A svájci újság címlapja Orbán Viktorról, Felcsútról és a Magyarországnak jár EU-s forrásokról értekezik hosszan.

„Orbán király birodalma” címmel kellemetlen riportot hozott le címlapon egy svájci újságMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Orbán király birodalma” címmel közölt terjedelmes riportot Felcsútról és a Magyarországnak járó uniós forrásokról a svájci NZZ – vette észre a rtl.hu. Jelenleg is ez a vezető anyag a portálon.

A cikk középpontjában a felcsúti kisvasút áll, az Orbán-rendszer egészének szimbólumaként.

A NZZ szerzője megjegyzi, hogy Brüsszelből évente 2,5-5 milliárd eurót utalnak át Magyarországnak, ami a GDP körülbelül 3 százaléka, a költségvetési kiadásoknak pedig mintegy 6-7 százaléka.

Azt írják: csak ezek az uniós transzferek tudták fenntartani a gazdasági növekedést, ezek nélkül az összeomlás elkerülhetetlen lett volna.

De megjegyzik, hogy jelenleg sem túl rózsás a helyzet, hiszen az infláció csaknem 25 százalékos, ami a legmagasabb az EU-ban.

Az Orbán-kormány és az EU közti bizalmatlanság az NZZ szerint tulajdonképpen a kisvasúttal kezdődött. A hosszú cikk részletesen bemutatja a felcsúti Orbán birodalmat, és elmagyarázza a svájci olvasóknak a rendszer eredetét, bemutatja a magyar politika számos szereplőjét, illetve az erősen torzul nyilvánosságot. A szerző egy Puskás Ferencnek tulajdonított mondással zárja a cikket: „A pénz mindent tönkretesz” – mondta állítólag a legenda, amikor hosszú idő után hazatért – „A magyar futball halott, mert mindenki csak a pénzre hajtott.” A demokrácia hasonló sorsra juthat – írja a svájci újságíró.

Forrás: rtl.hu

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Majd a hülyemagyar maffiahívők megmagyarázzák, hogy az a hülye svájci lap a baloldal fogságában van, azért ír ilyeneket.
Mert a hülyemagyar maffiahívőknek minden úgy van jól, ahogy most itt van!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Majd a hülyemagyar maffiahívők megmagyarázzák, hogy az a hülye svájci lap a baloldal fogságában van, azért ír ilyeneket.
Mert a hülyemagyar maffiahívőknek minden úgy van jól, ahogy most itt van!
Peller Anikó
Brüsszelből évente 2,5-5 milliárd eurót utaltak át Magyarországnak, csak ezek az uniós transzferek tudták fenntartani a gazdasági növekedést, ezek nélkül az összeomlás elkerülhetetlen.

De megjegyzik, hogy jelenleg sem túl rózsás a helyzet, hiszen az infláció csaknem 25 százalékos, ami a legmagasabb az EU-ban.

A hosszú cikk részletesen bemutatja a felcsúti Orbán birodalmat, és elmagyarázza a svájci olvasóknak a rendszer eredetét, bemutatja a magyar politika számos szereplőjét, illetve az erősen torzuló nyilvánosságot.
csak úgy....
svájci követ berendelve stop, a sajtjukat kukába dobni stop, földrajzkönyvekböl svájcot kitépni stop, bayert svájcra uszítani,stop :)
csak úgy....
@KisTehen: milka,te mindíg mindent lilán látsz! :)
Nessy
Esetleg, ha tételesen és hihetően méltóztatnának cáfolni a libsizők. Ha a foci klubokat nézzük, itthon is lassan kisebbségben lesznek a fehérek! Nem a svájciakért kellene aggódni, hanem a saját jövőnkért! A svájciak egyébként köszönik, jól megvannak!
Alfa
ez egy nagyon világos,lényeget leíró újság cikk !
csak a zakkant korrupt keresztény-fasiszta zsivány fidesz-ner csürhe,az elkábított...megfizetett korrumpált alattvalók látják másként!
Ez az ország orbán és a fidesz-ner uralkodása alatt halálra van ítélve
polgarb
@KisTehen: 14:36 Ilyen mértékű államadósság mellett/kb.50e milliárd- nincs ennyi fűszál a réten tehén/ az egész GDP megy a kamattörlesztésre! Most kapcsold be a röhögő gépet ökör!
Ftomi
Én már 30 éve megmondtam: " Orbán Viktor egy olyan nagy formátumú politikus, aki 100 évenként születik, vagy Orbán Viktor akkora szélhámos, aki szintén csak 100 évenként születik"!,

Szerintetek? ...
csak úgy....
@Ftomi: Orbán Viktor akkora szélhámos, aki szintén csak 100 évenként születik"!,
sokanvagyunk
@KisTehen: Csak olvasgasd szorgalmasan a propaganda-prospektusaidat.
csak úgy....
@sgl: 14;54
Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
csendben maradtam,
hisz nem voltam kommunista.

Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.

Amikor a szocialistákat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szocialista.

Amikor a zsidókat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam zsidó.

Amikor meg engem vittek,
már nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna.

ezeknek a rohadékoknak naponta az órruk alá kell dörzsölni a baromságaikat,különben rossz vége lesz!
csak úgy....
@sgl: én erre reagáltam : @polgarb: Annak húgyagyunak 100x leírhatod a tényeket akkor hazudozásokkal válaszol. ha nem írsz nek legalább nem válaszol, ha mégis, szsrd le lépd át mint a kutyaszart, mert az.
szerintem semmit nem szabad átlépni! ezek betanított sáskák és szaporodnak ha nem teszed ártalmatlanná,nevetségessé öket!
Nessy
@sgl: Meg kell őket hagyni a világukban, nem vitatkozni, kevesebb gond van velük! Meggyőzni úgy sem lehet semmiről,nekik az a szentírás, amit a nagy vezérük mond!
csak úgy....
@sgl: ha nem akkor hülyének néznek és azt nehezen viselem! :) -föleg ha egy valódi hülye az illetö, akikböl itt van böven!
csak úgy....
@Őrnagy: ha te mondod kohn bácsi.. :) szerintetek mindenki fasszopó, csak ti buta idióták nem,- ez az örültség tipikus tünete!
csak úgy....
@sgl: igazad van különben, sajnos nem vagyunk egyformák, engem piszkosul irritál az emberi butaság!
csak úgy....
@sgl: ezek a piócák örültek, ezeknek nincsenek érzékszerveik , eszük is csak annyi,hogy a betanult örültségeiket szajkózni tudják , -tehát ezek nem veszik a lapot,ha csak beléjük nem rúgsz!
Nessy
@csak úgy...: Egy idő után megszokja az ember! Könnyen beszélek gyakoroltam sok éven át ügyeleten, rendelésen. Protokoll mosoly, és nem szólni. Aztán mire haza értem, ki sétáltam a mérgemet, és téma lezárva! Anyám jelszava volt, benti problémák ott hagyva a köpenyzsebbe, hazai problémák a civil ruha zsebébe.
csak úgy....
@Nessy: talán valóban én vagyok a hibás, soha nem vettek körül hülyék és idióták , ezért nem tudtam hozzászokni,hogy ilyenek is vannak... ,de még mennyi! :)
Eladott Ország
Rákosi Mátyás diktátor: Nekem anno, Moszkvából jött a selyemzsinór! Viktor neked neked Brüsszelből fog, fonják már! Orbánt viszont nekünk kell elzavarni, mivel ők ezt nem tehetik meg , ez a mi dolgunk.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/317472635_435719878717214_3793261604045795221_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=XOHgI5ltmhYAX9ANFJg&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAPTWx1mHnzDalEam0scgMl0F5W5VE3L6awq-isvMcg7A&oe=63E2BF16
Rákosi sokkal őszintébb és becsületesebb volt, mint ez az elmebeteg suttyó: Rákosi azt hirdette, hogy proletárdiktatúra és azt is csinált. O1G azt hirdeti, hogy demokrácia és autokráciát, egyeduralmat csinál.
Orbán: „ Magyarország a saját lábára állt.” Jobban élünk. Az ország saját lábon,de van egy kis bibi.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/301818728_170736502145384_4255775873709523532_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=3MLfpSoqAtoAX8B5GJX&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDE8yVpsnVjV2mOz9cVZVSH8jDqfxNN-R_xPVqkpC9nHw&oe=63E28058
csak úgy....
@sgl: nem tudsz valami lépésgátlót eladót? azt hiszem az nélkül képtelen vagyok! ;)
ez nálam egy allergia!
Peller Anikó
@csak úgy...: Ez csak néhány koma soknikken, de ezek a javából. Románok bevallottan, pénzért kommentelnek (nem bevallottan). Így bármit teszel idefosnak.
namihami
Hááát, ezt is megéltük! Már a NZZ is liberális újság lett és a Soros kegyelméből él!?!?!
Ügyes gyerek ez a Soros!
Nessy
@csak úgy...: Ne keseredj el, ma már néha én is elfelejtem, és megpróbálok normálisan vitába szállni. Nem kellene. Jön a libsibolsi, fajgörény, édesanyám emlegetése a legősibb mesterség jelzőjével, vár rám az eltakarítás. Szólás szabadság, jobboldali stílusban! Mást kevesebbért keresztre feszítenének.
csak úgy....
@sgl: látod, már itt is van a @Maccska: faß,hogy rúgnák bele...,na de most kipróbálom a lépésgátlót! :) lelépek...
csak úgy....
@Maccska: Két agresszív kismalac találkozik.
– Húzz anyádba! – morran az egyik.
Erre a masik:
– Nem húzlak!
csak úgy....
már svájcban is harsányan röhögnek a buta magyarokon , azon csodálkozva,hogy ez a fura faxi a képzelt királyuk mivel tudta ennyire megvezetni öket!? ha egy magyar buta, akkor az nagyon...,ezt nem tudják a svájciak!
