Éjfél után közzétették a kormánytagok és parlamenti képviselők vagyonnyilatkozatait, amit a november 1-jén fennálló állapot szerint kellett kitölteniük. Hadházy Ákos vagyonnyilatkozatában a tavaly január végi állapothoz képest több lényeges változás is történt. A független országgyűlési képviselőnek még mindig megvan a szekszárdi lakása, és a fácánkerti szőlője, de ezek mellé tavaly beszerzett egy 30 négyzetméteres lakást is az osztrák fővárosban, ennek felerészben tulajdonosa.

Hadházy Bécsig ment egy új lakásért és duplájára nőtt a neki küldött adományok összege

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Hadházy Ákos független képviselő a szekszárdi háza és a fácánkerti szőlője mellé tavaly vásárolt egy 30 négyzetméteres lakást Bécsben. Az ingatlannak felerészben tulajdonosa – közölte a Telex.

Hogy a bécsi ingatlant miből finanszírozta, nem világos, viszont feltűnő, hogy legfrissebb vagyonnyilatkozatában már egyetlen gépjármű sem szerepel, így sem a lízingelt Skoda Kodiaq, sem a VW Caddy, sem pedig a Trabant kombi nem található – írja a hvg.hu.

Eltűntek a képviselő államkötvényei és számlakövetelései is, ehelyett több mint 16 millióval tartozik bankoknak, 3,9 millióval pedig magánszemélyeknek.

Bár ilyesmire nincs külön rovat a politikusi vagyonnyilatkozatokban, a dokumentum végére Hadházy Ákos mégis odaírta kézzel, hogy magyar magánszemélyektől 16,8 millió forintot kapott, amikor adománygyűjtő kampányt indított, mert egy ideig nem kapta meg a képviselői fizetését, miután csak később tette le az esküjét. Már korábban letette volna, de szerinte egy ideig Kövér László házelnök szabotálta azt. „2022-ben magyar magánszemélyektől választási kampányra, az eskütételem törvénytelen akadályozásának időtartamára, majd a tiszteletdíjam törvénytelen visszatartása és a politikai munkám támogatására 16,8 millió forint magán kisadomány érkezett” – írta a vagyonbevallása végére.

Forrás: Telex, hvg.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

neverland
@KisTehen: Szóval, a nem fideszes politikusoknál bűn, ha sok pénzt keresnek és befektetik a saját és a gyerekeik jövője miatt - és nem... ismétlem NEM közpénz ellopásával, az országot megkárosítva.
Aha, így már értem.

Engem az zavar kicsit, hogy háborúban szétbombázott országokat építettek újjá a Marshall-segélyből, míg Magyarország többszörös Marshall-segélynyi pénzzel leküzdötte magát és már csak Bulgária van mögöttünk fontos mutatókban.

Én is bemutatnék neked valamit: media.istockphoto.com/id/472176203/id/foto/radiografi-jari-tengah.jpg?s=612x612&w=0&k=20&c=DxL8ilwEDIu_vCWCe6J1GDNGBkSAn5AkHZDqdLOnn3A=
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Bástya Béla Elvtárs: ez az emberarcú tehén még tejel is,kipróbáltad? fene a gusztusod..
Bástya Béla Elvtárs
@csak úgy...: ÉRTŐ OLVASÁS!!! Tejet ad! Az hogy ki fogyasztja...
ómió
Hullaházy efftárs megint tarhált?! És? Adózott is utána?
amortizáltok
orbán pintér szintársulat miből vásárolgatott Horvátországban az ugye TABU ???
bence
@Namely: ! Miért akarsz olyan országba menni amiről lézer jani is megmondta , hogy koszos hely ! Menj inkább Hatvanpusztára az való neked ! viktor örömmel fogad !
Namely
@bence: most még mindig esik a hó, viszont szerintem nem marad meg, mert nincs elég hideg hozzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.