Bekérették az ukrajnai magyar nagykövetet az ukrán külügyminisztériumba Orbán Viktor magyar miniszterelnök becsmérlő kijelentései miatt, és felszólították Budapestet, hogy hagyjon fel az ukránellenes retorikájával.

Orbán Viktor senki földjének nevezte Ukrajnát: Elfogadhatatlannak nevezte és felszólította Magyarországot az ukrán vezetés
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Az ukrán külügyminisztérium elfogadhatatlannak tartja Orbán Viktor azon kijelentését, amelyben Ukrajnát Afganisztánhoz hasonlította, és senki földjének nevezte. Oleg Nyikolenko külügyi szóvivő szerint Magyarország szándékosan rombolja a magyar–ukrán kapcsolatokat, ezért bekérették az ukrajnai magyar nagykövetet is.

Íjgyártó István nagykövetnek Ukrajna határozott tiltakozását fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök közelmúltbeli becsmérlő kijelentései miatt

– közölte a minisztérium a Reuters beszámolója szerint.

A magyar diplomatával közölték:

az ukránellenes retorika, amelyet a magyar vezetés hosszú ideje folytat, teljességgel elfogadhatatlan, és súlyos károkat okoz az ukrán–magyar kapcsolatoknak.

A minisztérium hozzátette:

a magyar felet felszólították, hogy állítsa meg ezt a negatív tendenciát annak érdekében, hogy elkerüljék a két ország kapcsolataira gyakorolt helyrehozhatatlan következményeket.

Forrás: Index

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
@csak úgy...: Nagy az arcod! Pedig @csak húgy...: van benne!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Őrnagy: nem szorulok segítségre ,a "civil életben" nem így fejezem ki magam, csak itt kénytelen vagyok a fidesz bugrisokhoz és hozzád leereszkedni!
hány éves vagy te hazudós áldozati bárány te,aki még nem találta meg magának a megfelelö értelmiségit a sok lófasztól és fasszopótól?! :) neked ez a szinted,ne is tagadd...,nem az enyém!
Őrnagy
@csak húgy...: Látom nem érted a tömör kifejezéseket, és segítségre szorulsz!
Már mindenre megadtam neked a választ: LE VAGY SZARVA ! Melyik szót nem érted?
csak úgy....
@Őrnagy: ugye neked a bunkócska a kedvenc nótád? -meg is értem!
hány éves vagy te hazudós,ezt még nem árultad el ?!
Németh István
@Bástya Béla Elvtárs: @csak úgy...: veletek, mint hugy-agyúakkal természetesen nem foglalkozhat egy normális átlag ember aki magyar!
ÉS TUDJÁTOK>> az usa-nató moskék gazembereknek takarodni kell Európából ez nem Vietnam és nem közelkelet, az Eu vezetésének takarodnia kell a börtönbe > MERT AZ UKRÁN HÁBORÚ KITERJESZTÉSE az EU: NEMZETEIRE AZ Ő HIBÁJUK!
Bástya Béla Elvtárs
@neverland: Ja, te vagy egyben @csak úgy...: ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.