Az egészségügyi dolgozóknak idéntől 11 százalékkal emelkedik a fizetése, ennek apropójából készített agymosó videót a magyar kormány.

A 444.hu szúrta ki, hogy a dr. Takács Péter államtitkárral fémjelzett kisfilm huszadik másodperce körül egy brutálisan őszinte és önleleplező momentum játszódik le:

a beteghordó elegánsan megkerül egy folyosón hagyott beteget.

Íme a videó:

Forrás: 444.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a háború és a szankciók, ezt betanították minden fidesz papagájnak... :)
ócska fideszpropaganda.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
a háború és a szankciók, ezt betanították minden fidesz papagájnak... :)
ócska fideszpropaganda.
volvós
Hallo, RÖFI !!! A mikrofon mellett tudnálak pofán csapni egy szívlapáttal !!! és utána a kurva anyádnak pofázz te buzi !!!
csak úgy....
@KisTehen: naponta össze bírsz itt nyalni egy százast,te tehénlepény?!
csak úgy....
@volvós: csupa jól táplát fideszbuzgó..
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 16:55
Van 1 azaz egydarab fidesz propi kórház de még ott is az el nem vitt beteget kerülgetik.
Szánalmas kis hazudozó fideszes troll vagy,ha tudod milyen az egészségügy és itt hazudozol akkor egy aljas tróger,ha meg nem tudod akkor mit pofázol.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 17:07
anikó asszony viszont nem lesz rád féltékeny,mert megszokta,a férje seggéből mindig kimászik valaki,
fidernyák.Most éppen a kis tehen jött ki onnan.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 17:20
Otthagytak egy beteget,a beteghordó beugrott ügyeles mütőssegédnek.Holnap már ő müti a beteget akit otthagyott.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 17:21
Ezek szerint nem csak a fejed van kint,mert írni is tudsz.bár lehet diktálod valakinek ,te kis trollocska.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 17:23
A paraszt a nagy marhát aki kis tehennek hívja magát simán berugdossa a helyére,a főröfije seggébe.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 17:25
Hány darab gyár épül debrecenbe te kis hazudozós troll.Az egész múlt hónapot ezzel hazudoztad végig.
Eladott Ország
Van egy ilyen nóta is. Orbán Viktor és népi zenekara húzza el az EÜ dolgozók nótáját. Aszongya, hogy: "Ahogy én emelek , nem emel úgy senki. Ahogy én lehúzlak , nem húz le úgy senki. Minden plakát kampány ,mint az édes álom. Majd az ébredés az , lesz csak rémes párom. " Biztos ez a logika a kormányban:

Két főnök beszélget: te fizetsz az alkalmazottaidnak?
Nem. És te?
Én se.
És bejárnak?
Be. Nálad?
Be.
Nem kellene ezektől belépőt szedni?

Ne felejtsük el, hogy Szíjjártóék lassan 16 éve nem kapnak fizetést. Nem mi mondtuk. Szijjártó Péter -fidesz 2007-ben...
uploads.disquscdn.com/images/4ba449a5bf9464eada691954156838a293ec93ca9b97cbf9f473429f6aa351b9.jpg?w=800&h=642
Galway
A fideszben kötelező egy a hízottdisznó-kinézet?
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 17:36
Egy gömböc te kis hazudozós troll,bár nem tudhatod mert a seggétől nam látod a hasát.HAHAHA
Hány gyár épül debrecenben te hazudós troll.?
csak úgy....
@Shikari: akkor figyelj gyagyás!"Világbank: Előkelő negyedik helyre lépett fel Magyarország a top-inflációs országok közül!"
Zimbabwe, Libanon és Ruanda! ezt faxán elintézte nektek 0rbán a nagy zulu...
propeller.hu/itthon/3900057-vilagbank-elokelo-negyedik-helyre-lepett-fel-magyarorszag-top?all#c3576850
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 18:57
Ott a videó te román cigány,nem elég bizonyíték.
Ne olvasni próbáld hanem megnézni.
