Mintha mérséklődést lehetne érezni.

Ilyen is rég volt Magyarországon: fontos élelmiszerek ára változhatillusztráció, MTI/Varga György

Érezhető a beszállítói árak mérséklődése, már látszik, hogy olcsóbb lesz a liszt és a napraforgóolaj

– erről beszélt Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója a Della című podcastban. A GVH vizsgálatáról, amelyet a hatóság a tejtermékek drágulása miatt indított, azt mondta, hogy már megkapták a "nagyon specifikus" kérdéssort és a határidőt, amíg a témában adatot kell szolgáltatniuk – írja az agroinform.hu.

Az árstop előtt az UHT tejek 20 százaléka fogyott a 2,8-as tejből, míg a 80 százaléka az 1,5-ös tejből. Az árstop hatására az arány megváltozott, ráadásul négyszer annyi tej fogy, mint korábban, és úgy, hogy a legújabb rendeletet mennyiségi előírásait betartják, még mindig előfordul a polchiány – magyarázta Heiszler Gabriella a tejpiaci helyzetet. Hozzátette, hogy gyakran a szállítók se tudják lekövetni a megnövekedett igényeket és a tejiparban a tejzsírhiány jelentős probléma.

Hozzátette, hogy a kiskereskedelmi áremelés nem könnyű lépés, náluk az áremelések mögött beszállítói áremelések vannak.

Kitért arra is, hogy tapasztalatai szerint a magyar fogyasztók nagyon tudatosak és árérzékenyek. Az indokolatlan áremelések esetében boltot váltanak, így egy kereskedőnek nagyon oda kell figyelnie arra, hogy csak a legkisebb áremelést hajtsa végre.

Forrás: agroinform.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ditrich
A világbank felmérése szerint Magyarországot három Afrikai ország előzi meg azon a gyalázatos listán (PL: Zimbawde)ahol azt diagnosztizálták hogy hol jutnak hozzá legnehezebben a szegények az alapvető élelmiszerekhez.Megdöbbentő szám idehaza valamivel több mint nyolczázezer emberről van szó akik kormányunk szerint saját maguk tehetnek a helyzetükről ezért érdemi segítséget nem kapnak! A kétes értékű hatósági árszabályzáson kívül! Nagyon aljas dolog volt ide ledegradálni ezt a hajdan gazdag agrárországot!
jáger laszló
Rövidesen ránk tör az élelmiszereknél az olcsóság!!??
Ha nem,hát akkor tévedtünk,de túléljük!!!
csak ennyi
barátilag J.L.
Baker
Dehogy volt régen, napról napra EMELKEDNEK az árak!
ómió
Na, brüsszeli efftársak! Akkor, tessék belehúzni az árak "felszankcionálásába"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.