Ungár Péter az LMP kongresszusán mondott beszédében sok mindenkinek nyíltan nekiment.

Ungár Péter: a konzekvenciát levontuk, az összefogás halottMTI/Lakatos Péter

Az ellenzéki pártokat, az ellenzéki összefogást és a Magyarországon épülő akkumulátorgyárakat kritizálta az LMP kongresszusán mondott beszédében Ungár Péter, a párt társelnöke – szemléz a telex.hu.

Kezdésnek szemfényvesztésnek nevezte, hogy ha Magyarországból akkumulátor-nagyhatalom lesz, akkor helyreáll a magyar gazdaság teljesítőképessége, szerinte ez inkább helyrehozhatatlan károkat okoz, ezért adtak be országos népszavazási kérdést erről.

A szorosan politikai kérdésekre áttérve elmondta:

„Megszűnőben van a politikai verseny, a politika mára törzsi csapatsporttá vált, vannak moralizáló picsogások, különböző önsóhajtozások, de valódi verseny már nincs.”

A tavalyi választási eredményről azt mondta: az ellenzéki pártok közül az LMP tanult leggyorsabban az újabb kétharmaddal végződő választás kudarcából. A tisztességes vereséghez sem volt elég az a politika, ami csupán annyit mondott az embereknek, hogy el tudtunk indulni együtt, mondta az LMP társelnöke.

„Hányszor hallgattuk meg, hogy semmi más nem kell az üdvözítő győzelemhez, csak az, hogy mi végre benne legyünk a buliban. Benne voltunk a buliban, vereség lett, a konzekvenciát levontuk, az összefogás halott.”

Ungár szerint a többi párt nem tanult ebből. „Ugyanaz van, mint előtte, mindenki taktikáról beszél, vannak új messiások, Orbán Viktor napjai naponta meg vannak számlálva. Van árnyékkormány, van kontúrkormány, minden van, de mi azt gondoljuk, hogy ez valójában senkit nem érdekel.” Az sem vezet sikerre, hogy kétmondatos válaszokban írják ki, milyen rossz a miniszterelnök, és nem attól lesznek kemények, ha keresztnevén szólítják a miniszterelnököt. 

A Momentum szombati rendezvényére utalva arról beszélt, hogy aki szerint az a zöld politika, hogy mindenki kapjon egy Teslát, vagy engedjük be a génmódosított élelmiszereket, az sok minden, csak nem zöld. A DK-nak pedig azt üzente: az LMP senkinek nem a zöld tagozata, hanem egy önálló párt.

Ungár szerint a paksi blokkok ugyanúgy épülnének, ha nem lett volna kormányváltás 2010-ben. Ha a liberálisok vagy a baloldaliak lennének hatalmon, ugyanúgy beengednék a külföldi tőkét, hogy szétverjék a magyar környezetet és akkumulátorgyárakat építsenek, ezért nem hiteles az ő ellenkezésük. Az LMP-nek nem a közelgő kampánnyal kell foglalkoznia, hanem a valódi kérdésekkel, és akkor az emberek melléjük állnak majd.

„Ez az év erről fog szólni, hogy mi megmutatjuk, hogy Magyarországnak van egy zöld pártja ami az emberek mellé áll, amikor a magyar természetről van szó.”

Forrás: telex.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Kedves Péter! Korrigálnék- amikor nyilvánosságra került 2021 nyarán a hatpárti koalició programja, a megállapodás szövege- az ellenzéki térfél rögtön azután 5-6 ponttal vezetett a fideSS előtt. Ez tartott az előválasztás első/második fordulója utánig. Ezt az előnyt ti!!! képesek voltatok decemberre eliminálni- és utána már csak lejtmenet következett. Lehetséges lenne, hogy nem értetitek??? a nép által óhajtott összefogás lényegét??- amikor nincs kipofázás, pöcs méregetés az összefogáson belül, "ellenzék leváltás", és nincs az összefogáson belül egy másik összefogás, amely kiszoritósdit játszik. Nem értettétek meg , hogy az összefogás szavazóinak többségének "baloldalon " dobog a szive- és árulásként éli meg, hogy ráerőltettétek egy echte jobboldali, bigottan vallásos, mint kiderült orbán 2,0 vezetőt.
Akkor mostan mi is a helyzet? Ki-ki menjen a maga útján, de lehetőleg úgy, hogy a kiszoritottak, azok azért vigyék be kunhalmit a hátukon a parlamentbe? Vagy hogy? Mi már kitaláltuk a módját- csak elqurtátok, de nagyon- és közületek nem egyen, nem ketten qrvának álltak. Mi meg csak álltunk tátott szájjal, hogy mire is nem vagytok képesek.
Na, most kéne egy jó ötlet!!! Péter, hogy mégis mit csináljon az a megátalkodott ellenzéki szimpatizáns.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
surdilloFUJT
@dr. prédikátor: ...szívemből szóltál!!!Köszönöm,kár,hogy az aljasokat nem érdekli a valóság,a saját hálójukban vergődnek!!!
terlasz
Az 1 %-os párttá visszafejlődött jelentéktelenség úgy tesz, mintha a politika irányítója lenne.
NKF
Mi a szart akarnak ezek a pártocskák? 2026-ra eltűnnek mint az aranyóra.
sokanvagyunk
A néhány százalékos pártocskák hangadóit azért az összefogásnak sikerült beültetnie oda, ahová saját erőből nem lettek volna képesek.
Béla333
A DK-s fanatikusok csak azt az egyet felejtik el, hogy azok az ellenzéki szimpatizánsok, akik nem akarják a DK/Gyurcsányékat elfogadni ellenzéki vezető szerepben, azokat nem lehet Fideszhez hasonlóan, toporzékolva egy táborba terelni. Mert az ellenzéki szavazók nem olyan birkák, mint a másik oldalon a hülyemagyar maffiahívők.
Meggyőzni lehet őket, érvekkel, értelemmel, de erőszakkal (olyan hülye szöveggel, hogy ha nem Gyurcsányékra voksolsz, akkor a maffiának kedvezel, stb...) nem lehet.
Szemmel láthatóan a DK-s hadnak nem erőssége az érvelés, hanem az erőszakosságban hisznek!
Lepényleső
"A családban marad!"
( Fenntartással mindent,hátha mégis a mama a trend? )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.