Nessy
@Horizont: A szakdolgozók majd júliusban 20%, ha eddig nem jön semmi közbe. Ez éves szinten 10%! A beteghordók,műtős segédek etc.valamint a gazdasági, műszaki dolgozókról még szó sincs! Aztán majd kiderül, hogy orvos még akadna, de a kórház üzemeléséhez szükséges egyéb személyi állomány hiányzik! Ennek a jótét léleknek sincs fogalma egy kórház napi működéséről, nem iróasztal mellől magas beosztásból szemlélve!
drrotf
Ott volt hely!Az azért nem mondható hogy a betegek feje felett nem volt tető.
teuton
@KisTehen: Nagy Marha, akkor arra talalj ki egy hazugsagot, miert az inflacio FELEVEL emelkednek a berek??? Aztan a progagadaszamok melle (mekkora volt a beremelkedes 2010 ota) azt is böffentsed mar be, mekorra volt az AREMELKEDES 2010 ota, pl. a legalapvetöbb elelmiszerekre!!!
szép új világ
Talán akkor kezdene javulni az eü ellátás, ha kötelező lenne a politikusok részére a lakhely szerinti állami egészségügyi ellátás igénybevétele betegség esetén, de nem a hátsó ajtón besurranással!
Toller Béla
Hát ezeket a schnitteket melyik mozimúzeimból lopták ? Ez valami vicc kell, hogy legyen ...olyan, amilyen, de az biztos, hogy nem komoly !
ómió
Bizony, ezzel már csak egy efftársi típusú fizulenyulás lehetne szinkronban! És még erre se képesek!? Na, ne má'!
Lendkerék
Sajnos az elmúlt negyed évben kb. húszszor volt alkalmam az állami egészségügy szíves szolgáltatásait igénybe venni: háziorvos többször, különböző szakorvosok, némelyiket többször, laborvizsgálatok. Tavaly-tavalyelőtt pedig a COVID kapcsán, de szerencsére nem kórházban.
Én el tudom hinni, hogy egy orvos sem boldog ma már, ha havonta egymillió alatt keres, de hogy a béremelések a páciens szemszögéből eddig érzékelhetően semmit nem oldottak meg, az biztos.
Ami megaláztatásban a páciensnek (aki nem biztos, hogy beteg) része van, akárhová is megy, annak elviseléséhez tényleg végtelen beletörődés, apátia, lemondás, vagy az állami egészségügybe vetett vakhit kell (pont ugyanúgy, mint az Orbán-rendszer esetében).
Kezdve az időpontfoglalás betartásával a szakszemélyzet részéről, folytatva a meghirdetett rendelési idők betartásával, az egészségügyi intézményben most is kötelező maszkviselés teljes negligálása a szakszemélyzet részéről (a páciensre persze rászólnak). Egyes rendelőkben húsdarálószerűen mennek a dolgok, a páciens követni sem tudja, hogy az orvos neki ad-e éppen utasítást, vagy a leletet a számítógépbe bepötyögő asszisztensnek diktál; a páciens füle hallatára basztatják egymás közt az idióta pácienseket úgy általában; a híres orvosi titoktartás (aminek hülye szigorítása miatt most a háziorvosok hördülnek fel az OMSZ-féle ügyeleti rendszerre átállás során) szellemében egy három helyiséges rendelő egyik szobájában egy páciens, másik szobájában másik páciens, a középső szobában az orvos, a fő asszisztencia és egy harmadik beteg, az orvos egyszerre foglalkozik mind a hárommal, és mindegyik páciens hallgatja, amit az orvos a másik-harmadik bajáról éppen diktál. (folytatás...)
