A svájci újság címlapja Orbán Viktorról, Felcsútról és a Magyarországnak jár EU-s forrásokról értekezik hosszan.

„Orbán király birodalma” címmel kellemetlen riportot hozott le címlapon egy svájci újságMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Orbán király birodalma” címmel közölt terjedelmes riportot Felcsútról és a Magyarországnak járó uniós forrásokról a svájci NZZ – vette észre a rtl.hu. Jelenleg is ez a vezető anyag a portálon.

A cikk középpontjában a felcsúti kisvasút áll, az Orbán-rendszer egészének szimbólumaként.

A NZZ szerzője megjegyzi, hogy Brüsszelből évente 2,5-5 milliárd eurót utalnak át Magyarországnak, ami a GDP körülbelül 3 százaléka, a költségvetési kiadásoknak pedig mintegy 6-7 százaléka.

Azt írják: csak ezek az uniós transzferek tudták fenntartani a gazdasági növekedést, ezek nélkül az összeomlás elkerülhetetlen lett volna.

De megjegyzik, hogy jelenleg sem túl rózsás a helyzet, hiszen az infláció csaknem 25 százalékos, ami a legmagasabb az EU-ban.

Az Orbán-kormány és az EU közti bizalmatlanság az NZZ szerint tulajdonképpen a kisvasúttal kezdődött. A hosszú cikk részletesen bemutatja a felcsúti Orbán birodalmat, és elmagyarázza a svájci olvasóknak a rendszer eredetét, bemutatja a magyar politika számos szereplőjét, illetve az erősen torzul nyilvánosságot. A szerző egy Puskás Ferencnek tulajdonított mondással zárja a cikket: „A pénz mindent tönkretesz” – mondta állítólag a legenda, amikor hosszú idő után hazatért – „A magyar futball halott, mert mindenki csak a pénzre hajtott.” A demokrácia hasonló sorsra juthat – írja a svájci újságíró.

Forrás: rtl.hu

132 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Majd a hülyemagyar maffiahívők megmagyarázzák, hogy az a hülye svájci lap a baloldal fogságában van, azért ír ilyeneket.
Mert a hülyemagyar maffiahívőknek minden úgy van jól, ahogy most itt van!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Majd a hülyemagyar maffiahívők megmagyarázzák, hogy az a hülye svájci lap a baloldal fogságában van, azért ír ilyeneket.
Mert a hülyemagyar maffiahívőknek minden úgy van jól, ahogy most itt van!
Peller Anikó
Brüsszelből évente 2,5-5 milliárd eurót utaltak át Magyarországnak, csak ezek az uniós transzferek tudták fenntartani a gazdasági növekedést, ezek nélkül az összeomlás elkerülhetetlen.

De megjegyzik, hogy jelenleg sem túl rózsás a helyzet, hiszen az infláció csaknem 25 százalékos, ami a legmagasabb az EU-ban.

