„Megjelenik egy cikk. Hát bazdmeg!” – mondta egy ponton Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke Schadl Györgynek, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének egy 2021-es telefonbeszélgetésben.

Schadl György az OBH-elnöknek: "Szaros Telex-cikkre ne bassza már meg a jó ég, hogy a Kúria elnöke reagáljon!”Senyei György Barna, az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke sajtóbeszélgetést tart az OBH székházában 2020. február 4-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Senyei György és Schadl György a Telex cikkéről beszéltek, ami arról szólt, hogy gyakorlat nélkül nevezték ki kúriai bíróvá Hajas Barnabás jogászt. Varga Zs. András, a Kúria elnöke válaszul a bírói függetlenség elleni támadásról írt közleményében. Schadl és Senyei ezen a közleményen értetlenkedtek a hatóság által lehallgatott beszélgetésükben, írja most szintén a Telex.

A beszélgetés így hangzott el pontosan:

Senyei: Most egy Telex-cikknek miért kell a Kúria elnökének odabaszni?

Schadl: Egyébként már eleve. Fölemeled a magad szintjére ezeket a dolgokat!

Senyei: Erről van szó. Két-három levelet kell írni, mert valamikor kell írni, de ez nem volt szerencsés. És mi a faszom az, hogy követelem? Az újságtól követelem, hogy ne írjon híreket?

[…]

Schadl: Szaros Telex-cikkre ne bassza már meg – már bocsánat – a jó ég, hogy a Kúria elnöke reagáljon!

Senyei: Visszautasítja. Egy újabb támadást bazdmeg.

[…]

Schadl: Ráadásul semmit nem tudsz csinálni, nem tudsz sajtó-helyreigazítási pert se indítani, mert amit leírtak, az abszolút úgy van.

A fenti beszélgetés egy 2021. június 2-i hangfelvételen hangzik el, amely most a Telex birtokába jutott. A téma a Kúria elnökének közleménye, amelyben a Telexet a bírói függetlenség elleni támadással vádolja.

A Telex 2021. június 1-jén, az előző esti Magyar Közlönyre hivatkozva írta meg, hogy bírává nevezte ki Áder János köztársasági elnök Hajas Barnabás jogászt. Ő pedig nem is akárhol kezdhette meg a pályafutását, hanem egyenesen a csúcson, a Kúrián, ahol Varga Zs. András kúriai elnöktől kapott fontos pozíciót.

A nyomozati iratokból kiderült, hogy Schadl, a Völner-ügy kulcsfigurája ki akart szorítani egy másik végrehajtót a praxisából, de úgy érezte, hogy egy bíró akadályozza ebben.

Bosszúhadjáratot indított a bíró ellen, és Senyeit is felhívta, aki találkozót szervezett neki Tatár-Kis Péterrel, a Fővárosi Törvényszék elnökével (a bírót foglalkoztató Pesti Központi Kerületi Bíróság a Fővárosi Törvényszék alá tartozik).

Amikor a beszélgetés első részét a 444 feldolgozta, megkeresték Senyeit, aki azt reagálta:

Dr. Schadl Györggyel, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökével 2021. évben néhány alkalommal beszéltem telefonon. E beszélgetéseknek sem jogellenes célja, sem jogellenes tartalma nem volt

A Telex most megkereste az OBH-t, ami továbbra is fenntartja ezt a nyilatkozatot.

Senyei vizsgálatot rendelt el Tatár-Kis és Schadl találkozója ügyében, de az eredményt titkosította.

