Az egészségügyi dolgozóknak idéntől 11 százalékkal emelkedik a fizetése, ennek apropójából készített agymosó videót a magyar kormány.

A 444.hu szúrta ki, hogy a dr. Takács Péter államtitkárral fémjelzett kisfilm huszadik másodperce körül egy brutálisan őszinte és önleleplező momentum játszódik le:

a beteghordó elegánsan megkerül egy folyosón hagyott beteget.

Íme a videó:

Forrás: 444.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a háború és a szankciók, ezt betanították minden fidesz papagájnak... :)
ócska fideszpropaganda.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lendkerék
(Folyt...) A háziorvos félévenkénti labort javasol. Félévente jelentkezem, beutaló, lelet, elküldöm neki, megköszöni, rákérdezek, van-e teendőm, pánikszerűen felhív, ezt meg ezt kellene tenni, felírok gyógyszert. Mindig összehasonlítom a leleteket, a fél évvel ezelőtti gyakorlatilag ugyanazokat az eredményeket hozta. Vagyis a fél évvel azelőttit sem nézte meg, most is csak azért, mert rákérdeztem. A gyógyszert egyébként elfelejtette felírni, kétszer is voltam a gyógyszertárban emiatt.
Az egyik szakorvos meg is kérdezte, miért utalt be ide a háziorvos, ha egyébként azon a szakterületen rendszeres kontroll alatt állok? The answer is blowin' in the wind.
Állítom, hogy a jelenlegi bejegyzéssorozatban többször hivatkozott negyedévben rajtam végrehajtott állami egészségügyi beavatkozások fele tök felesleges volt. Nem azért, mert egyébként nem lettek volna indokoltak adott esetben, hanem mert a szakterületek hiányos koordinációja miatt fele beavatkozással is ugyanerre az eredményre juthattak volna.
Arról már nem is beszélek, hogy amikor az ember a lehető leglelkiismeretesebben igyekszik eleget tenni a szabályoknak, a vizeletmintát a gyógyszertárban vett steril edényben, a lehető legdiszkrétebb módon adja be laborvizsgálatra a hetvenes évek hangulatát idéző 60x60-as pénztárablakon, megkapja onnan a jó hangos utasítást, hogy ez így nem jó, mert a steril mintaedény nem fér be a vizsgáló berendezésbe, itt van egy kémcső, tessék bemenni a szomszédos ajtón, a pisit áttölteni a steril edényből ebbe a kémcsőbe, majd a kémcsövet beleállítani az állványba. És ott, a sorukra várakozó laboros és rendelői páciensek (a fele ismerős) orra előtt grasszálsz a pisiddel. Nincs ennél megalázóbb (persze van, erre is tudnék).
Nessy
@Lendkerék: Az, hogy nem mindenhol működik ennyire rosszul az egészségügyi ellátás, azt pár évtizedes egészségügyi múlttal tudom állítani! Az, hogy az időpont sok esetben csak a napra vonatkozik, tény. A régen három orvos helyett ma egy van, ha van, csak két komplikáltabb beteg, vagy sürgős eset legyen, és már is elkezd csúszni az amúgy is szűkre szabott időpont! Tudom, hogy nehezen hiszed el, de ahonnan 40 év után nyugdíjba mentem, ma már én is egy beteg vagyok a sok között, akár időpont, akár várakozás szempontjából. Ez számomra természetes!
Lendkerék
@Nessy: Ezek nem ugyanazon az egy helyen szerzett tapasztalatok. Egymástól távol eső kis- és nagyvárosok, rendelőintézetek, kórházak, klinikák. Mind állami. Viszonylag széles ismeretségi körből, de főleg személyes tapasztalatból. Ha nincs protekciód és/vagy számolatlan pénzed, tűrnöd kell vagy mégy a levesbe. Akkor inkább a magánorvosnak fizetek, amíg tehetem. Az állami egészségügy minőségén semmit nem javított az orvosi béremelés (magad írod, hogy három helyett egy van), és a szakdolgozói sem fog. Az asszisztens ugyanúgy előtted, aki időpontra jöttél, fogja behívni a szomszédasszonyát, aki éppen beesett a rendelésre, hogy írjon fel neki hashajtót, mert két napja nem tud szarni.
ómió
@Galway: Az "erős próbálkozásotok" - ahogy Komáromi "főegészségügyér" efftársatok tervezte - áprilisban, még a buktátok előtt is, hogy bezártok még 70 kórházat, az, ugye, "sokat javított volna ágyszámilag"!? A hozzád hasonló gyagyásbolsi trolloknak biztosan! Ja, és, hogy legalább a sajátjaidat, az "efftárskákat" felismerd, talán igényelhetnél magadnak egy donor kutyaagyat! Az mindig tévedhetetlenül felismeri az övéit!
balos
89 meghozta a sötét középkort újra!Amit az ugynevezett nemzethy oldal ma megtehet azt tették velünk a középkorba a kékvérű rablólovagjaink is!
Lepényleső
Őket kivéve józanodik bárki,- aki betegellátásban reménykedik?
Egy jó ideje azonban egyre kevesebben,hiszen a fydes működik,
aki beteg,pláne ha öreg,- elhelyezik,hamarosan anyafölddel kezelik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.