Eltűnhet 20-25 millió tonna molekula egy alapvetően hiányos üzemanyagpiacról. 

2023. február 5-én életbe lép a hatodik brüsszeli szankció újabb eleme. December 5-ével betiltották az orosz nyersolaj behozatalát, február 5-től pedig az Oroszországból származó termékek importja is tilos – írta meg az Index.

Kiszivárgott egy felvétel a Mol vezetőjétől – ennek a brüsszeli szankciónak brutális hatása lesz Magyarország olajellátására

A Mol algyői olajfőgyűjtője 2022. november 28-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Mol a háború és azt követő szankciós válaszok óta folyamatosan figyelemmel kíséri a brüsszeli eseményeket, hiszen jelenleg is tárgyalják a tizedik szankciós csomagot.

A cég egyik vezetője egy háttérbeszélgetésen nemrég úgy fogalmazott, a „regionális szereplők végig érezték, hogy ennek az intézkedésnek komoly következményei lehetnek”. 

A háborús cselekmények folyamatosan veszélyeztetik a Barátság kőolajvezetéket, ezért a magyar vállalat gyakorlatilag folyamatosan úgy készül, hogy bármikor bekövetkezhet olyan esemény, amely megakasztja a szállítást.

„A háború kirobbanása óta abban élünk, hogy a Barátság vezeték megszakadhat. Erre készülünk, hiszen, ha ez megtörténik, akkor olyan helyzet állhat elő, amely a hazai nyersanyagellátás történetében példa nélküli”

– közölték a Mol vezetői az Index cikke szerint.

További részletek az Indexen!

Forrás: Index.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amortizáltok
ezért harácsoltok össze magas jövedéki adóból magatoknak extra profitot a fogyasztók fizetik kell orbánnak a költekezéseihez meg a sport vb hasonlókra ? nem mertek neki nemet MONDANI JA? akkor ne az autósokat fejjétek meg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
no igen,könnyen így járhat ,aki egy beszerzési forrásra hajt,../ puhos - cárevics duó /
amortizáltok
ezért harácsoltok össze magas jövedéki adóból magatoknak extra profitot a fogyasztók fizetik kell orbánnak a költekezéseihez meg a sport vb hasonlókra ? nem mertek neki nemet MONDANI JA? akkor ne az autósokat fejjétek meg.
Toller Béla
@KisTehen: Őszintén, mit tettetek a válság elhárítására, az olajellátás megszervezésére, a szövetségesek támogatásának megszerzéséért ? Semmit ! Majd az oroszok megoldják nektek, mi ? De legalább ne pofáznál ilyen magasról ! Ennyi fiaskóval a hátatok mögött lehetnétek legalább egy kicsivel szerényebbek !
Béla333
Volt idő alternatív beszerzést kiépíteni, de ezek csak bele sz&rtak az egészbe.
Putyin megígérte a maffiának, hogy rendben lesz és ez ezeknek már elég is.
Nem kormányoznak ezek, csak úgy vannak!
ómió
A telhetetlen brüsszeli efftársak további "árfelszankcionáláson fáradoznak"!
Eladott Ország
@Shikari: ma, 10:07 ☺ Fektéve, ha a ruszki tankerek kiköthetnek.
Clavigo
@Shikari: Neked szemelyesen majd trojkán ,,te buckalakó
Ditrich
Lassan egy éve tart a háború! És még nincs forgatókönyv a ,,barátság,,kőolajvezeték kiváltására? Eddig mégis mit csinált a ,,béke,,apostol kormányfő?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.