Majd ha az EU végre cselekszik.

A kormány megerősítette: a tanárok 75%-os béremelést kapnakMTI/Komka Péter

Amint megérkeznek az EU-források, 21 százalékra emelkedhet az év eleji 10 százalékos béremelés mértéke a tanároknál, amit jövőre 25, utána pedig 29 százalékos béremelés követ

– mondta el Rétvári Bence államtitkár, gyakorlatilag elismételve a kormány őszi ígéreteit.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára emlékeztetett: a béremelés számai 2022. július 29. óta fixek és nyilvánosak, hiszen akkor került nyilvánosságra hivatalos dokumentumként az Emberi erőforrás-fejlesztési operatív program plusz – írja a portfolio.hu.

Ahogy tavaly már kiderült, e növekedési százalékokat mind a 2022-es bér arányában kell érteni, vagyis összeadandók.

Ez alapján az idén januári 10 százalékos emelés három év alatt összesen 75 százalékra hízhat, így elérhetik a pedagógusok a bruttó 777 ezres átlagbért.

Rétvári szerint amikor „hosszú késlekedés után” megérkeznek a Magyarországnak járó források, a pedagógusok idei 10 százalékos és 21 százalékos béremelése közötti különbözetet utólag, 2023. január 1-ig visszamenőleg is megtérítik.

Forrás: portfolio.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nem egészen értem, mi köze az EU-nak a magyar tanárok béréhez? Talán csak nem az a baj, hogy az erre szolgáló pénz már ellopódott más ágon?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Nem egészen értem, mi köze az EU-nak a magyar tanárok béréhez? Talán csak nem az a baj, hogy az erre szolgáló pénz már ellopódott más ágon?...
human
Erről eszembe jutott egy vicc.
Feleség hazajön a munkából.
- Te Józsi. Már három napja mondom, hogy vidd le a szemetet.
- És mondtam, hogy le fogom vinni?
- Igen.
- Na, hát akkor nincs itt semmi gond. Le fogom vinni.
csak úgy....
a pofátlanság magasiskolája, mi fizzessük a magyar pedagógusokat! ?
hát a tököm nem köne?
Lepényleső
"Valahol Európában" de itt,hogy nem,- az biztosan?
csak úgy....
@Pegero: hiszen fideszék hozzánk járnak koldulni te barom, nélkülünk a segged kilenne a gatyádból! :) szólj ha már nem szaros a szád,te buta proli!
Nessy
@Pegero: Ezek szerint Deutsch Tamás liberális?
Nessy
@Pegero: Pedig a képei alapján erősen úgy néz ki! A kulturált szövegeiről meg inkább szó se essék!
lusta
Mióta a magyar pedagógusoknak a munkáltatója az EU?
drrotf
Olyan kicsinyes ez az Orbán!Miért nem ígért nekik 100%-ot, akkor is annyit kapnának mint most 75%-os ígérgetés esetén!Már olyan szegények vagyunk hogy ígérni sem tudunk nagyot?
jáger laszló
A tanárok 75%s béremelést kapnak
Ha
megérkezik Brüsszelből a várva várt pénz erősítette + Rétvári Bence államtitkár!!!
Addig azonban NUKU béremelés!!!
csak ennyi ,barátilag
J.L.
division
@Qqberci: Nincs hozzá köze, nem is volt soha. A buta emberek beveszik ezt a mesét, és ez a kormánynak jó.
karma1
@lusta: Amiota a kedves vezeto Xanaxra paleszezik... A vilagon semmi kozuk hozza, mert az Unio sohasem volt munkaber-fizeto hely! Viszont ha a csuti Maradona jo sokszor ismetelgeti ezt a birkai elott, akkor azok elobb-utobb elhiszik ezt a suletlenseget. orban mindegy, mit mond Brusszelre, csak szembe lehessen veluk allitani a meg normalis magyarsagot is! Ne felejtsd, az agyonnyomorgatott pedagogusokbol - 125 000 ember, kb. - osszesen 5000 fo vallalta a folyamatos ellenallast, ez pedig kevesebb, mint fel %-a a pedagogustarsadalomnak! Vagyis a tanarok kozott is vannak olyan sotetek, mint a Simplon alagut. (Az is igaz viszont, hogy a 125 000 emberbol mar csak toredek az a hanyad, akik pedagogus szakkepesitessel rendelkeznek, mert gyakorlatilag mar mindenkit felvesznek tanarnak, aki jelentkezik.)
jáger laszló
Sz olyan hír mint a nyugdíj vérható eljövetele!!
Olyan hely pótló semmi!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
nejlontacskó
@Shikari: " Ha meglesz a béremelés, akkor az a húsz ember miért fog őrjöngve tüncikézni? Jön majd a meleg tanárok harca a pedofília elfogadásáért? "
Minden bizonnyal, a reklámarcok pedig, Szájer és Kaleta lesznek, te pedig szorosan-szorgosan a kettő között buzdítod majd őket, szájjal!!!
Designer
Majd ha ... ?!

EU támogatás egyszeri, célzott! Munkabér havi és rendszeres! Emelés mértéke, lépcsőzetesség? Összefüggés???

Fogalmi zavar ez !
Jozefina
Orbán és a képviselők horror fizetéseinek emelését miért a magyar jobbágyok adóforintjaiból fizetik??? Ahhoz miért nem várták meg az EU-s pénzeket??? Gusztustalan és megalázó indok, főleg a három lépcsős fizetésemelés!!! Ezt gondolom sem az érintettek, sem az érdekképviseleteik nem fogadják el!!!
balos
@m73: A sin-kari félék utódai a papoktól tanulják az "oboa" leckét!Nem kell ezt nagydobra verni!
ómió
Majd, ha...? De, hát ezt a "tanár" efftársak eddig se értették!
Nessy
Majd jövőre, február 30.-án! Amikor megjön a pénz Brüsszelből, és marad is belőle pár fillér az egyéb, fontosabb kifizetések után!
Toller Béla
Hja, mihelyst az Eu feladja az orbánnal szembeni minden ellenvetését ! Lófaszt ! Dimenziót téveszt ez a magyar maffia !
simmering73
"Tíz százalékos emelésről beszél Rétvári és arról, hogy amint megérkeznek az uniós források, azonnal 21 százalékra emelkedhet ez a szám. Emelkedhet, feltételes módban emlegetik ezt a kormány politikusai, hiszen ők is pontosan tudják, hogy ígérgetni bármit lehet, annak semmiféle következménye nem lesz, hiszen egy politikus élete (a létező kivételektől eltekintve) másból sem áll, mint hazudozásból és ígérgetésből. De van pofájuk bejelenteni, hogy 2025-ig akár 777 ezer forintra is emelkedhet egy pedagógus átlagfizetése, nyilván bruttóban. A gond csak az, hogy ehhez az emeléshez a kormány elmondása szerint uniós forrásokra van szükség, azok nélkül nem tudják megoldani, hiszen nincs pénz a költségvetésben erre. Nincs, mert irdatlan baromságokra sikerült elkölteni ezer milliárdokat, amelyeket ha a tanárok fizetésemelésére fordítottak volna, akkor ma nem kellene azzal jönni, hogy ameddig az EU nem utal, addig nincs fizetésemelés."
kolozsvaros.com/2023/02/04/hany-evtizede-nezik-mar-hulyenek-oket/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.