Lendkerék
(Folyt...) Egy hosszú, keskeny, levegőtlen, ablaktalan kórházi folyosó legvégén van két ablak, amelyeket mára már nyithatatlanra, csak billenthetőre cseréltek (korábban még ki lehetett nyitni, mire a mellette lévő rendelőből kijött egy doktor, és ordított, hogy nem szabad, balesetveszélyes – és a folyosón ott fuldoklott száz ember a kánikulában, tetézve a a csoki- és italautomata kompresszora által termelt hővel. A folyosóról vagy tíz szakrendelő nyílik jobbról-balról, mind klímával felszerelve, persze belülről, kétoldalt kórházi székek. Nyilván nem jut mindenkinek szék a saját rendelője közelében. Az asszisztensek hangosan ordibálva hívják be a soron következőt, hogy a folyosó mindkét végén hallható legyen, akárhol is ül az illető. Mindegyik rendelő ajtaján számos kifüggesztett A/4-es lap, ezer információval, a legkülönbözőbb betűtípussal, betűmérettel, egy páciensnek esélye sincs mindet átolvasni. Ha pedig bekopog, hogy valami információt kapjon, az asszisztens útszéli módon ordítja le a fejét. Aztán meg, ha kijön a rendelőből pohárkával a kezében, hogy hozzon egy pisit, a folyosó végén található vécéből a kétoldalt üldögélő embersor között kell oda- és visszaballagnia.
Odáig talán eljutott már a háziorvos, hogy a receptet képes feltölteni a „felhőbe” (a szakorvos mindig nyomtatva adja), de a beutalóért be kell menni személyesen a rendelőbe. És amikor kérdem, hogy nem lehetne-e ezt is feltölteni az EESZT-be, jé tényleg. Feltölti, én itthon kinyomtatom, viszem a szakorvoshoz, ő meg azt mondja, nem jó, mert az EESZT-ből kinyomtatott beutalón nincs „naplószám”, na mindegy, beírom a mai dátumot, majd meglátjuk, mit mond rá az egészségbiztosító. De a korához képes eléggé molett, viszont ehhez nem illő módon divatosra frizírozott, többszínű hajzattal rendelkező háziorvosi asszisztens nem tudja, hogy az általa kiadott készülékből kinyert mérési adatokat hogyan lehet elektronikus formában („nem tudom, mi az, hogy fájl”) elmenteni, csak kinyomtatni tudja. (folytatás...)
Lendkerék
(Folyt...) Két éve nem tudom elérni, hogy a COVID-fertőzésemmel kapcsolatos orvosi intézkedések a valós időpontjuknak megfelelően kerüljenek bele az EESZT-be.
Az orvosok minimális erőfeszítést tesznek, hogy a páciens értelmi/szellemi színvonalához igazodó módon megmagyarázzák a vizsgálat eredményét és a terápiát. Kinyilatkoztatnak, amelyeket vagy megjegyez az ember, vagy nem, a leletbe bediktálnak dolgokat, amelyek azonban jellemzően sokkal kevesebbek, mint amik szóban elhangzanak.
Tíz esetből kilencszer azzal az érzéssel távozom, hogy az orvos és az asszisztens is baromira örül, hogy kívül vagyok már az ajtón.
És ez csak egy része annak, amit BIZTOSAN nem élek át a magánegészségügyben, erről is van jó néhány élményem. Csak hát az a helyzet, hogy a magánegészségügy nem kis pénzbe kerül (itt kell megfizetned azt, amit az állam elvesz tőled az államiban, mivel nem kapod meg, amiért évtizedeken keresztül fizettél), ráadásul ott is baromira nyomul a NER-elit a közpénzből kistafírozott rablólovagjai képében. Vagyis lenyúlták az adóink százmilliárdjait, ebből magánklinikákat vesznek/alapítanak, ahol aztán te megint fizetsz tízezreket egy szimpla vizsgálatért. Zseniális „üzleti” modell.
Egyébként mi a bánatos jóistenért válaszolgat bármelyik kommentelő Nagy Marha (alias KisTehen) bejegyzéseire? Ő pont az a figura, mint a szextelefonok végén ülő nyugdíjas mamók, akik erotikus szövegeket nyomnak, lihegnek, te meg elélvezel.
