Simor András közgazdász, az MNB korábbi elnöke egy izraeli gazdasági lapnak adott interjút.

Szakértő: a rendszert csak Orbán halála vagy egy nagy katasztrófa tudná megingatniOrbán Viktor/Facebook

Simor a következőképp foglalta össze a 2010 óta tartó Orbán-kormány gazdasági hatásait:

A forint euróhoz viszonyított értéke a felére zuhant, a termelékenység alacsony, az innováció haldoklik, a gazdasági fejlődés megállt, az infláció uniós rekordértéken áll.

A szakértő mindezért a kormányfőt teszi felelőssé, mondván, az alacsonyan tartott kamatokkal, fedezet nélküli kormányzati pénzszórással alapozta meg a jelenlegi válságot – szemlézte az interjút a telex.hu. Simor arra figyelmeztetett, hogy

a birodalmakhoz hasonlóan a nemzetgazdaságok sem egyik pillanatról a másikra omlanak össze, ez egy lassú folyamat – csakhogy Magyarországon nem látszik a mód, hogyan lehetne megállítani.

Elismerte, hogy a magyar gazdaságnak vannak pozitív mutatói, azonban a kedvező makroadatok mögött baljós jelenségek lapulnak meg: a rekordszintű korrupció, a munkavállalók jogvesztettsége, az oktatás és az egészségügy lezüllése – sorolja a 24.hu cikke.

Simor megemlítette, hogy a kormány a 2015-ös menekültválság óta rendkívüli jogrend alapján kormányoz, rendeleti úton dönt a költségvetésről is, maga alá gyűrte a bíróságokat, strómanjai és az általa keresztülnyomott médiatörvény útján bekebelezte a sajtó nagy részét. A NER legitimációjának kulcsát Simor abban látja, hogy a rendszerváltás után a magyarokat csak a jólétük érdekelte. És mivel Orbán a rendszerváltás és a 2008-as világválság veszteseinek közvetlen anyagi segítséget kínált, ezért keveseket érdekelt a jogállam pilléreinek lebontása. 

Orbán szerinte totális kontrollt gyakorol Magyarország felett,

és Simor meg van győződve arról, hogy ha az ellenzék megnyerné is a parlamenti választást, az eredményt elcsalná a rendszer – bár a választási győzelem esélyét az egyenlőtlen feltételek miatt csekélynek látja. A közgazdász szerint a rendszert csak egy nagy katasztrófa tudná megingatni, netán Orbán halála – hasonlóan a Spanyolországban, illetve Portugáliában évtizedeken át kormányzó Francisco Franco és António de Oliveira Salazar diktatúrájához.

Forrás: 24.hu, telex.hu

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
De ez miért újdonság hiszen a történészek számtalanszor leírták a Fasiszta Kormányt demokratikus választáson még soha nem döntöttek meg, a fasizmus tartópillérre a Központi propaganda a Vezért pedig a Nép rajongva imádja.
És az eddigi nagy fasiszta rendszerek is a Vezér halála után alakultak át, Franco tábornok például 36 évig volt hatalmon, Mussolinit hagyták lógni, Hitler sorsa meg elvileg ismert, bár ő addigra Náci lett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@bence: Sok olyan van köztük, de szerintem nagy részük tényleg totál ostoba. Én személyesen egy-két fideszest ismerek, de mindegyik buta és nagyon nincsenek rendben emberileg.
Komolyan gondolom, hogy ma egy bizonyos szint felett az ember nem lehet, nem tud fideszes lenni.
bence
@csak úgy...: ! Ne becézd ! Ez egy hatalmas HATÖKÖR , aki vágásra hízott !
Alfa
...de legalább az a szakértők által jelzett esemény a legrövidebb időn belűl következzen be...
Eladott Ország
@KisTehen: február 4., 12:39 ☻ Megnyugodhatsz az EU ennek a cigány bűnbandának egy eurócentet sem fog adni. Kutyából nem lesz szalonna. Bíróság elé lesz álítva ez a rohadt tróger szekta!
Már egy szinten vagyunk Burkina Fasoval
twitter.com/janos_hary/status/1621153836751806466/photo/1
HOGY LETT MAGYARORSZÁG AZ EU LEGKORRUPTABB TAGÁLLAMA? A Korrupció Érzékeli Index (CPI) alakulása, 2012-2022
www.canva.com/design/DAFXd5LehhM/view
Eladott Ország
@Shikari: február 4., 12:52 ☻ Közlöd "Jelenleg a Fidesz Magyarország." Miért a többiek már elköltöztek?!
Lepényleső
Az nem katasztrófa,- ha egyik sem realista?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.