrendészeti és határőrizeti feladatainak támogatása.
Baker
@KisTehen: Igen ritkán. És nem a hangerő miatt, hanem a gurulat kiszámíthatatlansága és a vétlen civilek esetleges sérülése az ok.
Meg aztán 4-5 őr tudjon már ártalmatlanná tenni egy garázdát! Egy fegyvertelen emberrel szemben túlkapás lett volna vegyi eszközt bevetni. Még a rendőrbot is határeset, ha ilyen erőfölényben vannak az intézkedők.
kereső
@Baker: Ekkor hol a francban voltak ezek a "hős" FBÖ-k?? A kérdésem költői- lehet, hogy ők gyujtogattak?
"Megostromolta és elfoglalta az MTV Szabadság téri székházát keddre virradó éjszaka az előbb a Kossuth téren gyülekező, majd az MTV-hez átvonult összességében közel tízezres tömeg néhány száz főből álló kemény magja. A rendőrség könnygázzal és vízágyúval próbálta védeni az épületet, de ahogy előbb az egyetlen komolyabb oszlatási kísérlet, a védelem is kudarcot vallott: az autókat és a tévészékház egy oldalbejáratát is felgyújtó tömeg negyed kettő után nem sokkal behatolt a székházba. A tömeget a Szabadság térre vezénylő Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője, Toroczkai László szerint forradalom van, a rendőrség és a kormány álláspontja szerint rendbontás zajlik, amit azonban a rendfenntartó erők elismerten nem tudtak kezelni. Hajnalra a megfogyatkozott tömeget kiverte a térről a rendőrség.
Több mint 125-en - köztük 113 rendőr - sérültek meg, legalább nyolc autó kiégett, több megrongálódott - ez a kedd hajnali Szabadság téri csata gyorsmérlege számokban. A tömeg elfoglalta az MTV székházát és megtépázta a szovjet hősi emlékművet. A tüntetők fél három körül átadhatták politikai követeléseiket tartalmazó petíciójukat Kert Attilának, az MTV hírigazgatójának, aki ezután békés távozásra szólított fel. A hajnali négy óra magasságában már - a korábbiakhoz mérten - békésebb, és alig néhány száz főre olvadt tömeget előbb a székházból, majd Szabadság térről is kiszorították a rendőrök."
Baker
@kereső: Azt keresd ki, mikor kell fegyveres biztonsági őrséget felállítani, ki rendeli el, kinek van alárendelve és milyen jogállásuk van!
kereső
@Baker: "keresi" a fene. Ott van, belinkeltem a BM rendeletet, amelyet a 1997 évi tv. alapján adtak ki, és amely meghatározza az FBÖ-k jogállását. Ezen túl mit akarsz még belemagyarázni?
Baker
@kereső: A remdőrség átvette az irányítást, az FBŐ-k ilynkor már a rendőrség utasításait követi.
Hogy 2006-ban politikai okból visszafogták a rendöröket, az hiba volt. Mind az utcán, mind a TV székháznál, majd a Kossuth téri húgyos piknik idején!
Orbánt és bűntársait a kordontól bilincsben kellett volna elkísérni!
Baker
@kereső: Nincsen belemagyarázás. Az FBŐ közfeladatot lát el szolgálat közben. Ha azt mondja, hogy Varjú koma, az élő adásba nem sétálhattok be, akkor megállnak a képviselők!
Ennyi.
Aztán reklamálhat, jogi úton bizonyíthatja, hogy jogtalan volt az eljárás. De nem próbálhat áttörni az őrökön és mégis bemenni a stúdióba.
Toller Béla
@Őrnagy: Most mész a francba, vagy inkább a díszkardodba dőlsz a Moszkva téren ? Egy országgyúlési képviselőt letepertek és durván dögönyözni kezdte néhány gazember, akinek annyi gerince nem volt, hogy ezt ne tegye meg ! És bár a törvény szerint ehhez nem volt joguk, Varjú ellenállása még csak arányos sem volt (senkit sem vágott pofán), te itt artikulálsz ! A bíró cinikus, megkockáztatom, makaón nyerte a diplomáját (vagy később adta el a lelkét, mindegy). GYF joggal van felháborodva, és valóban, az ilyen világot meg kell szüntetni ! Amit te itt képviselsz, vedd már észre, az maga a fasizmus ! Vagy ezt már eddig is tudtatd ?
Aki Én
@Csizmás Kond: ki nem tattja be a törvényt, agyas?
Megint figyelmen kívül hagyjátok a tényt, hogy képviselőként bármikor beléphet a KÖZ!!! tévébe.
Nem úgy, mint 2006-ban. Na, az törvénytelen behatolás és kirablás volt, felelősségrevonás nélkül.
Baker
@Aki Én: Beléphet, ez igaz. Viszont nem bárhova! A Nemzeti Színházban is bemehet a sźínpad mögé is akár, de biztosan nem engedik be a színpadra, ha elöadás megy! A TV stúdióba sem léphet be engedély nélkül, ha élő adás van.