A cikk apropójául szolgáló dr. Takács Péter „államtitkár”(!) kenetteljes, jól érzékelhetően számára is kínos, betanult szövegéről pedig Pócs János gázszerelő, jászsági fideszes országgyűlési képviselő (akinek a száját most jól elkenték a jászberényiek) 2017-es highlight-ja jutott eszembe, amikor egy leölt, perzselt disznó előtt, amelyre a „SOROS” szöveget kefélték, azt írta, „Ő VOLT A SOROS”. Hát most Takács Péter volt a soros hülyét csinálni magából.
Nessy
@Lendkerék: Megnyugtatlak, hogy az asszisztensekkel már nem igen kell foglalkoznod, mert elfogynak! Sajnálom, hogy ennyi rossz tapasztalatot gyűjtöttél, mert azért sok helyen nem ilyen rossz a helyzet! Viszont még pár Pintér rendelet, és valóban Isten óvjon, hogy beteg légy! 2008-ban még "az egészség nem üzlet" volt Orbán álláspontja, mára már azzá tették!
Galway
@ómió: Gyenge kis próbálkozás, Efftáska! De hétvége van, ilyenkor a leggyengébb trollok dolgoznak, mi nem haragszunk.
Lendkerék
@Nessy: Én nem bántom az asszisztenseket, mert ők is a rendszer termékei, csak a helyzetet mutatom be. Amit írtam, az egyébként csak a felszín, és hozzátartozói/ismeretségi köröm véleménye is. Aki elégedett a helyzettel, az kifejezetten az előző bejegyzésem első részében leírt csoportba tartozik ("végtelen beletörődés, apátia, lemondás, vagy az állami egészségügybe vetett vakhit"), de főként azért, mert ha szerencséje van, meggyógyul, és megússza néhány százezer+ gyógyszer- és hálapénz költséggel, és ez számára azt jelenti, hogy minden rendben az állami egészségüggyel, és ez olyan eufória az egyén életében, ami hajlamos elfedni a korábban elszenvedetett megaláztatásokat is.
Évek óta próbálkozom(-unk) háziorvost váltani. A kisvárosban egyetlen más háziorvos sem fogad. Próbálkoztam környékbeli településen, még úgy is, hogy tartózkodási helyet jegyeztetek be ott. Válaszra sem méltatott, pedig jó orvosnak tartják. Most egy másik megyében próbálkozom, ahol korábban volt egy kis hétvégi házunk, és valahová majd bejelentkezem.
Fordultam betegjogi képviselőhöz a COVID-ügyek kapcsán. Úgy rázott le, mint a Wasabi-ban Hubert Sofia-t, amikor ez meg akarta hívni vacsorára.
Egy szakorvosi vizsgálatsorozatra a háziorvos utalt be. Mondtam, hogy az egyik szakorvosi szükségtelen, mert abban az ügyben rendszeres felügyelet alatt állok egy másik orvosnál évek óta. Nem baj, azért menjek el. Elmentem, ő előírt újabb vizsgálatokat. Ma már követni sem tudom melyik orvos mit írt elő, mit kinek kell bemutatnom, visszavinnem. Nem vagyok orvos, soha nem is voltam rendszeres orvoshozjáró, de nagyon az az érzésem, hogy sokszor pótcselekvésként ("ha már egyszer idejött, valamit írjunk elő neki") alapon működnek. (folytatás...)
Lendkerék
(Folyt...) A háziorvos félévenkénti labort javasol. Félévente jelentkezem, beutaló, lelet, elküldöm neki, megköszöni, rákérdezek, van-e teendőm, pánikszerűen felhív, ezt meg ezt kellene tenni, felírok gyógyszert. Mindig összehasonlítom a leleteket, a fél évvel ezelőtti gyakorlatilag ugyanazokat az eredményeket hozta. Vagyis a fél évvel azelőttit sem nézte meg, most is csak azért, mert rákérdeztem. A gyógyszert egyébként elfelejtette felírni, kétszer is voltam a gyógyszertárban emiatt.
