Éjfél után közzétették a kormánytagok és parlamenti képviselők vagyonnyilatkozatait, amit a november 1-jén fennálló állapot szerint kellett kitölteniük. Szalay-Bobrovniczky Kristóf vagyonnyilatkozatában gazdasági érdekeltségként hármat tüntetett fel: a London Capital Zrt.-nek és az UJ Clinic Zrt.-nek is 100 százalékos tulajdonosa, a V4NA Ltd-ben pedig tagként szerepel. A VBPS Kft kikerült az érdekeltségek közül.

A honvédelmi miniszter saját tulajdonú autó nélkül maradt, de továbbra is kaszinótulajdonos Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Budapesten, a Róheim-villában 2023. január 30-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

Továbbra is kaszinótulajdonos a honvédelmi miniszter, és pár hónap alatt elköltött 310 milliót – írta meg a Telex Szalay-Bobrovniczky Kristóf vagyonnyilatkozata alapján.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf eladta a 12 éves Lexusát, így saját tulajdonú autó nélkül maradt a honvédelmi miniszter. Viszont komoly pénzeket fizethetett valamire. Június végén még bő 1,08 milliárd forintja volt forintban és devizában, november elején azonban már csak

773 millió forintot tartott a bankban, és 956 ezer forintja volt devizában.

Pár hónap alatt tehát több mint 225 millió forintot és 85 millió forintnyi devizát költött el valamire Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf maradt százszázalékos tulajdonosa a budapesti kaszinókat üzemeltető London Capital Kft.-nek. Garancsi Istvánnal öt budapesti kaszinó üzemeltetését vették át a 2019-ben elhunyt Andy Vajna cégétől.

A honvédelmi miniszter friss vagyonnyilatkozat szerint havi 5 milliónál is többet kapott a London Capital Kft.-től 2022-ben. Hogy pontosan mennyit, még nem tudni, ám

2021-ben 1,624 milliárd forintos osztalékot tudott kivenni.