A másik - talán fontosabb - dolog, hogy képviselőként azzal a céllal látogathat el a köztévébe, hogy tájékozódjon, ellenőrizzen. Politikai tevékenységhez nincsen joga! Nem olvas(tat)hat be petíciót!
kereső
@Baker: Menj a francba, de tényleg. Milyen jogai vannak egy FBÖ-s nek egy parlamenti képviselővel szemben, aki jogszerúen tartózkodott az MTVA-ban. Rángathatja, megütheti, megrugdoshatja, lefoghatja négy- kidobhatja az ajtón. De tényleg. Hol van ez leirva, hogy mindezt megteheti azzal a képviselővel, aki nem lépett fel agresszivan, csak a jogait gyakorolta.
szaboria1
@Baker: Tévedésben vagy az országgyűlési képviselőhöz ha felmutatja az igazolványát
nem nyúlhatnának. Az incídens után gyorsan módosítottak.
Emmersson71
@szaboria1: Bárkihez hozzányúlhatnak, ha bűncselekményen érik tetten! Márpedig közfeladatot ellátó személyt lökdösni bűncselekmény. A mentelmi jog sem véd mindig!
kereső
@Emmersson71: @Emmersson71: megnéztem a wikit, és beidéztem a FBÖ-k -re vonatkozó BM hatályos BM rendeletet. Mit nézzek még meg?
csak úgy....
@Maccska: ha én sintér lennék, akkor téged begyüjtenélek! :)
Emmersson71
@kereső: Semmit. Azokból értened kéne.
kereső
@Emmersson71: 10. § (1) A fegyveres biztonsági őr szolgálatának jogszerű teljesítése során jogosult és köteles:

a) a biztonságot sértő vagy veszélyeztető személyt tevékenysége abbahagyására felszólítani és igazoltatni;

