Baráti hangulatú találkozón vannak túl Sergio Mattarella olasz elnökkel, melynek fő témája természetesen az orosz-ukrán háború volt.

Novák Katalin ismét elítélte Putyint: Átlépte a Rubikont
Kép: Facebook/Novák Katalin

Egyetértettek abban, hogy a háború kirobbantásával Putyin átlépte a Rubikont. Mielőbbi közös célunk, hogy megállítsuk a háborút és végre béke legyen. Elmondtam, hogy a 150 ezer kárpátaljai magyar 150 ezer ok a mielőbbi béketeremtésre.

Mattarella elnök úr az ukrán kisebbségi törvény kapcsán megjegyezte, hogy amennyiben Ukrajna valóban csatlakozni szeretne az Európai Unióhoz, akkor fontos lesz a kisebbségek helyzetét mihamarabb rendeznie.

- jelentette ki Novák Katalin, és kitért arra is, hogy a találkozón beszélgettek az energetikai kihívásokról.

Olaszország helyzete kedvezőbb Magyarországénál, de mi is mindent megteszünk, hogy mielőbb függetlenné váljunk az orosz energiahordozóktól. Örömmel nyugtáztuk, hogy a magyar-olasz kereskedelmi kapcsolatok egyre erősödnek, és szót ejtettünk arról is, hogyan lehetne a fiatalok családalapítását még hatékonyabban segíteni. Az olasz elnök is határozottan kiállt az üldözött keresztények mellett, és jelezte, hogy Olaszország is a Hungary Helps-hez hasonló programot kíván bevezetni.

- tette hozzá az államfő, aki elárulta, hogy határozottan egyetértettek a Nyugat-Balkán mihamarabbi európai uniós integrációjának és a csatlakozási tárgyalások felgyorsításának fontosságában.

Az EU-nak nem szabad magára hagynia a térséget.

Találkozónk végén meghívtam Magyarországra elnök urat, melyet örömmel elfogadott. 

- zárta bejegyzését. 

Forrás: Facebook

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
A szavatok nem állja ki az idő próbáját, mint ha egy süket szobában lennétek, úgy hal el minden tartalma, ahogyan el hagyja szátokat.
ómió
De legalább óva-inthette volna, hogy nem feltétlen muszáj "szignifikáns amerikai elnökökre" hasonlítania!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.