"A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!" – írta ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök Facebook-oldalán péntek délután

Orbán Viktor bejegyzésében arra reagált, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán arról beszélt: válaszul a jelentősen fokozódó migrációs nyomásra, Európa érdeke az erős külső határok biztosítása.

Orbán ezen felbuzdulva szállt bele Brüsszelbe, és emelte ki a magyarok igazát Facebook-oldalán.

Ursula von der Leyen: Európa érdeke az erős külső határok biztosítása

Válaszul a jelentősen fokozódó migrációs nyomásra, Európa érdeke az erős külső határok biztosítása – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán.

A jövő heti, soron kívüli európai uniós csúcstalálkozó témájával, a migrációs kihívásokkal foglalkozó EP-vitán Ursula von der Leyen hangoztatta: az Európai Unió képes megerősíteni a határigazgatási képességeket, támogatni tudja a vonatkozó infrastruktúra létrehozását, és berendezéseket – például drónokat, radart és egyéb megfigyelési eszközöket – tud biztosítani a tagállami hatóságok részére.

A bizottsági elnök közölte: az EU továbbra is támogatni fogja a tagállamokat és az észak-afrikai partnerországokat a kutatási és mentési kapacitásaik összehangolásában, ahogy valamennyi migrációs útvonalon a jelentkező kihívások kezelését, köztük az embercsempészet elleni fellépést. Ezzel összefüggésben arról tájékoztatott, hogy a migránscsempészek elleni küzdelem fokozására az uniós bizottság új partnerségeket fog létrehozni a kulcsfontosságú unión kívüli országokkal, igazságügyi és a bűnüldöző hatóságaikkal, az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) és az Európai Unió tagállamai közötti igazságügyi együttműködésért felelős, szintén hágai székhelyű uniós ügynökség (Eurojust) támogatásával.

"Kötelességünk biztosítani, hogy Európa továbbra is a biztonság tere maradjon azok számára, akiknek erre szükségük van, de tény, hogy a menedékjogot kérők többsége nem szorul védelemre" – fogalmazott.

Közölte: hatékonyabbá kell tenni az uniós tartózkodásra nem jogosultak visszaküldésének rendszerét egyebek között azáltal, hogy bármely tagállamban hozott kiutasítási határozatnak minden tagországban érvényesnek kell lennie. A tavaly nyáron elfogadott, a migránsok tagállamok közötti átvételét lehetővé tevő önkéntes szolidaritási mechanizmussal kapcsolatban pedig azt mondta: az intézkedésnek "nem csak papíron kell léteznie". Az európai szolidaritásnak a jelenleginél erősebbnek kell lennie – emelte ki.

Ursula von der Leyen hangsúlyozta: a migrációs nyomásra a legjobb válasz, ha a tagállamok előrelépnek az új migrációs és menekültügyi paktum elfogadásával, továbbá fontosnak nevezte, hogy a biztonságos és legális beutazási lehetőségek továbbra is a migrációkezelésre vonatkozó átfogó uniós megközelítés részét képezzék.

Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője felszólalásában hangsúlyozta: az egyre erősebben jelentkező migrációs nyomásra megoldást csak az unió külső határainak megerősítése és az illegális migráció megállítása jelenthet. Figyelmeztetett: a migránsok tagországok közötti elosztását lehetővé tevő szolidaritási, kvótákon alapuló rendszer meghívót és ösztönzést jelent illegális bevándorlók százezrei és az embercsempész bűnszervezetek számára.

"Az unió menekültügyi rendszere megbukott, a tagállamok maguk lépnek fel az illegális migráció megfékezése érdekében" – fogalmazott.

Magyarországot a közös külső határaink védelme érdekében tett áldozatvállalásai ellenére csak jogi eljárások és hátbatámadás érte Brüsszel részéről. Az Európai Bizottságnak meg kell térítenie Magyarország határrendészeti intézkedésekre fordított költségeit, és támogatni végre a külső határokat védő tagállamokat azokért az erőfeszítésekért, melyeket az unió egészének biztonsága érdekében tesznek – tette hozzá Gál Kinga.

Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) EP-képviselője a vitához benyújtott írásbeli felszólalásában hangsúlyozta: Magyarország tavaly mintegy 270 ezer illegális határátlépést akadályozott meg a nyugat-balkáni útvonalon, ennek ellenére eddig semmilyen uniós segítséget nem kapott a határkerítések felépítéséhez.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a határvédelem mellett, a migráció megfékezéséhez a kiváltó okokat, köztük a biztonság, az oktatás és a munkalehetőségek hiányosságait is kezelni kell. Közölte továbbá: az elvándorlás nem jelent igazi megoldást sem az európai elöregedésére, sem pedig az afrikai országok társadalmi, gazdasági kihívásaira.