Az egyik szakorvos meg is kérdezte, miért utalt be ide a háziorvos, ha egyébként azon a szakterületen rendszeres kontroll alatt állok? The answer is blowin' in the wind.
Állítom, hogy a jelenlegi bejegyzéssorozatban többször hivatkozott negyedévben rajtam végrehajtott állami egészségügyi beavatkozások fele tök felesleges volt. Nem azért, mert egyébként nem lettek volna indokoltak adott esetben, hanem mert a szakterületek hiányos koordinációja miatt fele beavatkozással is ugyanerre az eredményre juthattak volna.
Arról már nem is beszélek, hogy amikor az ember a lehető leglelkiismeretesebben igyekszik eleget tenni a szabályoknak, a vizeletmintát a gyógyszertárban vett steril edényben, a lehető legdiszkrétebb módon adja be laborvizsgálatra a hetvenes évek hangulatát idéző 60x60-as pénztárablakon, megkapja onnan a jó hangos utasítást, hogy ez így nem jó, mert a steril mintaedény nem fér be a vizsgáló berendezésbe, itt van egy kémcső, tessék bemenni a szomszédos ajtón, a pisit áttölteni a steril edényből ebbe a kémcsőbe, majd a kémcsövet beleállítani az állványba. És ott, a sorukra várakozó laboros és rendelői páciensek (a fele ismerős) orra előtt grasszálsz a pisiddel. Nincs ennél megalázóbb (persze van, erre is tudnék).
Nessy
@Lendkerék: Az, hogy nem mindenhol működik ennyire rosszul az egészségügyi ellátás, azt pár évtizedes egészségügyi múlttal tudom állítani! Az, hogy az időpont sok esetben csak a napra vonatkozik, tény. A régen három orvos helyett ma egy van, ha van, csak két komplikáltabb beteg, vagy sürgős eset legyen, és már is elkezd csúszni az amúgy is szűkre szabott időpont! Tudom, hogy nehezen hiszed el, de ahonnan 40 év után nyugdíjba mentem, ma már én is egy beteg vagyok a sok között, akár időpont, akár várakozás szempontjából. Ez számomra természetes!
Lendkerék
@Nessy: Ezek nem ugyanazon az egy helyen szerzett tapasztalatok. Egymástól távol eső kis- és nagyvárosok, rendelőintézetek, kórházak, klinikák. Mind állami. Viszonylag széles ismeretségi körből, de főleg személyes tapasztalatból. Ha nincs protekciód és/vagy számolatlan pénzed, tűrnöd kell vagy mégy a levesbe. Akkor inkább a magánorvosnak fizetek, amíg tehetem. Az állami egészségügy minőségén semmit nem javított az orvosi béremelés (magad írod, hogy három helyett egy van), és a szakdolgozói sem fog. Az asszisztens ugyanúgy előtted, aki időpontra jöttél, fogja behívni a szomszédasszonyát, aki éppen beesett a rendelésre, hogy írjon fel neki hashajtót, mert két napja nem tud szarni.
ómió
@Galway: Az "erős próbálkozásotok" - ahogy Komáromi "főegészségügyér" efftársatok tervezte - áprilisban, még a buktátok előtt is, hogy bezártok még 70 kórházat, az, ugye, "sokat javított volna ágyszámilag"!? A hozzád hasonló gyagyásbolsi trolloknak biztosan! Ja, és, hogy legalább a sajátjaidat, az "efftárskákat" felismerd, talán igényelhetnél magadnak egy donor kutyaagyat! Az mindig tévedhetetlenül felismeri az övéit!
balos
89 meghozta a sötét középkort újra!Amit az ugynevezett nemzethy oldal ma megtehet azt tették velünk a középkorba a kékvérű rablólovagjaink is!
Lepényleső
Őket kivéve józanodik bárki,- aki betegellátásban reménykedik?
Egy jó ideje azonban egyre kevesebben,hiszen a fydes működik,
aki beteg,pláne ha öreg,- elhelyezik,hamarosan anyafölddel kezelik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.