Éjfél után közzétették a kormánytagok és parlamenti képviselők vagyonnyilatkozatait, amit a november 1-jén fennálló állapot szerint kellett kitölteniük. 

Rogán Antal 371 millió forintot költött el fél év alatt, de azt nem tudni, hogy mire – Közben találmányával havi 24 milliót keresett

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterjelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Komoly költekezésekbe kezdett Rogán Antal nyár óta – írja a Telex az államtitkár vagyonnyilatkozata alapján. Rogán május végén még 616 millió forintos megtakarításról számolt be. A most közzétett vagyonnyilatkozata szerint azonban november elején

már csak 245 millió forintot tartott takarékbetétben.

Hogy mégis mire költött el 371 milliót, az nem derül ki a dokumentumból. Azt sem lehet kizárni, hogy házat vett a kabinetminiszter, az új vagyonnyilatkozati szabályok szerint ugyanis a képviselőknek nem kell beírniuk azt az ingatlant, ahol élnek. 2 millió forinttal csökkentette a tartozásait Rogán, így már csak 15,9 millióval tartozik egy meg nem nevezett magánszemélynek.

Államtitkári és képviselői fizetése mellett Rogánnak van még egy bevételi lába: a találmánya.

Havi 24 millió forintot kapott tavaly találmányhasznosítási díjként a Mobilsign Kft.-től Rogán Antal.

Tavaly ennél többet, 408 millió forintot vallott be ezen a címen. A Népszabadság 2016-ban írta meg, hogy Rogán egy elektronikus aláírási eljárás feltalálója, a fideszes politikus 2017 óta jelentős összegeket tüntet fel vagyonnyilatkozatában ennek eredményeként.

Forrás: Telex, 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ez a kis vidéki suttyó nagyon kikupálódott Orbán védő szárnyai alatt!! Meg sokat "segitett" neki az állampolgárságot adő kötvényekből kaszált milliárdok is, meg még sorolni lehetne!!! Érdemi munkával ennyi pénzt nem lehet össze harácsolni!!! Azt, hogy mire költi meg nem is tudni!!! Nagyon-nagyon kellene már egy új kormány, amely komolyan venné az elszámoltatást!!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Ez a kis vidéki suttyó nagyon kikupálódott Orbán védő szárnyai alatt!! Meg sokat "segitett" neki az állampolgárságot adő kötvényekből kaszált milliárdok is, meg még sorolni lehetne!!! Érdemi munkával ennyi pénzt nem lehet össze harácsolni!!! Azt, hogy mire költi meg nem is tudni!!! Nagyon-nagyon kellene már egy új kormány, amely komolyan venné az elszámoltatást!!!??
vacsi
@Jozefina: Kedves Jozefina! Miből gondolod, hogy az új kormány első dolga nem az lenne, hogy ők is megszedjék magukat?
Macskaszem
Könnyű annak aki egy kamutalálmánnyal is havi 24 millát keres. Gondolom ezt is közpénzből fizetjük neki, mert piaci alapon ezek a meleg vízre valót sem keresnék meg.
balos
@vacsi: Sajnos a hatalom és a pénz a legerősebb kábítószer!Leszokni róla embernek való feladat!Sajnos ez a mai állapotokat nézve LEHETETLEN!
balos
@balos: Ahhoz ember kell,amit a választékban nem találni!
jáger laszló
Miccsuda szabadalom!!?
5 év alatt 1 milliárdot kaszált valami elektronikus aláírás feltalálásával!!!??
Gondolom feltalálta a spanyol viaszt
Ezt még kinézem őkelme informatikai tudásából...
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Sokba van az új asszony plasztikája,lölő már csak tudja
ómió
Nem tudni, mire? Ugyan, hazudjátok má' meg, efftársak!
Lepényleső
Találmányáért kapott összeg a letelepedési kötvénybeli részesedés,- amiért árulták a hazát letelepedésre?
nejlontacskó
@ómió: hogyne lehetne tudni, anyád futtatására az Ecseri hátsó sikátorában! De ez legalább igaz!
nejlontacskó
@Lepényleső: „Ha nem kapunk pénzt Brüsszelből, akkor Magyarország a pénzpiacokról is tudja magát finanszírozni” Orbán Viktor.
Már csak a Viktor által feladott hirdetést kell megtalálni, hogy " haza jutányos áron eladó"...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.