"Európa kapui nem állhatnak nyitva mindenki előtt. Ne hagyjuk, hogy az illegális migráció és a menekültkérdés összemosásával a valóban rászorulóknak fordítsanak hátat" – tette hozzá Hölvényi György.

Forrás: atv.hu, MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Akkor a jó pénzért ide rondított "migránsok" mely nemzethy üvegzsebűhöz tartoznak?Ráadásul x év múlva a mi adónkból kapják vissza a "házimester" által lenyúlt pénzüket!A családodat is belevették a buliba eresz-csicska?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
"tény, hogy a menedékjogot kérők többsége nem szorul védelemre"

hülye fasz libsik
Nessy
Pénz a láthatáron! Lesz húsvéti zsebpénz Orbánnak, és kegyenceinek?
KisTehen
@Nessy: nehogy azt hidd ... ezek a GECIK képesek kitalálni, hogy csak a piros színű kerítéseket támogatják
balos
Akkor a jó pénzért ide rondított "migránsok" mely nemzethy üvegzsebűhöz tartoznak?Ráadásul x év múlva a mi adónkból kapják vissza a "házimester" által lenyúlt pénzüket!A családodat is belevették a buliba eresz-csicska?
balos
@balos: A nagytehén nevű fostalicska is érintett "behurcolt tetvekért"!
gina
Mondja ezt egy román gipsy, szavahihetö szemét bugris,,,
csak úgy....
0rbán már megint kábítja,ámítja az idióta seggfejeit, akik természetesen bedölnek neki!
balos
@KisTehen: Bocsi,de nem szeretem a fajtádat élve!Ha felkoncolnak az más!Akkor meg"síratlak"!Viccből
csak úgy....
migráncs simogatás és pénzszórás, avagy a modern törökök bejövetele!?
Kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítaná a kormány egy török magániskola felújítását
444.hu/2023/02/03/kiemelt-jelentosegu-uggye-nyilvanitana-a-kormany-egy-torok-maganiskola-felujitasat

itt valakiknek nagyon elment az esze...
csak úgy....
korán suli budapest szívében fidesz támogatásból, ingyé...,kész röhej !
Maccska
@csak úgy...: Tényleg korán suli lesz?
Maccska
@csak úgy...: Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola

Magyarországon dolgozó külföldi üzletemberek gyerekei, sőt magyar tanulók is járnak a nagykovácsi iskolába. Összesen hatvan országból tanulnak itt fiatalok, egészen érettségiig, tizennyolc éves korig. A 13 hektáros kampuszon több épület, sportpályák, uszoda színházterem, laboratóriumok és művészeti termek vannak. Az iskola az amerikai oktatási filozófiát követi, vagyis nagy hangsúlyt fektetnek a kritikai gondolkodásra, a kreativitásra. A végzősök amerikai érettségit kapnak, de megszerezhetik a nemzetközi bizonyítványt is.
Maccska
@csak úgy...: A Gustave Eiffel Francia Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium (hivatalos, francia nevén: Lycée Français Gustave Eiffel de Budapest) nemzetközi magániskola Budapesten.[1] Óvodától érettségiig szolgálja ki tanulóit. Az iskola igazgatója Corinne Gacel.[2] Nagyjából 750 tanulóval rendelkezik, akik 40 országból származnak.
Gyurka80
@csak úgy...: Ne aggódj bécsben és berlinben a sulikban már több török gyerek van , mint őslakos!
jáger laszló
+
Paks2 rövidesen elkészül és áramot fog termelni!!!
Mikor készül L???
Hát hamarosan ami történelmi távlatokban rendkívül rövid idő!!!
Addig pedig majd világítunk az azeri árammal!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
"Beleszállt", efftársak!? Már így "píszí" hazudni? Még véletlen se Brüsszel "száll bele a Zorbánba", már 8 év óta, hogy merészeli megvédeni a határait?!
balos
@KisTehen: Inkább irigyelj,hogy annyira sem becsüllek,mint a paraszt bácsi körme alatt a piszok!Ő legalább tudja,hogy a munkája nélkül már rég alulról szagolnád a nemzethy segget!
Lepényleső
...a magyaroknak igen,- kivált ha választhatnának,- esetleg szabadon,
és nem mellékesen akire szavaztak,- az ülne alázattal,tisztán a trónon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.