A rendelet egy hét múlva lép hatályba.

Átírta az adósságrendezés szabályait Orbán Viktor

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Döntött a kormány: Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt rendelet felülírja a családi csődvédelem szempontjából meghatározó törvényt, illetve a kormány több korábbi rendeletét.

A 24.hu vette észre, hogy a rendeletet a következőképpen módosítják:

"Az a belföldi székhelyű hitelintézet, amelynek tevékenységi engedélye és üzletszabályzata kiterjed a lakossági folyószámlák vezetésére, és az adóssal forint fizetési számla nyitására és vezetésére vonatkozó keretszerződése van, az adós kezdeményezésére soron kívül megköti, illetve módosítja – az Are. tv. 45. § (3) bekezdése, valamint a természetes személyek bírósági adósságrendezési eljárásában a családi vagyonfelügyelő és a felek közötti együttműködés szabályairól, valamint az adós fizetési számláiról szóló jogszabályban meghatározott – az adósságtörlesztési számla, illetve a megélhetési számla céljára szolgáló bankszámlaszerződéseket."

A rendelet azt is pontosítja, mit kell tenni, ha a bírósági adósságrendezési eljárásban az adósnak, a családi vagyonfelügyelőnek a bíróságnak, de lehetőséget ad arra is, hogy az adós kérelmezze a rendelet hatálybalépése előtt jogerőre emelkedett adósságtörlesztési végzés módosítását.

Forrás: 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toller Béla
A legjobb módja a bankok tönketételének, ki az a hűtlen barom, aki személyi hiteleket ad ezen túl, Csak a nagyon kockázatos szegmensben, legfeljebb. De abban a szegmensben az is idióta, aki ilyen hiteleket felvesz ! Talán ki kellene ezt terjeszteni a közületekre, cégekre is, és akkor leülünk a stadionban és röhögünk egész nap ...
Toller Béla
Megint a rgi nóta, rendelettel felülcsapja a törvényt...ezen már senki sem rökönyödik meg...
drrotf
Orbán Viktor , akinek a rendeletei miatt adósság csapdába estek az emberek most megmutatja a jóságos arcát, és ismét a MEGMENTŐ szerepében próbál tetszelegni!Enyhébb szabályokat hoz az adósságrendezésben, felülírja két fél, a bank és az adós megállapodását hogy a jogosult hogy juthat a pénzéhez.Úgy csinál mintha az ő pénze lenne az amit a hitelező rendezett az adóssal!Orbán felvette a jóságos , a megmentelek arcát, mert már ő is úgy látja, hogy az emberek csak nagy nehézségek árán tudják a tartozásaikat rendezni!Az eszébe sem jut, hogy azzal is segíthetne,ha több pénzt hagyna az embereknél, /ÁFA és jövedéki adó csökkentésével/
human
A korrupció miatt előzetesben ülő végrehajtói kar elnöke kapja még a fizetését?
Nessy
Jogbiztonság fidesz módra! Orbán gondol egyet, egy rendelettel felülírja még a saját törvényüket is! Természetesen visszamenőleges hatállyal!
justhpeter
Tudta-e valaha Orbán, hogy mit csinál ? Tisztázódott-e valaha, hogy a háttérben ki mozgatja ezekben az ügyekben a szálakat ? Manapság már egy minisztériumban sem lehet megbízni.
namihami
Fogadni mernék, hogy a ""családhoz"" a legkevésbé kötődhető bankokat ez a rendelkezés
messze el fogja kerülni. A többinél csak az van, hogy még(!!) nem családiak! De, ami késik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.