Az ügyészség és a rendőrség is megerősítette, hogy sikkasztás és hivatali vesztegetés miatt nyomoznak egy Pest megyei tankerületben.

700 kiló gyümölcs meg egy kis felújítás: ez a tarifája Orbán tankerületi vezetőjének

Pitiáner korrupció miatt nyomoznak a rendőrök egy tankerületi vezér ellen. Forrás: Pixabay

Az ügyészség és a rendőrség a Magyar Narancs Online-nak erősítette meg a híresztelést valóságtartalmát.

A Vác és Környéke című portál január közepén írta, hogy egy tankerületi vezető

saját magának kért ingyen munkát és egyéb ajándékokat vállalkozóktól azért cserébe, hogy a felügyelete alá tartozó iskolákba beszállíthassanak. A lap szerint a vezető egyik esetben 700 kiló gyümölcsöt kért egy tankerülettel szerződésben álló vállalkozótól, hogy később is sikeresen pályázhasson az iskolagyümölcs-programban beszállításra, egy másik esetben egy karbantartó vállalkozástól kérte, hogy a megbízásokért cserébe „csináljanak meg ezt-azt a családi házán”.

A Telex is kereste az ügyben az illetékes Pest megyei rendőröket, de január 16-án még azt mondták nekik, hogy nincs elrendelt nyomozás tankerületi vezetővel szemben.

A Magyar Narancs Online a Váci Tankerület Központ vezetőjére asszociált az ügyben, meg is keresték, ő írásban annyit válaszolt, hogy a rendőrség nem kereste őt.

A Pest Vármegyei Főügyészség megerősítette, hogy a rendőrség eljárást folytat, az ügy felderítési szakaszban van, gyanúsítottat még nem hallgattak ki. A rendőrség közlése szerint ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Horizont: ma, 15:04 ♦ Pálinkát főzött a 700 kg gyümölcsből és valószínű, hogy a cefrét meg ingyen ki is főzette, ha már a háza körül is ingyen dolgoztatott. Ő volt a falu Döbrögije, a községi bírója.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
...én eddig azt hittem, ezek a tankerületi vezetők fő erénye a tisztesség...hát Istenem...ez most megbukott...a következő három napig jól fog seperni.
balos
@Toller Béla: Ismeretlen a váci tan-geci?Ezen besírtam!A kopóink megint sültet ettek!Felsültet?
Shikari
És rubelben kapta a pénzt? Csak mert olyan fényképet mellékelt a tematikusan uszító libsi sajtó!
namihami
A ""tisztakezű"" fideszfunkcionárius (egyik) mintaképe! Olcsójánosnak ugyan nem mondható a mai gyümölcs- és felújítások munkaárai mellett.
ómió
És véletlen nem efftársi az illető!? Na, akkor lesz következmény!
Horizont
@Eladott Ország: Milyen hülye vagyok a pálinka eszembe se jutott :DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok