Rómában tárgyal a magyar köztársasági elnök.

Novák Katalin elhagyta az országot, fontos tárgyalása lesz

Fotó: Facebook/Novák Katalin

Novák Katalin köztársasági elnök Rómában tárgyal olasz kollégájával, Sergio Mattarellával, megbeszélést folytat Giorgia Meloni miniszterelnökkel és találkozik a szenátus, illetve a képviselőház elnökével – közölte a Sándor-palota kedden az MTI-vel.

A magyar államfő Sergio Mattarella meghívására utazik Rómába, ahol a köztársasági elnökkel négyszemközti, illetve plenáris tárgyalást is folytat.

Novák Katalin kedden találkozik Ignazio La Russával, az olasz szenátus elnökével, Lorenzo Fontanával, a képviselőház elnökével és Eugenia Roccella tárca nélküli családügyi miniszterrel.

A magyar államfő szerdán találkozik Giorgia Meloni olasz kormányfővel.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Maccska: Ne hasonlitgasd, ha kérhetem- alapvető különbség van: Magyarország állam elnökét a parlament választja, a cseh államelnökét meg a nép-közvetlenül. Minőségi különbség van- és azért, ha a magyar állampárt egy tábornokot jelöl államelnöknek, joggal örjöngene az Eu- mert akkor az tényleg katonai diktatúra. Magyarországon a hadsereg főparancsnoka az állam elnöke- igaz ezt a jogot elvindikálja tőle az állami végreható hatalma orbán. Nincs itt semmiféle hatalommegosztás- itt egyetlennnek van hatalma, és az orbán- holott titulusa "prime minister" , a vezető miniszter, azaz a vezető szolga!!!- és nem uralkodó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Horizont: Gondolom meglátogatja egy ölelésre berlusconit is.a qrva pecér, köztörvényest.
amortizáltok
és vissza sem jön vagy ???na tán orbán szőkéjével akar fotózkodni ? CC
Béla333
De vissza akar jönni... Ez az ami kellemetlen, nem az, hogy elmegy...
namihami
Máris? Nem volt sokáig itthon (mondjuk, nem is volt sok haszna)! Talán még arra is kevés volt hogy bugyit cseréljen! Jó, ha egy-két királyi dekrétum és néhány fideszes haver kegyelmi kérvényének aláírása belefért!?!?!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.