Több százmillió forinttal nőtt Gyurcsány Ferenc tartozása 2022-ben, de a mérleg másik oldalán több százmillió forinttal nőtt a követelése is egy lakásvásárlás foglalója miatt – ez derül ki a vagyonnyilatkozatából. A volt miniszterelnök továbbra is tulajdonosa egy pápai lakásnak, valamint felerészben egy kötcsei családi háznak. A DK elnöke feltüntetett 631,7 millió forintot lakásvásárlás-foglaló és előlegként, valamint 13 millió forintot adott kölcsön. A tartozásoknál 58,9 millió forint bankhitel és 293 millió forint értékpapír-fedezetű hitel szerepel. 

Gyurcsány Ferenc pénzének egy része eltűnt, százmillióval apadtak a volt kormányfő értékpapírjai, közben kölcsön is adott

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Tovább apadt Gyurcsány Ferenc értékpapír-megtakarítása – míg tavasszal 587 millió forintja volt így, addig novemberre ez 461 millióra csökkent le.

A volt kormányfőnek tehát jelentősen csökkentek a megtakarításai, ez azonban nem biztos, hogy a valós helyzet, nem tudni ugyanis, hogy mi van a felesége nevén. Dobrev Klárának ugyanis EP- képviselőként gyakorlatilag nem kell vagyonnyilatkozatot tenni – írja az Origo.

A Gyurcsány által adott kölcsönt viszont elég jól törlesztették már neki: fél évvel ezelőtt még 42 millió forinttal tartoztak neki, novemberben viszont már csak 13 millióval. Közel 632 milliós követelése is van a DK elnökének, „lakásvásárlás foglaló és előleg” címén.

Ennek ellenére pár hónap alatt csupán 1 millióval törlesztette a banki hitelét, ami így most 58 millió forintra rúg – teszi hozzá a Telex.

Az Altus Portfólió Kft.-je a friss bevallása szerint kevesebbet hoz a konyhájára, mint korábban. Azelőtt valamivel több mint 7 milliót írt be mellé, most viszont bruttó 1–5 millió forint közé tette a jövedelmét.

Forrás: Telex, Origo, Index

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
No nem kell félni nem lesz a templom egere,,,
Aggódjanak a fdexesek mert az orbán vagyon alig nőtt amit a viktor becsületesen kimutatott!!!???
/fekete vagyonról nem kell nyilatkozni!!!/
csak ennyi
barátilag,J.L.
namihami
A foglaló (általában) a vásárolt termék 10%-a szokott lenni. Vajon ki és milyen lakás vehet az, aminek a foglalója(!!) 620 millió?
Csak nem a Tiborcz gyerekkel üzletel? A lépték alapján kizárólag a Vezér vagy a Tóni családja jöhet szóba. Azok üzletelnek ekkorában.
Feri, tud erről az asszony?!?!?!
Libbantölő
Buzigyúrcsány! Remélem gyógyszerre és orvosra megy a pénzed,hazaáruló rohadék!
ómió
Hát, a szemkilövetőhegyi zabrált villa megvan-e még?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.