Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék egy férfit, aki 2019-ben – miután kábítószert és alkoholt fogyasztott – halálra gázolt egy nőt, majd továbbhajtott – tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

Horváth-Tóth Imola közölte, a férfit halált okozó ittas járművezetés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a bíróság, és a szabadságvesztés mellett végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ítélet szerint a vádlott 2019. március 30. röviddel éjfél előtt személygépkocsival Szeged-Szőreg lakott területén belül a városból kifelé tartott. Ittas volt, és korábban kábítószert is fogyasztott, ezért későn vette észre az egyik ház előtt, az úton parkoló járművet és a mellette várakozó nőt. A megengedettnél gyorsabban hajtó vádlott járművével nekiütközött a parkoló autó bal oldalának, és elsodorta a sértettet.

A balesetet követően férfi nem állt meg a helyszínen, a sértettnek nem próbált meg segítséget nyújtani, hanem hazahajtott, ahol megkísérelte elrejteni az ütközés során megrongálódott autóját.

A balesetet szenvedő nő a helyszínen meghalt.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
7 év?! A bíró akkor is így ítél, ha az ő családtagját üti el egy kábszeres, részeg ember?! Nem hiszem!
Namely
"Halálra gázolt egy szegedi nőt, majd továbbhajtott, hét évre ítélték a drogos sofőrt"
vs
"miután kábítószert és alkoholt fogyasztott"
de akkor miért nem a "drogos és alkoholista" került a címbe?
namihami
Akkor az, hogy ez a sofőr részeg is, meg drogos is volt, az a magyar bírói karban enyhítő körülménynek számít! Mert különben csak nem úszhatná meg egy ember halálos gázolását 7 (hét) évvel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.