Magyarország Nobel-békedíjat adna Recep Tayyip Erdoğan török elnöknek – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Hajmeresztő kijelentést tett Szijjártó: Nobel-békedíjat adna Erdogan elnöknek
Kép: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó a török külügyminiszterrel, Mevlüt Cavusogluval közösen tartott keddi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az elmúlt időszak globális és európai eseményei jelentősen felértékelték Törökország szerepét.

Szijjártó kiemelte, hogy Erdoğan volt az egyetlen vezető, aki valamennyire sikeresen tudott közvetíteni Oroszország és Ukrajna között.

Aki a békéről beszél, az azonnal Putyin szövetségeseként, azonnal az oroszok barátjaként, meg a Kreml propagandistájaként kerül feltüntetésre. Holott, a háborúnak csak tárgyalásokkal lehet véget vetni. Ezt Törökország sikeres közvetítési kísérletei is bizonyították.

Szerinte mind a mai napig az egyetlen sikeres közvetítési kísérlet, amely a béke reményét valamennyire felcsillantotta, az Törökországhoz, személyesen Erdoğan elnökhöz és Cavusoglu miniszter úrhoz kapcsolódik, amelynek nyomán a gabonamegállapodás létrejött.

Mi arra kérjük Törökországot, hogy folytassa a közvetítési törekvéseit, mert a török erőfeszítéseknek köszönhetően közelebb kerülhetünk a béke reményéhez

– mondta Szijjártó.

Forrás: ATV.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Csak kérdezem, hogy Szíjártó Petike, bocsánatot kért már a törököktől, a forró szurok miatt?
Nem akartuk őket megbántani, csak akkor éppen, nem voltunk jóban... :))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Alfa
szijjas is egy kibaszott kamukeresztény barom,mint az egész korrupt gerinctelen fasiszta-náci magyar kormány...
Verik a nyálukat milyen keresztények, közben úgy alszanak,hogy a párnájuk alatt van a korán,és a orosz putyin párt tagkönyve...
csak úgy....
@Shikari: mandela 10 éve halott,szóval nem manapság...,te butuska pötsch!
Jozefina
Szijjártó feltételezhetően eddig sem a normális külügyérek közé tartozott, de ezzel a javaslatával végképp hülyének nézik világszerte!!??
Loksmith
Sztálin boldoggá avatását is kezdeményezzétek. Milliók lelkét mentette meg, hogy megszabadította őket földi szenvedésüktől.
ómió
Hát, Obama efftársnál pl. tuti jobban megérdemelné!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.