Forrás: Telex, 444

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ez aztán a lélekemelő beszélgetés. Schadl,és völNER körömszakadtáig tagadnak, nem adtak át soha senkinek pénzeket, éa különben is,és egyáltalán...Mennyit kerestek ezek az emberek,hogy a jóIsten tudja,hogy hány nagyértékű ingatlan,és egyéb milliós cuccok,órák,stb,amit eddig lefoglaltak. Ezt az óriási értéket talán a legyek hordták össze? Schadl még Spanyolországi lakást is vett ---a telefonbeszélgetése alapján tökolcsón,70 millióért---.Teljesen nyilvánvaló,hogy loptak-csaltak-hazudtak. És ők még csak a jéghegy csúcsa. Nagyon várom,mikor rogántonyó is bukik végre, de őt az elsikálásügyi főügyész biztos kivakarja a sz@rból, mert túlságosan magasan van,és ezzel nyilván túl sokat tud.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@teuton: Hová sietsz, defektes kutyaagyú analfabéta fajgörény náci efftárs!? Egyelőre most "gyűjtik be" a korrupciótól csöpögő fajgörény náci efftársaidat! Az "állítólagosról" meg annyit, hogy az államadósságunk 2002-ben még 8000 milliárd volt (Kádár efftárs apádtól "örökölve"), 2010-ben meg már 22000 milliárd, miután Böszme efftárs gazdád 2008-ban visítva rohant az államcsőd elől 20 milliárd euros gigakölcsönért az IMF-hez, amit masszív népzsebelés ígérete és betartása ellenében meg is kapott! Ha ez kutyaagyadat ennyire érdekli, majd kikeresgéled!
teuton
@ómió: Analfabeta kutyaagyu fajgöreny naci efftars, hany "brüsszelit gyüjtöttekbe" eddig, kik azok es hol vannak? Esetleg Boldog efftarsrol is tudsz valamit? Az IMF kölcsönnek mi lett a sorsa? Orbancod 10%kal MAGASABB összegü kölcsönt vett fel! MOSTANRA mennyi lett az allamadossag??? Mekkora kamatu allampapirok lettek most kiadva? Mekkora bevetele volt az allamnak a letelepülesi kötvenyekböl, ill. mekkora kara lett a magas kamatok miatt? Ne hazug szamokat hazudj, hanem a hivatalos statisztikai linket masoldd be!!!
ómió
@teuton: Defektes kutyaagyú, analfabéta fajgörény tetvesnáci efftárs! A begyűjtött efftársaid nyilvántartója nem én vagyok! Kérdezd talán meg Kaili efftársnődet, mint begyűjtött eminenst! Neki odabent biztos sok ideje van önnön begyűjtött "vérei" nyilvántartására! És fajgörénységedet még a magyar államadósság is érdekli? Asztaaa! Hát, 2010-ben, ugye, egy 22000 milliárdos adóssághegyet "hagyatékoltatok", még évekig fenyegető államcsődveszéllyel, amit a "Zorbánék" kibekkeltek, annak ellenére, hogy a pénzpiacokon igencsak nehéz volt a hitelfinanszírozásunk! Ezért volt a letelepedési kötvényesdi is! Amúgy a 22000 milliárdos adóssághegyetek ÉVI kamatterhe az idő haladtával 1000-1500 milliárd volt, amit, ha évenként hozzáadsz a 22000 milliárdhoz, akkor mára az már önmagában 40000 milliárd fölött van, amihez még némi Paks2 előkészítési költség jön és így, ma úgy 45000 milliárd körül lehet. Jó hír viszont, hogy ez ma a GDP-nek csak kb. 76%-a, szemben a 2010-es 22000 milliárddal, ami akkor a GDP kb. 86%-a volt! A naprakész számokat meg, a további hazudozásodhoz, fajgörény efftárs, ha érdekel, majd kiásod magadnak!
teuton
@ómió: Analfabeta kutyaagyu fajgöreny tetvesnaci efftars, ha valaki szamokra/adatokra hivatkozik, akkor azt nem be kell hazudni, hanem bebizonyitani!!!
1. Kaili idaig az EGYETLEN, akit letartoztattak, a fitymaszoksok közül meg mar kijönne egy börtöncsapat, azokat nem beleszamolva, akik ellen mar 7-7 eve huzzak a birosagok az ügyeket. Völner miert nem ül meg???
2. Tehat 2ß10 ota MO olyan jol teljesit, hogy az orszag EGYELEN FILLER kamatot sem fizetett, eltekintve attol, hogy nem is törlesztett??? A letelepedesi kötvenyek milliardjai hova lettek? Ja, mind el lett lopva???
ómió
@teuton: Defektes kutyaagyú fajgörény tetvesbolsi efftárs! A minap tartóztatták le az egyik olasz EP-s efftársadat is, vagy őt már sikerült elhazudnotok!? A nevét ne kérdezd, a tetvesbolsi efftársaitokat te még a defektes kutyaagyaddal is jobban kell ismerd! Miközben másokra börtöncsapatot ugatsz, a 2002-2010. között ellopott 14000 milliárdotokkal meg eszerint "kérkedsz", hiszen azon semmit nem vettetek, semmit nem építettetek, hanem inkább ezerrel népzsebeltetek, szóval ellopta a tetvesbolsi gyülekezeted, te a lopásotok utáni kamatfizetésről álmodozol? Ti loptok, más meg fizesse a kamatait, gyagyása!? De "jól beosztanád", idiótája! "Efftársiasan"! Amúgy meg ne a Volner "ültetését" sürgesd, hanem pl. Czeglédy efftársadét, aki "potom" 6 milliárd áfát nyult le, de már legalább 7 éve "sikerrel nyújtja az ügyét"! A letelepedési kötvények milliárdjaiból meg biztos a mocsokbolsi fajtád által kifosztott állami nyugdíjpénztári hiány legalább részbeni "visszatömködése" történt, mert azt is kifosztottátok!
teuton
@ómió: Analfabeta kutyaagyu fajkreten naci efftars, annyi beromsagot zagyvalsz össze, hogy arra ertelmes valaszt nem adni nem erdemes. De csak 1 pelda: orbancod hiteleket vezs fel, de semmi kamatot es törlesztest nem fizet. KI es MIKOR fog akkor fizetni, az unokak??? Es csak nincs törlesztes, akkor minek az ujabb hitel, miert az oroszoktol es Kinatol???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.