A miniszterelnök háromnapos stratégiai kormányülést hívott össze Sopronba a jövő hétre – értesült az Origo.hu.

Orbán Viktor háromnapos stratégiai kormányülést hívott össze – itt van, miről lesz szó
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. január 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A hírportál pénteken Havasi Bertalanra, a kormányfő sajtófőnökére hivatkozva azt írta: a

jövő hét elejére tervezett tanácskozás kapcsán sajtónyilvános programot nem terveznek, ám utána csütörtökön Kormányinfón számol be az eredményekről Budapesten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az Origo cikke szerint a kormányülésen szóba kerül

az ukrajnai háború, annak nemzetközi összefüggései és Magyarország szilárd elkötelezettsége a béke és a mielőbbi tűzszünet mellett. Emellett kiemelt figyelmet kap a háború és a brüsszeli szankciók hatása a gazdaságra, illetve a napirendi pontok között szerepel Magyarország energiastratégiája, különös tekintettel az infláció elleni küzdelemre. A stratégiai megbeszélésen megvitatják a vidékfejlesztési stratégiát és a magyar tudomány perspektíváit is

- tették hozzá.

Havasi Bertalan a hírportállal azt is közölte: Orbán Viktor részt vesz a jövő csütörtök-pénteki brüsszeli EU-csúcson.

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
Elgondolkodtató... Először is rendeleti kormányzás van, tehát minden "stratégia" O.V. fejében van, max. fél óra alatt kiosztja a kormánytagoknak a feladatot. Aztán meg -- ha valóban "stratégiai" javaslatot vár tőlük -- és ha ez 3 napot vesz igénybe, akkor mennyi időbe telik a megvalósitása?! Egyébként meg sok beszédnek sok az alja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
...ahogy egy szövetkezetben is stratégiai üléseket tartanak,
- akkor is ha a szó előtt egy bűn szócskának helyet adnak?
evacica
@Gyurka80: Fordulj orvoshoz te szerencsétlen! MI jobb?! Ez a nagy infláció amit szeretett vezéred rossz gazdaságpolitikája és lopásaik okoztak?!A a szemedet is nézesd meg, mert biztos hályog van rajta azért nem látsz! És ez a jobbik eset! Most is ott dőzsölnek a mi pénzünkön kerül amibe kerül! Az eredmény meg egy nagy 0 legalábbis a mi részünkre!
Gyurka80
@evacica: Cicuska nem vagy te közgazdász, mivel nem látod az eu-s inflációt, csak fröcsögsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.