Csak az európai minimálbér bevezetése segíthet, amíg Orbán miatt a magyarok viszik haza az Európai Unió szinte legalacsonyabb fizetéseit - hangsúlyozta Dr. Dávid Ferenc, gazdasági árnyékminiszter az MTI-hez eljuttatott közleményében.

DK: "Orbán Viktor el akarja gáncsolni az európai minimálbért"
Fotó: Dávid Ferenc, a DK képviselője felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 22-én. MTI/Kovács Tamás

A közleményben kiemelte:

Kiábrándító elemzést tett közzé a GKI Gazdaságkutató: Orbán Viktor elmúlt 12 éves kormányzása sem volt elegendő ahhoz, hogy a magyar dolgozók fizetései végre felzárkózzanak az Európai Unió legtöbb tagországának fizetéseihez. Sőt, 25 tagállam közül a 21. helyről a 23. helyre estünk vissza 2010 óta.

Az Árnyékkormány szerint "csak az európai minimálbér bevezetése segíthet a magyar dolgozókon, mert a fizetések rohamosan értéktelenednek el az orbáni infláció, a történelmi élelmiszerdrágulás és a hétszeres rezsiemelés miatt".

Kiemelte:

Mivel az Európai Parlament – Dobrev Klára munkája nyomán – már elfogadta a minden tagállamra, így Magyarországra is kötelező európai minimálbér-szabályozást, ezért a magyar kormányon a sor, hogy bevezesse.

A DK szerint

Orbán Viktor azonban el akarja gáncsolni az európai minimálbért, mert olcsó munkaerővel, a magyar dolgozók kizsigerelésével szolgálja ki a Magyarországon működő külföldi multicégeket.

Hozzátette:

Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyarok munkája se érjen kevesebbet, mint más európaiaké.

Forrás: MTI/OS

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
0rbán nótája : nem kell pénz a boldogsághoz (elég ha nekem és a haveroknak van)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Maccska: ugye téged anyád jézus máriának hívott? szegény asszony...
Jozefina
Orbánnak semmi sem kedves ami az EU-ból jön, ráadásul kedvezne a jbbágyoknak!!!
KisGenyo2
Az a "baj", hogy szó nincs és nem is volt európai minimálbérről, hanem európai minimál jövedelemről volt/van szó.
A kettő olyannyira nem ugyanaz, hogy teljesen félrebeszélnek miatta. "Dolgozókról" beszél az ellenzék, holott ennek a munkához semmi köze nem lenne...
NKF
Ja,majd az árnyékszékkormány megold mindent!
Nessy
Pártunk és kormányunk csak kapni, elvenni szereti a pénzt, adni annál kevésbé. Kivéve természetesen a "családjuk", a haverok, a sport, meg amiből le lehet venni a sápot! Ha rendes jövedelmük lenne az embereknek, nem lehetne pár kiló krumplival szavazatot vásárolni!
ómió
Ez a Dávid efftárs átaludta az 1945-1990. közti időszakot!? De, akkor, legalább, ügyesebben hazudozhatna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.