Csizmás Kond
...hamárekkora szarban van a zeu csak kell valami amivel legalább megpróbálják ellensúlyozni a nyakigfosbenlévőségüket...
nemkati
@Csizmás Kond: Svájc nem tagja az úniónak.
Csizmás Kond
@nemkati: ...de attól még beszopja a buzi dumájukat...mert különben milyen érdeke lenne hazugságokat közvetíteni ?
Havanagi
@Béla333: Az egész világ látja azt,amit a magyar zsellérek nem.
balos
Ilyenkor hol van a kula--ügyér?Hadüzenet Svájcnak,mert megírják a nemzethy gazságot!
nejlontacskó
Ezt nem lett volna szabad lehozni, itt a propelleren mert, mint a példa is mutatja, a kormánypártiak teljesen megzavarodnak.
Nagyon rosszul viselik, a szembe vágtató valóság, akár atomnyi méretű foszlányát is.
Égeti őket mint, Lucifert a szentelt víz!
Azonnal elkezdenek, szarni, fosni, hugyozni, okádni, köpködni, szart dobálni...
nejlontacskó
@Maccska: ne vergődj cicamica, inkább tájékozódj!
Egyébként, lehet tagadni a nyilvánvalót, csak nincs értelme...
gina
Mindenki tudja ezt erröl a román elmebetegröl csak az agytalan fogatlan prolikat tudja meggyözni ,ez a repedtsarkú szemét OV,remélem egy napon átküldik a másvilágra...
gina
@Béla333: Svájc hülye te buzi senki??, mit képzelsz magadról te proli tetü. OV a világ legmocskosabb szemete,remélem van valakinek annyi bátorsága hogy kinyirja..
vjózsef1213
@gina: Félre értetted a @Béla333 hozzászólását.
fergeteg
Kibaszott magyar bolsevista ellenzék adja tollat papírral a kezükbe.
Szégyentelen bolsi senkik nem tudjátok lenyelni,hogy nincs a kormányrúd a kezetekben.
Nem is lesz,megnyugtatunk benneteket.
namihami
@sgl: 16.04:. Már (MÁR) immunis vagyok a töketlenkedéseik és ki nem használt magaslabdáik miatt! És ehhez társul egy fotelellenzéki szavazótömeg, amelyik elvárja a ""házhoz szállított"" kormányellenes sikereket. Megfejelve az orbáni (egyébként marhára sikeres) megosztó politikával. Egy prágai tüntetésen a Vencel térre gyűlt 500.000 ember (3 milliós ország) és kiverte az eredményt a kormányból. És nem egy-egy, magára hagyott réteg, mert belátták az együtt működés sikerességét! ITT!?!?!?! Az egyetlen számottevő siker csak az internet áremelése ellen volt. Az ifjúság felháborodott amiatt, hogy többet kellene fizetni a pornóért. Komoly cél!?!?! Mit nekem egészségügy, oktatás? Lassan nem lesz adófizetőréteg, a középkorúakon van minden teher. A 25 alatti, a 30 alatti szülőnő, a 4 gyerekes? Persze, hogy nincs létszàm (se adózni, se tüntetni) és a Kmalac nyugodtan trónolhat az elefántcsonttornyában.
fergeteg
@m73: takarodó lesz,ezzel a magyar ellenes Kun Béla féle kommunista viselkedéssel hülyegyerek!
Ábel
@fergeteg: A bolsevista többségit jelent. Ha a baloldal többségben van, akkor ti loptátok a 2/3-ot.
Logogrif
@KisTehen:"...be a one,a character..." azaz beszarás kend...
gina
@Béla333: Bocs ha félreértettem, de ha erröl a mocskos törpe tolvajról van szó már kiakadok !!
drrotf
A svájci lap olvasta hogy a történelmi hivatkozásra visszaállították nálunk a vármegyéket, akkor Orbánt és kormányzását tekintve nevezte Orbán királynak az ország miniszterelnökét.Nincs ezen mit csodálkozni, csak következetes volt az elnevezésekben a svájci lap!
Cappuccino
Reméljük,hogy úgy fogják meg koronázni mint Dózsa Györgyöt.
Galway
@KisTehen: És ennek sincs semmi értelme, mint neked, te marha! Muszáj itt kérődzened folyton? Füves legelőkre terelget téged a zsoltár szerint az Úr, de te mégis itt eregeted a metángázt!
surdilloFUJT
@m73: ...Itt éli ki a fusztráltságát a fidesscsicska toprongy!!!
jáger laszló
Orbán csak Felcsúton király!!
Karmelitában csak 1XŰN ME!!!
Otthon pedig LA férje...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Jozefina
Valahogyan a külföldi firkászok jobban ráéreznek a szintiszta magyar valóságra!!!
Toller Béla
Sok idő kellett a svájciaknak a felismeréshez. A debrecenieknek is kellett 12 év, Budapest és Szeged már az ellejétől fogva tudja. Szombathely reményteljes, Sopron és Győr kivételesen nehéz felfogású, a kisebb vidékiek mennek a pénz után, tovább ...
ómió
Na! A "dollárgurító" svájci is megszólalt!? És savanyú néki az "efftársi szőlő"!? És még az efftársilag lenyult "uniós transzfereket" is "méltatni képes"! Tényleg "efftársi"!
Aki Én
@Maccska: @ómió: @KisTehen: @Őrnagy: itt van nektek lipsi propaganda, agyhalott férgei a hazának.
Hogy lehettek ti ennyire károsan buták?

