Több tiszteletet kért a magyaroknak.

"Az Egyesült Államok budapesti nagykövetének nyilatkozataival kapcsolatban azt tudom mondani, érdektelen, teljes mérték érdektelen, hogy mit gondol ő vagy bármely más nagykövet a magyarországi belpolitikai folyamatokról, mert semmi köze nincsen hozzá”

- mondta az egyiptomi fejlesztési miniszterrel tartott sajtótájékoztatón az ATV kérdésére a magyar külügyminiszter Szijjártó Péter. 

Szijjártó keményen beszólt az amerikai nagykövetnek: "Semmi köze nincsen hozzá"

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Korábban David Pressman a Politiconak azt nyilatkozta: a magyar kormány tagjai gyakran beszélnek a béke előmozdításáról, de az uniós szankciók ellenzésétől kezdve az orosz “tűzszüneti” javaslatokig továbbra is a Putyin által hangoztatott nézeteket hangoztatják.

Pressman szerint 9 orosz oligarcha esetében az amerikai nagykövet már felvetette: miért szolgálja az Magyarország érdekeit, ha orosz oligarchákat véd a magyar kormány.

“Nem dolga beleszólni Magyarország belügyeibe, és ha arra kívánja felhasználni a magyarországi tartózkodását, hogy minősítgesse a magyar emberek által elég egyértelmű többséggel megválasztott, a magyar emberek felhatalmazását bíró kormány tevékenységét, akkor nagyon nehéz dolga lesz abban a tekintetben, hogy a két ország közötti együttműködés javítása érdekében eredményesen dolgozzon”

- üzente az amerikai nagykövetnek Szijjártó.

Szijjártó szerint a magyar emberek eldöntik, hogy a kormány jól dolgozik-e vagy sem.

“Még akkor is, hogyha a világ más tájairól, talán onnan is, ahonnan a nagykövet úr érkezett, ezzel ellentétes döntéseket próbáltak meg inspirálni. Sőt, akár még finanszírozni is” – utalt az ellenzéki milliárdokra.

"Úgyhogy, több tiszteletet kérünk a magyaroknak, még a nagykövet úrtól is!"

- tette hozzá a miniszter.

Forrás: atv.hu

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A tiszteletet nem kérni, követelni kell, hanem kiérdemelni és akkor, mit ad isten, nincs semmi gond.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
szerintem lemehetett volna a tapló ukrán polgármester szintjére
Shikari
@m73: A tel avivi kurva anyádnak írogass beteg majom!
m73
@Shikari: a Tel Avivi kurvaanyádnak írok te fasszopó:-)
ómió
Hát, lett nekünk egy Goodfriend 2.0 efftársunk is!?
simmering73
"Amerikának joga van tisztázni, hogy Magyarország kinek az oldalán áll. Az amerikai nagykövetnek kötelessége képviselni az amerikai érdekeket és az amerikai értékeket, valamint a NATO érdekeit. Szijjártó el van tévedve, amikor azt képzeli, hogy az Egyesült Államok nem kérheti számon Magyarországtól a fegyvertársi hűséget, s nem vetheti Magyarország szemére az ellenséges propagandát, Amerika, a Nyugat és a NATO ellenségeivel való összejátszást. Mert Orbán az oroszoknak dolgozik, ez nem vitás. Ezt pedig csak megerősítik az ilyen pökhendi, alpári stílusú nyilatkozatok."
nepszava.us/amerikanak-es-a-nato-nak-van-koze-ahhoz-ami-magyarorszagon-tortenik/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.