Forrás: Telex

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Belenéztem a pénztárcámba, és arra gondoltam, hogy van itten egy csomó ember, aki engem kellene, hogy szolgáljon, azonban a helyzet úgy áll, hogy én szolgálom őket. Nekik milliárdjuk van, nekem pedig a nyugdíjam. Aztán arra is gondoltam még,hogy nem lesz ez így jó.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Az "efftársija" meg má' csak nem "kéreget"?
Nyírfa
Belenéztem a pénztárcámba, és arra gondoltam, hogy van itten egy csomó ember, aki engem kellene, hogy szolgáljon, azonban a helyzet úgy áll, hogy én szolgálom őket. Nekik milliárdjuk van, nekem pedig a nyugdíjam. Aztán arra is gondoltam még,hogy nem lesz ez így jó.
Nyírfa
@Horizont: Ha óvatosan megkérdeznénk, vigyázva , hogy meg ne bántsuk az érzékenységét, nem gondolja-e, hogy a pozíciói felvetik az összeférhetetlenség vádját, csak nézne ártatlanul: Összeférhetetlenség? Az mi? Vagy kikérné magának a nemtelen, sorosista, gyurcsányista támadást.
kulabombaafityiszre
Ez egy operett ország,mert ilyen bevallás alapján nem lehetne miniszter.
Az ilyen ómió féle hülyék meg örülnek is neki.
volvós
Az ilyenek miatt tartja vissza az EU a pénzeket, reméljük jó sokáig ellenőrzik ennek a tetves tolvaj bandának a gátlástalan vesszőfutását.. Úgy sajnálom ennek a ( magyarnevű) elvtárs vagyonbevallását, hogy "csak " 773 millió (!) forint volt a megtakarítása, hogy mellette még bevallott közel 1 millió értékű dollárt, eurót... Szerintem szabad idejében rá is vigyáz a TEK ...
Namely
@Horizont: "Egy Honvédelmi miniszter aki kaszinótulaj és milliárdos."
Igen. Mi ezzel a gond? Azon kívül, hogy irigyled.
" Bravó jól megy nekünk."
Neki igen, nekem is elég jól (bár még nem ennyire).
" Így könnyű kirúgni 45 éves tiszteket 2 havi illetménnyel. Bájgúnár és szemét is. "
Miniszterként az ő vállalkozása a honvédelem, és mint jó ügynök, tulajdonosi személetmóddal közelíti meg a problémát, ha személyi kérdésekben meghozza a szükséges döntéseket. A bájgúnárt azt hagyjuk, szubjektív, de mondd, attól, hogy nem tart az állományban mindenkit, mitől lesz "szemét"?
@Nyírfa: "nem gondolja-e, hogy a pozíciói felvetik az összeférhetetlenség vádját"
sok egyéb mellett az összeférhetetlenség fogalmával sem vagy tisztában
namihami
Akkor mégiscsak őt láttam a 6-os villamoson. Biztos munkába ment.
Namely
@Horizont: :)
"Aki ilyen vezető pozícióba kerül mind megválik a cégétől. "
Csodát. Amúgy én az összeférhetetlenségről beszéltem, az pedig nem általános, hanem csak arra a területre terjed ki, ami kapcsolatba kerülhet az adott minisztériummal (pl egy olyan fegyvergyártónál fb-tag, tulaj, amelyik szállít a hadügynek). Ez itt nem áll fenn.
"Miért szemét?"
Nem őszinte, ezért szemét? :) ugyanmár tegyük fel, hogy tényleg nem volt őszinte. Nem szép dolog, de ettől még nem lesz szemét. Persze ez szubjektív, ha neked ezért szemét, elfogadom.
" Ja és szerinted az ő "vállalkozása" a Honvédelmi?"
Igen, így kellene lennie.
"orbán nélkül szarni se lehet nekik. Ezért nem kell szakértelem. Feltétlen hűség. Parancsok teljesítés. Ennyi. "
Én nem rendelkezem olyan szintű információkkal, amiket te itt írtál, biztos én vagyok a gonosz, de szerintem te sem, mindössze feltételezel. Ez szíved joga, de azért megjegyezném, hogy arról, aki neked szimpatikus, csak csupa jót feltételezel, aki pedig nem, arról csupa rosszat.
Én ezzel szemben a tények alapján ítélek.
A tény pedig az, hogy a felsorolt cégek miatt nem összeférhetetlen.
UI: remélem minden ok, jól vagy és a család is :)
Namely
@Horizont: "Miből gondolod, hogy én nem tények alapján véleményezek? Nem egy haverról írtam nem is egy munkatársamról hanem egy miniszterről hazám kormányának tagjáról. És a miniszterelnökről."
A konkrét esetben (a főtisztek kirúgása) rendelkezel biztos (értsd bennfentes) információkkal? Ha nem, akkor feltételezel, és mivel nem túl jó a véleményed a Kormányról, ezért azt feltételezed, hogy nem ő döntött. Amúgy meg, tegyük fel, hogy nem ő. Ebben az esetben sem releváns abban a kérdésben, hogy helyes volt-e a döntés, csak abban, hogy nem az ő vállalkozása, hanem a Kormány kézivezérel mindent (mellékesen, a döntés maga ettől még helyes is lehet).
"Szerinted ez a bájgúnár egyedül döntött arról, hogy kirúg egy halom főtisztet?"
Nincs olyan információm, amely ennek ellentmondana (értsd, nem rendelkezem bennfentes infókkal). Szoktam én is feltételezni dolgokat, de nem ilyenkor, én a feltételezés-patronokat arra lövöm el, amire valók, pl merre fog menni az EUR/GBP, ki fogja nyerni a választásokat, stb.
Namely
@Horizont: ahogy írtam, feltételezz nyugodtan, jogod van hozzá, de ez attól még nem lesz tény.
"4 évesek. Kemény munka ez."
A nagyobb fiam ennyi (na jó, majdnem 5), és hát igen, amikor a nappali falát összefestette a nővérével, többen mondták, hogy "jajj", de én kifejezetten jót szórakoztam rajta, szerintem vicces volt... :D
Amúgy mi nagyon szerettünk volna ikreket, eddig mind a 3 alkalommal egyke jött, de reméljük egyszer már csak összejön :)
namihami
Szegény Viktor! Még egy nyomorgó, akivel osztoznia kell majd a honvédség ""szállítógépeinek"" üzemidején! Esetleg kellene venni mégegyet. Akkor nem ütnék egymás úticélját! Nem adódhatna az a borzalom, hogy a legfelső vezetőink kénytelenek lennének véletlenül egyhelyre menni nyaralni! Hacsak a soknevű nem arra bazíroz, hogy a Százlábúnál olcsóbban (ingyé???) kaphat egy sikátorra néző szobácskát?!?! Nem tudhatjuk (a kaszinó bevallása titkos), mennyit hoznak az egykarúak?!?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.