Felmérhette a Fidesz, hogy a magyar lakosság többsége viszolyog a rovarfehérjéből készült élelmiszerektől.Brüsszel ellen hergel Nagy István agrárminiszter – most a rovarfehérjétől kell rettegnünk

Nagy István agrárminiszter fel is ült a brüsszelezős vonatra, és jól beleszőtte a belga fővárost mondókájába:

„Brüsszel egyre több rovarfaj esetében ad engedélyt az étkezési célú forgalmazásra, ami azt jelenti, hogy veszélybe kerülhetnek a hagyományos táplálkozási szokásaink”

- riogat a miniszter Facebook-videójában.

Majd megnyugtat mindenkit, hogy "nem szorulunk rá a kukacevésre", és mantrája szerint "fontos, hogy gasztronómiai hagyományainkat megőrizzük, és ne hagyjuk, hogy megváltoztassák étkezési szokásainkat".

Forrás: Facebook

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@KisTehen: ...sírva kérlek, legalább az egymondatos semmitmondásaidat próbáld egy kommenteben leírni, ne szard tele az oldalt. Van olyan hír, ami alatt van 50 komment, amiből te 30-at írtál. Eszméletlen súlyos állapotról árulkodik, amit te itt előadsz. Te tényleg egy beteg ember vagy, csodálkozom, hogy senki nincs a környezetedben aki segítene.
Vagy már feladták?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Nem kell rettegni - egye, akinek van gusztusa hozzá! Ismertem egy kisfiút, aki a lószart is megette - volt vagy 3 éves...
Baker
A Fidesz hívők minden szart bekajálnak a Nemzety Inzulthácyótól kezdve az óvodások átműtéséig, pont ez zavarná őket?
Baker
@KisTehen: ...háát, jó nagy állat vagy :P
Macskaszem
Ehhez képest rovarral etették a gyerekeket a fideszes alapítvány rendezvényén!
Úgy tűnik, hogy a NER utónpótlásképzőjének felépített Mathias Corvinus Collegium (MCC) már nem tudott ellenállni a trendeknek, és a hétvégén Székesfehérváron rovarlisztes palacsintát, tücsök proteinszeletet és különböző fűszerezésű szárított sáskákat kóstoltattak a gyerekekkel a helyi egészségtudatossági kurzuson.
444.hu/2023/01/30/nemreg-a-fidesz-meg-sorosista-osszeeskuvesnek-tartotta-a-rovarevest-most-az-mcc-kostoltat-szaritott-saskakat-a-gyerekekkel
Jozefina
Nem kell mindenre egyből csípőböl tözet nyizni!!! Ha valaki veszi a fáradtságot és utána olvas, akkor rájön, hogy ezek a rovarok steril körülmények között vannak tenyésztve és a keleti világrészen hosszú multja van a fogyasztásuknak! Igen sok kutatás bizonyítja, hogy étkezésre alkalmasak és javasolják a tenyésztésüket és feldolgozásukat! Ezért senkit nem szabad elítélni. Mellesleg fehérjékben igen gazdagok és messze nem olyan környezetkárosítók, mint az állattenyésztés!!! Akarva, akatartlanul ez észrevétlenül be fog szivárogni az életünkbe, az élelmiszerekbe hozzá adott értékként. Legtöbb esetben már benne is van. Sokan szeretik az "érett" sajtokat, ezekben bizony aprócska kukacok vannak!!!
www.facebook.com/erdelytv/videos/lisztkukac-mint-ennival%C3%B3/629614848007208/
hvg.hu/zhvg/20210113_lisztkukac_eu_elelmiszerbiztonsagi_hatosag_eheto#:~:text=A%20lisztkukac%20test%C3%A9t%20proteinek%2C%20zs%C3%ADrok,a%20poratk%C3%A1kra%2C%20vagy%20a%20r%C3%A1kf%C3%A9l%C3%A9kre.
Aki Én
@KisTehen: A sörre is ráírják, hogy mi van benne.
Nehogy azt hidd, hogy most mindig tudod mit eszel. Egyébként egy tiszta és egészséges fehérjeforrás, nem úgy, mint mondjuk a tej.
Aki Én
@KisTehen: ...sírva kérlek, legalább az egymondatos semmitmondásaidat próbáld egy kommenteben leírni, ne szard tele az oldalt. Van olyan hír, ami alatt van 50 komment, amiből te 30-at írtál. Eszméletlen súlyos állapotról árulkodik, amit te itt előadsz. Te tényleg egy beteg ember vagy, csodálkozom, hogy senki nincs a környezetedben aki segítene.
Vagy már feladták?
Baker
@KisTehen: Én nem beszéltem se mellette, sem ellene! Az agrárminiszter sír és retteg, hogy rovarokat kell a magyarnak ennie. Te is rinyálsz, pedig nem kötelező tücsköt enned. A mi erős nemzethy kurmányunk pedig szigorúan ellenőrizni fogja, jogy feltüntetik-e a csomagoláson, tartalmaz-e rovart. Így védik majd a kipcsak kecskebaszó fajtád egészségét...
Ráadásul már most ugatsz azok ellen, akik esetleg nem tolnák félre a tányéron. Mi a fasz közöd van hozzá?!
Alfa
mi van kecskebaszók fáj az igazság???
Aki Én
,,b+ és ha mindben ott lesz"

