Éjfél után közzétették a kormánytagok és parlamenti képviselők vagyonnyilatkozatait, amit a november 1-jén fennálló állapot szerint kellett kitölteniük. Szalay-Bobrovniczky Kristóf vagyonnyilatkozatában gazdasági érdekeltségként hármat tüntetett fel: a London Capital Zrt.-nek és az UJ Clinic Zrt.-nek is 100 százalékos tulajdonosa, a V4NA Ltd-ben pedig tagként szerepel. A VBPS Kft kikerült az érdekeltségek közül.

A honvédelmi miniszter saját tulajdonú autó nélkül maradt, de továbbra is kaszinótulajdonos Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Budapesten, a Róheim-villában 2023. január 30-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

Továbbra is kaszinótulajdonos a honvédelmi miniszter, és pár hónap alatt elköltött 310 milliót – írta meg a Telex Szalay-Bobrovniczky Kristóf vagyonnyilatkozata alapján.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf eladta a 12 éves Lexusát, így saját tulajdonú autó nélkül maradt a honvédelmi miniszter. Viszont komoly pénzeket fizethetett valamire. Június végén még bő 1,08 milliárd forintja volt forintban és devizában, november elején azonban már csak

773 millió forintot tartott a bankban, és 956 ezer forintja volt devizában.

Pár hónap alatt tehát több mint 225 millió forintot és 85 millió forintnyi devizát költött el valamire Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf maradt százszázalékos tulajdonosa a budapesti kaszinókat üzemeltető London Capital Kft.-nek. Garancsi Istvánnal öt budapesti kaszinó üzemeltetését vették át a 2019-ben elhunyt Andy Vajna cégétől.

A honvédelmi miniszter friss vagyonnyilatkozat szerint havi 5 milliónál is többet kapott a London Capital Kft.-től 2022-ben. Hogy pontosan mennyit, még nem tudni, ám

2021-ben 1,624 milliárd forintos osztalékot tudott kivenni.

Forrás: Telex

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Egy Honvédelmi miniszter aki kaszinótulaj és milliárdos. Bravó jól megy nekünk. Így könnyű kirúgni 45 éves tiszteket 2 havi illetménnyel. Bájgúnár és szemét is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@Namely: Miből gondolod, hogy én nem tények alapján véleményezek? Nem egy haverról írtam nem is egy munkatársamról hanem egy miniszterről hazám kormányának tagjáról. És a miniszterelnökről. Szerinted ez a bájgúnár egyedül döntött arról, hogy kirúg egy halom főtisztet?
Köszönöm megvagyunk. Túl egy covidon mind a hárman itthon, most meg a beteg iker unokáimra vigyázok, 4 évesek. Kemény munka ez. Hahahaha
Namely
@Horizont: "Miből gondolod, hogy én nem tények alapján véleményezek? Nem egy haverról írtam nem is egy munkatársamról hanem egy miniszterről hazám kormányának tagjáról. És a miniszterelnökről."
A konkrét esetben (a főtisztek kirúgása) rendelkezel biztos (értsd bennfentes) információkkal? Ha nem, akkor feltételezel, és mivel nem túl jó a véleményed a Kormányról, ezért azt feltételezed, hogy nem ő döntött. Amúgy meg, tegyük fel, hogy nem ő. Ebben az esetben sem releváns abban a kérdésben, hogy helyes volt-e a döntés, csak abban, hogy nem az ő vállalkozása, hanem a Kormány kézivezérel mindent (mellékesen, a döntés maga ettől még helyes is lehet).
"Szerinted ez a bájgúnár egyedül döntött arról, hogy kirúg egy halom főtisztet?"
Nincs olyan információm, amely ennek ellentmondana (értsd, nem rendelkezem bennfentes infókkal). Szoktam én is feltételezni dolgokat, de nem ilyenkor, én a feltételezés-patronokat arra lövöm el, amire valók, pl merre fog menni az EUR/GBP, ki fogja nyerni a választásokat, stb.
Horizont
@Namely: Nekem erre valók az én feltételezés - patronjaim.
Nagyon enyhén fogalmaztál, hogy nem túl jó a véleményem a kormányról.
Konkrétan nagyon rossz.
Namely
@Horizont: ahogy írtam, feltételezz nyugodtan, jogod van hozzá, de ez attól még nem lesz tény.
"4 évesek. Kemény munka ez."
A nagyobb fiam ennyi (na jó, majdnem 5), és hát igen, amikor a nappali falát összefestette a nővérével, többen mondták, hogy "jajj", de én kifejezetten jót szórakoztam rajta, szerintem vicces volt... :D
Amúgy mi nagyon szerettünk volna ikreket, eddig mind a 3 alkalommal egyke jött, de reméljük egyszer már csak összejön :)
Horizont
@Namely: Hajrá, sok szerencsét :) Fantasztikus ikrekkel együtt lenni és nekik egymással.
namihami
Szegény Viktor! Még egy nyomorgó, akivel osztoznia kell majd a honvédség ""szállítógépeinek"" üzemidején! Esetleg kellene venni mégegyet. Akkor nem ütnék egymás úticélját! Nem adódhatna az a borzalom, hogy a legfelső vezetőink kénytelenek lennének véletlenül egyhelyre menni nyaralni! Hacsak a soknevű nem arra bazíroz, hogy a Százlábúnál olcsóbban (ingyé???) kaphat egy sikátorra néző szobácskát?!?! Nem tudhatjuk (a kaszinó bevallása titkos), mennyit hoznak az egykarúak?!?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.