b) * az intézkedésének tettlegesen ellenszegülő, valamint bűncselekmény vagy tulajdon elleni szabálysértés elkövetésén tetten ért személyt a rendőrség megérkezéséig visszatartani;
van a folytatásban- arányosság, meg testi sértés elkerülése...etc.
Az idézett bekezdések, 1997.é.CLIX Tv.-ből valók.
A tv. szerint a föb-k nem rendelkeznek azonos jogokkal a rendőrséggel. Az fbö-k hatósági felügyeletét , ellenőrzését a rendőrség látja el. A tv. különbséget tesz az fbö-k között, akik rendvédelmi szerveknél látnak el védelmi/őrzési feladatokat.
Na innen indult a vitám @baker-ral, aki azt irta, hogy az fbö-k a rendőrséggel azonos jog körrel rendelkeznek.
Mi az amit nem értek???
kereső
@Maccska: Tényleg? Egy szenátusi tagot? Nem mellesleg, ottan nem hiszem, hogy fbö-k látják el a közintézmények őrzését és védelmét.
Csizmás Kond
@Aki Én: ...nem bármikor csak akkor ha azt előre jelzi és a törvényeket betarja ...és persze ha beengedik, mert attól hogy ő egy szájhős és egy pártnak a képviselője még a törvényeket ugyanúgy vagy ha kell példamutatóan be kellene tartsa, és ne ilyen utcagyerek módon a földön hemperegve bizonyítsa a képviselői mivoltát. A köztévének törvényei vannak hogy ki mikor léphet képernyő elé mert hanem pont az ilyen egylövetű kis frakkos madarak azt csinálnának amit akarnának...
Emmersson71
@kereső: Varjú kimerítette a b) pontot azzal, hogy az őrökre támadt.
Ugye, nem is olyan bonyolult a jogértelmezés ;)
kereső
@Emmersson71: Nem ő támadt. Beszélgettem fbö-s ismerősökkel. A nav-nál (nav ügyfélszolgálat, nav-vám-és pénzügyőrség, nav bűnügyi igazgatóság) , és megyei ügyészségnél teljesitenek szolgálatot. Nem egy cég alkalmazottai. Viszont ezeknek a cégeknek van viselkedési kódexe az alkalmazottakra. Egyöntetúen állitották, hogy az MTVA fbö-sei a következő percekben már le kellett volna, hogy adják az igazolványukat- munkaviszonyuk azonnali megszüntetésével. Mert ezt a viselkedést az adott cégek nem engedik meg. Most légy okos Domonkos. Na, majd az eu birósága kideriti, kinek van igaza. Jogszerú-e, egy ogy. képviselő kipenderitése a kapun kivülre( Szél B:), és "arányos+ volt-e a varjú elleni fellépés.
Emmersson71
@kereső: 16:16 - Jaa..hogy te "nem hiszed"!
Szerintem fejezd be az okoskodást és nézd meg a videót! Az FBŐ nyakában lóg a jelvény. A karjukon a piros-sárga FBŐ pajzsragasz. Ezeket azok viselhetik, akik rendőrségi FBŐ vizsgát tettek és tesznek kétévente!
Ne jogászkodj, nem értesz hozzá!

***

"Fegyveres biztonsági őrséggel kell védeni az állam működése, illetőleg a lakosság ellátása szempontjából kiemelkedően fontos tevékenységet, létesítményt, szállítmányt, ha a védelemre a Magyar Honvédség, a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti rendvédelmi szervek, valamint az Országgyűlés biztonságáról gondoskodó Országgyűlési Őrség, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jogszabállyal nem kötelezettek, de az őrzés a közbiztonság vagy a nemzeti vagyon védelme érdekében indokolt."

"A rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 101. §-a (1) bekezdésének i) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendelem el:

1. § Az állam működése szempontjából kiemelten fontos létesítmények:
a) az Országház és az Országgyűlés Irodaháza;
b) * a köztársasági elnök és a Köztársasági Elnöki Hivatal elhelyezésére szolgáló budavári Sándor-palota;
c) * az Alkotmánybíróság épülete;
d) * az Állami Számvevőszék épülete;
e) * a Miniszterelnöki Hivatal és a minisztériumok épületei;
f) * a Honvédelmi Tanács és a Kormány védett vezetési rendszer létesítményei;
g) * a bírósági, az ügyészségi és a rendőrségi épületek;
h) * a honvédelmi, a határőrségi, a polgári nemzetbiztonsági szolgálati, a polgári védelmi alapfeladatok ellátását szolgáló létesítmények;
i) * a Magyarország területén működő, a nemzetközi jog alapján kiváltságot és mentességet élvező külképviseletek objektumai;
j) * a közszolgálati rádió és televízió, a Magyar Távirati Iroda épületei;
k) * a büntetés-végrehajtás intézményei, intézetei;
l) * a távközlési rendszerek központi létesítményei;m) * az atomenergia alkalmazását...
kereső
@Emmersson71: Én mindent elhiszek.)))))), miért másoltad ezt most be nekem- irtam, hogy megnéztem. Ezzel volt problémám? Nem. Mással volt-amint irtam. És azzal sem volt problémám, hogy ott lógott az igazolvány a nyakában. És azzal sem, hogy melyik cég alkalmazottai- nem is érdekel.
A kiinduló pont az volt: " az fbö"-k az rendőrséggel azonos jogállással rendelkező személyek- ami nem csak szerintem , az én hiedelmem szerint nem igaz, hanem a jog szerint sem.
Emmersson71
@kereső: Mely részét vitatod? Azt írtam, hogy az "általuk őrzött területen" olyan jogosítványai vannak szolgálatban az FBŐ-knek, mint a rendőröknek.
- Joguk van igazoltatni
- Joguk van visszatartani
- Joguk van csomagot, ruházatot átvizsgálni
- Joguk van testi kényszert alkalmazni
- Joguk van kényszerítő eszközt használni - rendőrbot, spray, bilincs
- Joguk van őrkutyát alkalmazni
- Joguk van fegyvert használni
Emmersson71
@kereső: Egy fontos dolgot nem értesz. Egy intézkedés lehet jogszerű ÉS szakszerű. Viszont olyan is előfordulhat, hogy jogszerű, de szakszerűtlen az intézkedés. Vagyis jogosan járnak el, de a "kivitelezés" nem szakszerű. Itt ez történt.
Az ritkább, hogy szakszerű az intézkedés, csak éppen nem volt jogalapja.

