Már a negyedét sikerült eltüntetni.

Különös dolgok történnek Hatvanban: 140 milliós EU-s pályázatot dózerolnak leMTI Fotó: Komka Péter

Az Átlátszó csapata elment Hatvanba, hogy megnézze azt a biciklis kalandparkot, ami 2015-ben, uniós pénzekből épült a városban. Tavaly ősszel a városvezetők úgy döntöttek, eltüntetik a parkot, mert értelmetlen tovább működtetni – mutat rá a telex.hu. Ennek oka, hogy a 140 millióba került a kalandparkot a kiépítése, fennállása óta 55 ember használta.

A kalandpark hivatalosan 2021 nyarán zárt be, de csak 2022 őszén lakatolták le. Amíg nyitva volt, a kalandpark addig is csak saját felelősségre, előzetes regisztrációval volt használható.

Mint a lap írja, a pályának vannak könnyebb és meredekebb szakaszai, néhány helyen már törött, a víz felé vezető pályánál pedig egy betonfal fogja fel a gyorsan érkezőket, hogy ne kerüljenek a folyóba. A pálya egy komplex beruházás része volt, ami híddal, bicikliúttal együtt nettó 884 millió forintba került. A kivitelezést az EB Hungary Invest Kft. végezte, amely azóta több milliárdos állami beruházást is kapott.

A komplexum bontása lassan halad, az Átlátszó szerint eddig nagyjából a negyedét sikerült eltüntetni. Bár a kalandpark még az előző vezetés előtt épültek, látszólag a hatvani vezetés valóságos biciklis kalandpark-megszállott: az önkormányzat döntése alapján a mostani polgármester, Horváth Richárd újra biciklis parkot építene a területre, de most negyedannyi pénzből. Erre viszont uniós támogatás már nincs, csak állami pénzeket kaphat.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Pénz a létesítményre beszedve, és elvéve!Elavult, dózerolni, jön a másik, mert ahogy a bohóc mondja ,kicsit módosítva "Lesz másik!" jön a másik!Azt a pénzt is kifizetik , eltesszük.Nem a létesítmény a fontos, hanem az hogy a pénz itt van a zsebben!Mondogathatja a polgármester úr akit arra kérem hogy csak egy kis segélyt adjon nékem!De az nincs mert akkor mibúl lesz a harmadik kerékpár pálya?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Abszurd, de a szerencsésebb eset mikor úgy lopnak Orbánék, hogy fel sem épül amire papíron elköltötték a pénzt. Akkor legalább nincs környezetkárosítás vagy balesetveszélyes szerkezet hátrahagyva.
KisTehen
a változatosság gyönyörködtet

jöjjön valami új
simmering73
@KisTehen: Akkor eltakarodhatnál gügye ökör.
namihami
Kell a ""beruházás"" a fideszes haveroknak!
A szolgahadat etetni kell, mert a végén még új gazda után nézelődhet! A gond jelenleg a torta méretével lehet. Lassan már torta se lesz! A brüsszeli cukrászat leállt az ingyentorta tálalásával.
surdilloFUJT
@KisTehen: ...már megint baxatlanul hagyott a tarka bika,te szellemi toprongyok gyöngye!!!Akkora nagy fidessköcsög,nagy marha vagy,hogy már a Holdról is látszik!!!
Lepényleső
...előre másképp egy lépést se,
- ha a közpénzek magánosítására semmi más nem jutott fejükbe?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.