Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára egy közösségimédia-posztban mutatott rá: két igazán súlyos pont van az EP orosz-ukrán háborúról szóló határozatában – ezt pedig nem akarják annyiban hagyni.

„Lesz vitánk a következő hetekben” – Magyarország megint szembemegy az EU határozatávalMTI/Balogh Zoltán

Dömötör a videóbejegyzésben arról beszélt, hogy a határozat hetedik pontja szerint növelni és gyorsítani kell a fegyverszállításokat Ukrajna irányába. „A szövegben egy konkrét felsorolás is van, amely szerint még több harckocsit, még több páncélozott járművet és még több lőszert küldenének, következő lépésként vadászgépeket és nagy hatótávolságú rakétarendszereket” –ismertette.

Ez minden, csak nem békefelhívás. Sokkal inkább egy nagy lépés a háborús eszkaláció felé

– fogalmazott.

A határozat huszonhatodik pontjában pedig felszólítanak az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagok és az urán teljes embargójára, azaz teljesen megtiltanák az orosz olajon túl a gáz és a nukleáris fűtőelemek behozatalát is – hívta fel a figyelmet Dömötör Csaba.

A kormánypárti politikus hozzátette: az embargóval az Európai Parlament nem csak a korábbi szankciókat támogatja, hanem az inflációt is. A rekordokat döntő infláció fő oka ugyanis az, hogy elszálltak az energiaárak. Az pedig a szankciók miatt van. Ha teljes embargót hirdetnek, az garancia a további áremelkedésekre. Azt hiszem, ez nagyon nem jó irány – mondta.

Lesz vitánk a következő hetekben

– jelezte Dömötör Csaba.

Az EP-határozatot a baloldali pártok odakint megszavazták.

Csak a szokásos

– jegyezte meg videóbejegyzése végén.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Dömötör (Pöcs) Csabának fingja nincs az egész háborúról, csak azt szajkózza, amit az Arrogáns Tóni a szájába ad.
Ostoba maffiózó, saját gondolatok nélkül!
Mocskos maffia!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@Őrnagy: 09:32 Téged se zavarnak a tények...Nem veszed észre,hogy a szankciókon (aminek a nagyrészét megszavazta orbán) rugóznak? Hogy ezek nem hatásosak a ruszkikra?Ennek azért nézz utána. Többmillió férfi, nagyrészt informatikusok,tanárok,kutatók, azaz az értelmiségi réteg nagyrésze elmenekült Oroszországból, ez sokmillió embert jelent. Haza nem mehetnek a háború végével sem,mert kivégzik őket. Mellesleg orbán vett valami kis tengerparti szakaszt, baromi drágán,ami semmire se jó. Bár nem ez az egyetlen idióta beruházása. Gázt,és olajat is kapunk máshonnan,olvass utána. Nem csak a ruszkik léteznek. És a cikk nem arról szól,hogy orbán akar-e vagy sem gyereket szülni vagy meleg lenni, a kormányában van meleg is elég,és pedofil is. Kár,hogy arról nem írtál,hogy hány óvodást vettek rá ezek a csúnya lmbtq-s emberek,hogy műttessék át magukat Jancsiból Juliskává.
jáger laszló
Ha megengeded?
Én inkább Milton Friedman pénzügyi,közgazdasági zsenialitását értékelném!!Ehhez is kellett 1 kis gógyi az az érzésem!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
csipetke
@Őrnagy: 12:00 Szánalmas,agyhalott idióta...
csipetke
@Őrnagy: Azért orvosnak mutasd meg magad, nagy a baj, Hogy a modorod olyan, amilyen,abból az jön le,hogy egy istállóban töltötted az gyerekkorod, és a tehén volt a radiátor. Ne válaszolj,mert az ilyen taplóval értelmesen vitázni kizárt dolog.
bence
Válna enyészetté ez a kormány a szavazóival együtt !
Lepényleső
...ezek azt hiszik; ha mi "elhisszük" a sokadik harmadot,- a negyedholdig sem látszó mellett,
ilyenekkel eteni,közben fosztogatni őket is évtizedekig ugyanúgy bugyuta mód lehet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.