Varjú arra a folyosóra ment, ahol a vezérlők vannak. Felszólították távozásra, de ennek nem tett eleget. Ilyenkor ki kell kísérni a rendbontót. Mihelyst ennek ELLENSZEGÜL (16:14 - b) pont), okot és jogalapot szolgáltat a további testi kényszer alkalmazására. Egy ilyen dulakodásban az intézkedés alá vont a támadó és agresszív fél. Persze csak addig, amíg az ellenszegülést meg nem törik. Túlkapás az őrök részéről a videó szerint nem történt.
jáger laszló
Feri hiába dühös! +kell várni a 2,fok döntését
Csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@Emmersson71: Leirtam, mi volt a vita kiinduló pontja. Az fbö-k jogállása azonos a rendőrök jogállásával., állitotta az egyik beszélgető társ, én meg ezt vitattam. Ezzel indult az egész- de úgy látszik te sem érted. Nem mellesleg az MTVA-s "incidens "után törént a tv. módositás- a magyar televizió akkor került bele ilyen módon a védendő objektumok közé- akkor lett +kiemelten fontos" intézmény. Hogy jogos volt-e a szakszerútlen intézkedés, azt majd eldöntik a biróságok. Jogos volt-e az akkori képviselői jogállás szerint bemenni arra a folyosóra, vagy nem. (időközben megváltozott jogszabály szerint nem!, sőt az MTVA épületébe sem mehet be. ) Nem vitatkozom tovább sem veled, sem mással. Azért az jelent valamit, amit az fbö-s ként dolgozók mondtak. Majd az eu-s itélet után visszatérünk.
Emmersson71
@kereső: Alapvető dolgokat nem értesz. Hogy az MTVA 2016-ban a kiemelten védett objektumok közt volt-e, lényegtelen abból a szempontból, hogy akkor is már FBŐ védelme volt. (valamiért FBŐ szolgálatot állítottak fel - "Fegyveres biztonsági őrséggel KELL védeni az állam működése..." Az FBŐ törvények nem változtak 2016 óta, ők akkor is közfeladatot ellátó személyek voltak szolgálatban. Mivel Varjú ellenszegült az intézkedésnek és fizikailag támadt az őrre, így a testi kényszer alkalmazása jogszerű volt. Ezt a bíróság is megállapította.
Viszont nem volt szakszerű. Varjú lábait ki kellett volna rúgni, földre vinni és kezeit hátra bilincselni, majd átadni a rendőröknek!

Az viszont érdekel, hogy mit gondolsz (illetve Varjú mit gondolt), mi volt a célja a képviselő úrnak azzal, hogy a felszólítás ellenére, az őrt lökdösve mégis be akart jutni a stúdióba?! Miután 4-en próbálják kivinni, miért hagyja el magát, majd ragadja meg az egyik őr lábát? Mi volt a cél..hiszen nyilvánvaló, hogy élő adásba nem engedik be, a petíciójukat nem olvastathatják be!