,,A magyar Pick szalámi is kevesebb, mint feleannyiba kerül Németországban, mint itthon,,

telex.hu/gazdasag/2023/02/05/dragulas-inflacio-nemetorszag-usa-mexiko
Aki Én
Nincs még egy ilyen buta balfasz társadalom.
amortizáltok
kis pénz kis foci ezzel indult.@Aki Én: körülnézel akkor mégis egy akad.
csak úgy....
@Maccska: logikus, a buta magyar negyedannyi keresetböl vegye meg 3x os áron! :)
te ennyire gyülölöd a magyarokat vagy ennyire hülye?
Peller Anikó
@csak úgy...: Mit vársz egy macskától? Csak egy kicsivel okosabb mint egy tehén.
Aki Én
@Maccska: te néha felfogod mekkora butaságokat mondasz? Döbbenetes...
Egészen hihetetlen, hogy te mennyire buta vagy, és ehhez képest mennyit szerepelsz.
simmering73
A címe pontosan:
"König Orbans Verrat: Während in Ungarn die Armut um sich greift, baut sich der Ministerpräsident ein Schloss"
Orbán király árulása: míg Magyarországon tombol a szegénység, addig a miniszterelnök várat épít
www.nzz.ch/gesellschaft/koenig-orbans-reich-ld.1723532
simmering73
@KisTehen: 14:48, 14:57 Ha tízpercenként ismétled, hogy ez a celofánba csomagolt szar csokitorta, az attól még szar marad. Jó étvágyat hozzá, ökör.
Lepényleső
...ez csak nekünk kellemetlen,bók a bánnak,- hiszen ritka ki ennyit ártott kis hazánknak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.