Két nap után eltüntették az illetékes kormányhivatal oldaláról a kínai CATL akkumulátorgyártó tervezett debreceni üzeméhez tervezett vízvezeték előkészítéséhez készült tanulmányt, amiből kiderült, hogy mekkora lehet a vízfogyasztása a tervezett gigagyárnak – szúrta ki a 24.hu.

Eltüntették a tanulmányt, amely arról írt, hogy a Debrecenbe tervezett akkumulátorgyár brutális mennyiségű vizet használna fel
Fotó: CATL

A 186 oldalas dokumentum szerint – dacára annak, hogy az önkormányzat szórólapjain jóval kisebb számokat közölt - nem is 40 ezer, hanem átlagosan 42 500 köbméter lesz a vízfogyasztás, ami a nehezebb napokon felmehet akár 60 ezer köbméterig is.

A tanulmányból az is kiderült, hogy az ipari park szennyvíztermelése miatt előbb-utóbb új szennyvíztisztító-telep létrehozására is szükség lesz. Erről a korábban nyilvánosságra hozott anyagokban egyáltalán nem esett szó.

A 24.hu megkeresésére a debreceni önkormányzat azt felelte, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal oldalára feltöltött dokumentumban a terület vízigényével kapcsolatos leírás félreérthetően fogalmazott, ezért a megrendelő önkormányzat kérte annak pontosítását.

Az akkumulátorgyár ügyében a megafonos Bohár Dániel véleményét is mérvadónak tartó városvezetés szerint a 42 500 köbméter/nap vízmennyiség Debrecen déli és délkeleti városrészének teljes – mind az ipari övezetet, mind pedig a lakóterületeket magában foglaló –, évtizedekre előre tervezett ellátására, a várható csúcsigények kiszolgálására vonatkozik.

Forrás: 24.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A naci orban es a slepp feleli a jövőnket, hogy ma dőzsölni es urizálni tudjanak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
@Maccska: Pédául arra, hogy eltüntették a tanulmányt. Nyilván van benne takargatnivaló bőségesen.
jáger laszló
Eddig globálisan az akkuról beszéltünk általánosan,de nem beszéltünk a felhasznált oldószerekről és a használandó elektrolitról ,mert ez is gyártásra kerül
Erről eddig 1szó sem esett pedig az talán az igazi veszélyes terület!!!
Szeretnék erről is 1-2 keresetlen szót hallani .ha belefér
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
Biztos csak véletlen volt és átmeneti! Ahogy ez fideszesetekben szokott lenni!
Németh István
Hát persze,hogy eltüntették!! Olyan abszolút hülye és nyilvánvalóan hamis, hazúg alapokra helyzett bizonyításokat akartak megetetni az emberekkel amit eleve egy primitív a témához nem értő is kiröhögött volna! - ez pont olyan, mint a gyuscsánynak az eltüntetett "diplomája" >> a marxista okítási vezetés a kisztitkár elvrtársnak a diplomáját jobbanak látta eltünteni mert, még az iskola került volna bajba, hogy ilyen hülyét hagytak diplomázni! Az akkumulátor gyári ügy is hasonló, csak most a moslék baloldal akarja akadályoznia nemzetérdekű kormány tevékeny-séget >> mert bassza a csőrüket, hogy sikert, sikerre halmoznak és a moslékok a balalberális nemzetellenségek még a parlamentbe sem kerülnek be! >okkal joggal mint tehetségtelen néppet lenyúló barmok!
Ezért is kell az usa-nató armada elzavarása Európából, az usa nagykövettel együtt, és az Eu. elnökségét börtönbe csukni - akasztásilag!!!
jáger laszló
Steve +találta az akku gyártásra a +oldást irracionális szempontból!!
Ismerjétek + ti is!!!
Vigyék Amerikába...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Lepényleső
Á dehogy,mint az egykori olajszőkítéssel kapcsolati nyomozás eredménye,- ugyanoda jutott?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.