Az is nyilvánvaló, hogy az FBŐ-k töketlenkedése abból fakadt, hogy nem mertek határozottan intézkedni Varjúval szemben. Féltek, hogy akár kis sérülést is okoznak neki. Ilyen országban élünk...
Az pedig szintén nem tiszta számodra, hogy a képviselői jogok nem arra vonatkoznak, hogy politikai kampány, tüntetés vagy bármilyen tiltakozás miatt menjenek be egy közintézménybe!

És ami igazán elszomorító, hogy az okfejtésed szerint 2006-ban (kordonbontás) egy Orbánnal szembeni intézkedést is bíráltál volna :(
Egy politikus sem viselkedhet úgy, mint egy állat! Még akkor sem, ha éppen egy platformon állok vele.

PS.: nézz rá az adatlapomra ;)
kereső
@Emmersson71: Nem gondolok semmit, mert nem látok varjú és a többi képviselő fejébe, m,iért is kötötték az ebet a karóhoz. Miért akarták beolvasni a tiltakozást a mi nevünkben is- egy általunk fenntartott közmédiában., mert ismét nem arról beszélünk, amiről a polémiánk indult. Mit tett orbán 2006-ban. Ha, a "polgári engedetlenségre" gondolsz- a kordonbontásra, akkor ott azzal szemben nem is kellett intézkedni. Azzal nem az a problémám - hanem az, hogy megváltozott a "minősitése" a hatalom szemében ennek a tiltakozási formának, méghozzá úgy, hogy az egyszerú állampolgár sem élhet vele retorzió nélkül. Mondjuk akkor a biróság azt mondta, hogy azért nincs bünti- mert a cselekmény társadalmi veszélyessége kicsi. Miféle társadalmi veszélyességet jelentett volna a képviselők peticiójának, tiltakozásának beolvasása? Már sohasem tudjuk meg.
Ok. Elfogadom az érvelésed, és nem is ragozom tovább.

Szóval jogszerű, csak éppen szakszerútlen. Mint a tanárnő karjának eltörése jogszerú intézkedés közben.
Megnéztem)))
icegygenabro
@jáger laszló: akkor tényleg csak fosod a semmit...
Emmersson71
@kereső: Így van. A tanárnő karját szakszerűtlen, de jogos intézkedés közben törték el. A különbség annyi, hogy Varjú nem sérült meg - sőt, ő mart rá az őr lábára! -, a szakszerűtlenség inkább abban nyilvánult meg, hogy szánalmas volt, ahogyan 4-en nem tudták (nem merték) földre vinni 10 másodperc alatt!

"Mondjuk akkor a bíróság azt mondta, hogy azért nincs bünti- mert a cselekmény társadalmi veszélyessége kicsi. Miféle társadalmi veszélyességet jelentett volna a képviselők petíciójának, tiltakozásának beolvasása?"

Ezt félreérted. Egy meg sem történt cselekményre - hiszen nem olvas(hat)ták be a petíciót! - a bíróság nem mondja, hogy "társadalmi veszélyessége kicsi". Ezt a garázdaságra értették.

Röviden: Varjú és társai VISSZAÉLTEK az OGY képviselői jogosítványukkal, egy élő adást akartak politikai célú cselekménnyel megzavarni.
Emmersson71
@kereső: Mi a gond? Teljesen korrekt az eljárás. Ha mégis úgy érezte bármelyik képviselő, hogy jogsértés történt, azt nem önbíráskodással és támadással kell elintézni. A korlát megmászása pedig abszurd és szánalmas!
Lepényleső
Eléggé ritka helynek mondható,- ahol az áldozatot ítélik el,a bűnelkövetőből pedig lesz a követnivaló?
A bán is büntetlenül rugdosta a rendőrségi kordont szét,akkor itt mindenkinek követnie kell állítólagos vezérét?
(Gyu.Fe. ha majd rádöbben,hogy nélküle talán sikerült is volna már,- hacsak nem direkt a szereplési vágy?)
koszpeko
@Shikari: nyikhajdi
2006-ban Milyen bűnözők törtek be és rabolták ki a Szabadság téri tévé székházat?
koszpeko
@Őrnagy: Hackeled a propellert látom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.