Kiköltöztették a lakókat, aztán lefújták a beruházást.

Felszámolták a ferencvárosi idősotthont, aztán lefújták az oda tervezett beruházást

Fotó: Google Street View

Bősz Anett kulturális és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes a Népszavának azt mondta, hogy az idősotthon épületének kazánja nagyon rossz állapotban volt, felújítani, megjavítani pedig nem volt érdemes, mivel a Fővárosi Közgyűlés a nyár végén döntött az ingatlan eladásáról.

Ezért aztán a fűtési szezon kezdete előtt Budapesten kerestek új helyet annak a 38 idősnek, akik addig a Knézich utcán laktak.

Erről előzetesen sem a kerületet, sem a fővárost nem értesítették.

A Semmelweis Egyetem ugyan lebonyolította a kivitelezői közbeszerzési eljárást (amelyet a kormány- és Tiborcz István közeli West Hungária Bau Kft. (WHB) nyert meg nettó 29,4 milliárd forintos ajánlatával). A megvalósításhoz kormányzati forrásra lenne szüksége, de a nagy beruházás stop miatt itt megakadt a projekt.

Az egyetem azt mondja, állami beruházások felfüggesztéséről szóló kormányhatározatot megkapták, de mint írták, továbbra is kiemelt projektjüknek tekintik a Hőgyes–Schöpf-Merei Gyógyszerkutatási Centrum megvalósítását, így folytatják a beruházás előkészítését.

Forrás: hvg.hu, nepszava.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Na ki nyert az üzleten? - mielőtt megakadt volna.
vitriol
Hiba volt lázárt kinevezni a beruházások egyszemélyi felelősének, mert az ő kompetenciája "annyitisér"!
Jozefina
A kormány (Orbán) a felelős ezért a gazemberségért is!!! Kilakoltatni szinte magatehetetlen embereket az egyik legnagyobb lelketlenség!!! A kdnp imátkozhat a bűneik megbocsájtásáért!!! Hallo Harrag úr térdre és imára a fideszért!!!
balos
Azokat basztatja nemzethy kurmány a legjobban,akiknek a képviselői a legimpotensebbek!A védtelen embereket a hitler is legyilkoltatta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.