Baszki, hallott valamit ez az agyhalott balfasz, és már ott tart, hogy mindenben ott lesz.
Na, ilyen egy igazai fideszes. Buta mint a szar.
Toller Béla
Ez a tehetségtelen rágcsáló még meddig ? A totál csődbe belevitt mezőgazdaság mellett mikor kap még egy tárcát ?
Baker
@Aki Én: Ha MINDENBEN OTT LESZ, akkor Rezsi Sziszi nyúljás pacaljában és O1G kolbászában is rovarfehérje lesz ;)
Ilyenek ezek..álszent, hazug banda!
Nessy
Drága Nagy István! Kötelező azt venni???Nem??? Akkor mit szövegel!! Aki akarja megveszi, aki nem, nem. Nem szeretem a spenótot, nem veszek.
Aki Én
@KisTehen: ...ne fokozd balfasz, ne fokozd!
sokanvagyunk
Ha az EU majd erre ad támogatást, (be)kapva kap rajta.
Bástya Béla Elvtárs
Hergel? Szó nincs róla!
Egyen bogarat a hanyatló nyugat!
csak úgy....
brüsszel ellen hergelnek,aztán alig várják ,hogy megnyerhessenek egy több milliós eu. pályázatot egy szöcsketenyészetre..., ilyenek ezek a furfingos szarházi fideszesek, rántotthúst prédikál közben szöcskét zabál!
Béla333
Homárt kell enni... Ahogy a maffiavezértől láttuk...!!!
vacsi
@KisTehen: Igen, ez igaz. Ezért, amit lehet, én magam készítek, alapanyagokból. A kenyeret is én sütöm, levágjuk a baromfit, disznót, kecskét tartunk, joghurtot készítek - és természetesen főzök. De én már megtehetem, nyugdíjas vagyok. Ettől függetlenül persze, bármelyik élelmiszerbe kerülhet bármi - pl. a lisztet nagymamám mindig megszitálta - még egérsz.rt is találtunk benne...
vacsi
@Jozefina: Igen, ezt mondom én is: akinek van rá gusztusa, egye...
Baker
@Bástya Béla Elvtárs: A középhatalom Magyarország pedig tartja a markát, hogy a hanyatló nyugat támogassa :P
Baker
@csak úgy...: Bizony..lesz itt még Nemzeti Tücsökfarm a vejkó nevén.
csak úgy....
@Baker: akkor majd bemesélik a kuka híveknek,hogy már az ösmagyarok is tücsköt-bogarat ettek.
Baker
@csak úgy...: Milyen jó kis rovat volt Peterdi Pállal a Szeszélyes évszakokban :)

youtu.be/lqfk5XzLCM4
jáger laszló
Pista bácsi a csatában
Pista bácsi Brüsszelben kukacot eszik!!!???
Hát nem hiszem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Pedig a rovarfehérje már régi "efftársi menű" lehet! Talán már az ukrán holodomor idején is az "dívott"!
Erik567
Ó hát Brüsszel fényévekkel le van maradva.
A Magyar élelmiszergyártók már rég gyakorolják a műfajt, pl. : most találtam egy szépen kifejlett villásfarkú rovart az egyik nagy fűszergyártó paprika őrleményében.
A minőségre nem lehet panasz, jó száraz volt. (Mármint a bogár.)
amortizáltok
ez a sütőtök fej beszél ? Az Ázsiai ételeket nem ismeri? azt sem tudja hogy a világ lakóssági tojásfogyasztásának 3 %-át teszi CSAK ki a tyúktojás? a tőbbít: liba, kacsa, páva, pujka ,meg erdei madarak fürj galamb fácán struc és teknősök adják ó -- kostojás a parlamentben.
colibri
Mi volna, ha a munkáját végezné sokkal jobban, a mezőgazdasággal foglalkozna, védené a termőföldet, a vízkincset, nem gondolja, hogy sokkal kifizetőbb lenne, mint Brüsszelbe taposni?
jesz
@colibri: szerintem fingja sincs, mit is kellene csinálnia...
Aki Én
@ómió: Efftársi menü? Így teszel különbséget? Te idióta vagy? ...igen!
A rovarfogyasztás egyébként az emberiséggel egyidős, te buta suttyó?
Efftársi, beszarok...
Lepényleső
Tarthatjuk mi a rovarokat undorítónak,- miközben évek óta tűrjük a patkányokat?
Qqberci
Nyugi, pityuli, patkányt nem darálnak bele...
Rockxy
akinek hányingere van a kukacoktól, meg a legyektől, azt nem kell különösebben hergelni.
Nessy
Könyörgöm, senki nem mondta, hogy kukacot kell ebédelni! Van ahol ez természetes étel,, mint nálunk a pacal pörkölt! Én pl. abba betegednék bele, ha polipot, osztrigát, vagy egyéb tengeri állatot kellene ennem. Másnak ez drága csemege.
Jozefina
Nagy Istvánnak nem kell kukacot ennie, elég ha szopogatja!!!???
ómió
@Aki Én: Rászoktál már a rovarfehérjére, bolsiék fajkreténje!? Vagy kannibál még nem vagy, hogy a magatok húsát csócsálgasd!?
Aki Én
@ómió: ...megriadtál, te agyhalott balfasz?
ómió
@Aki Én: Mi van, bolsiék elmebetege!? Csak nem meglepett téged, hogy rákérdeztek nálad a valóságra? Ilyenkor csak "agyhalott balfaszozásra" jutsz el? Elsorvadt agyaddal tárgyi válaszra nem "fussa"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.