A hosszú cikk részletesen bemutatja a felcsúti Orbán birodalmat, és elmagyarázza a svájci olvasóknak a rendszer eredetét, bemutatja a magyar politika számos szereplőjét, illetve az erősen torzuló nyilvánosságot.
Shikari
Pedig otthon lassan kisebbségben lesznek a fehérek. Na ez az igazán aggasztó!
sgl
Utóbbi 10 évben legalább ezerszer betettem midenfelé a geczi gazdagodásával kell foglalkozni, őt kell kilőni minden építmény t úgy bontanak le, megkeresik azt a pontot amit kirobbantv az épült összedől!!
Ez a geczi és vagyonosodása, hazaárulása tudatos károkozása az ország ellen!!
Karaktergyilkolni és lejáratni minden gazembereségét naponta sorolni ha kilőtték a fidesz összedől.
Balfasz ellenzék tizenéve nem látja ezt arra nincs esze hogy ellenzéki vezető lapok kommentjeit olvassák. Miért?
Mert ostoba kretén beképzelt balfaszok.
Senkit sem érdeklődően ideologizálnak masszírozzáka szart és havi milliókat zsbelnek be ők is.
Az ellenzék a semmit tevésével egy fideszt támogató szarhalom akik ezezl a fidesz cinkosává váltak és ugyanúgy hazaáruló rohadt gazemberek!
KisTehen
az utóbbi években rendre az EU ÁTLAG FELETT volt a GDP növekedésünk
sgl
@Peller Anikó: azt is betettem ezerszer:
A gdp kb 3-5%-át évente mintegy 1500-2000 mrd-ot ellopnak a gazdaság 2010 óta eu támogatás ellenére is csökkent USD-ben kiszámolva.
Balfasz ellenzék kretén csürhe, sosem látja mi a lényeg mivel kell foglakozni.
Napi 3-4 órában hallani médiákban ahogy az ellenzék szarakodik, tényleg nem tudka hol van mit kell csinálni, csak hordják a szart a vödörbe és már hegynyi lett.
csak úgy....
svájci követ berendelve stop, a sajtjukat kukába dobni stop, földrajzkönyvekböl svájcot kitépni stop, bayert svájcra uszítani,stop :)
sgl
Az államadósság kb 48 ezer mrd, 2010 óta több mint 140% nőtt azaz 280%-on áll, és ez a rühes fidesz csürhe képes szinte minden évben azt hazudni: csökkent.
..Az is érdekes, hogy ezt gdp arányosra fogják, de ha a gdp sokkal kevesebbel nőtt mint az adósság akkor hogy a pichába csökkenhet? Arról nem beszélve nem százalékban kapjuk és fizetjük vissza hanem devizában.
-Megjegyzem Gyurcsányéknál sem a hitel felvétel hanem a majd 7%-os gdp esés- nevező csökkent eredmény nő, hülye matekosoknak,- miatt ugrott 82%-ra.-
---A másik: a gdp-t folyó áron számolják, ebben pl benne a 2010 óta bejött kb 50% eu támogatás, - évi 3-5%,- azaz a magyar gazdaság absz nem képes kitermelni még az adósság szolgálatot kamattal sem.
A geczi egy siker jelentésnél persze kinyögte: sajnos NOMINÁLISAN nő az adósság.
..És a kretén balfasz ellenzéktől szinte 1x sem hallani ezeket a vaskos igazságokat sőt néha dicsérik a fideszt miközben az uccsó 75 legrosszabb 12 éve volt.
sgl
"Orbán Viktor szerint hamarosan börtönválogatottat lehetne alakítani a korrupt EP-képviselőkből"
...Ez a fasz aki komcsiz másokat mikor őskomcsi,
-bukottaz másokat miközben 6x bukott ami világcsúcs,
-ő tartja a hazudozás világcsúcsút és ő tartja a hazudozás világcsúcsát is,
...És ez a geczi korruptaz le mást miközben a magyar történelemben az egyetlen országvezető aki szegényen albérletből Soros ösztöndíjból élve lépett a politikába, mára többszáz mrdos családi vagyona van strómanjaival kimagaslóan a leggazdagabb magyar aki ellopta a fél országot mindeközben jótevőjét hátba szúrta és ez a rohadék bélféreg még hatalmon.
Hna ja ilyen ellenzéknél nem csoda. Ellenzék?
Na neeeeeeeee !! SZARHALOM!
sgl
...Magyarország dollárban számolt GDP-je 2020-ban kisebb volt, mint 2008-ban, - mint Gyurcsánynál és Gyurcsányoznak, !!!-- az EU második legszegényebb országává váltunk az oktatás, egészségügy helyzete jelentősen romlott a nyugdíjak kb 40%-ot vesztettek értékükből..
.. Miközben az EU-tól az elmúlt 12 évben beérkezett 24 000 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatás, Orbán kormány felvett 25 000 milliárd forint hitelt, elégette a magánnyugdíj 6000 milliárdját és az MNB valuta tartaléknak a jelentős részét.
...És ez a töketlen balfasz ellenzék nem tudja ezt a trágyadombot legyűrni bemutatni, hanem még az ellenzéki médiában is azt hallom hogy igen a gazdaság rendben. Van a faszt rendben, nem tudnak ezek számolni?
És megfejelem azzal minden adat azévi folyó áron tehát ha valorizálunk, kiderül a gazdaság CSÖKKENT, CSAK AZ EU TÁMOGATÁS ELFEDI!!
csak úgy....
@KisTehen: milka,te mindíg mindent lilán látsz! :)
sgl
Van egy kb 12 éves szösszenetem, a borzasztó, ma jobban ül picíny kiegészítéssel, teljes megerősítéssel...""

...
"Anno létrehozták a fideszt Soros támogatással, szoci hátszéllel, - Stumpf, Horváth belügyér, - majd rendszerváltás jött, gengszetrváltással, szabadrablással, hatalomba kerülésükkor észrevették mennyi mindent lehet ellopni, ekkor átalakították a fideszmaffiózó zrt-re, a ménesi úti fiúkat kiegészítették rokonokkal, iskolatársakkal, csókosokkal, seggnyalókkal,...
----Megszállták az államot, gazember módon törvényeket alkottak, hogy saját hatalmukat bebetonozzák, minél tovább tudják MO közvagyonát és mások magánvagyonát fideszvagyonná konvertálni, amit egyre hatékonyabban, pofátlanabbul hajtanak végre . ...
-----Rájöttek Magyarország lehet a maffia-szekta székhelye, a népet alkalmazottainak tekintik, MO földjét kisajátítják, az államkasszát saját pénztárcának nézik, a nép vagyonelemeit játékaik fedezésére elrekvirálják.
Jelszavuk: LOPNI, CSALNI, HAZUDNI ÉS A FIDESZ FÉNYRE DERÜL!-----
-- Kiemelem: --- --- gazdagodásra szövetkeztek, eközben az államot megszállták, kisajátították._
_Ebbe minden belefér: ingó, ingatlan vagyon, régebben csak közvagyont loptak aztán rájöttek: érdemes jól menő fidesz ellenzékiek vagyonát is ellopni.
...Ideológiájuk: -"Amit a komcsik meghagytak az a miénk!" Miközben majd mindegyik ösfideszes őskomcsi."
sgl
Csak azt kérdezem hányszor köpte le magát hányszor cserélt köpönyeget, hányszor fordult magával szembe, ... stb.
Ki tartja a hazudozás világcsúcsát?
Ki mondta: -" ne azt nézzék mint mondtam, hanem amit cselelszem!..."
Csuhások térdre imára!.. Ruszkik haza!
Ha 300 Ft fölé megy tartósan a Ft akkor a miniszterelnök mondjon le!
2002 fidesz vereség után: " ha még egyszer hatalomra kerülök, tönkre teszem az országot!"stb,...
végtelenül lehet sorolni amikor magát köpi szemen és másokat hülyének néz.
Magyar történelem legnagyobb politikai gazembere!!
uploads.disquscdn.com/images/5a9f2ff4c86580b3fd682cfeadcbdfce2042eb4cef5e5d9c2fe749a8657ff0b0.jpg
Nessy
Esetleg, ha tételesen és hihetően méltóztatnának cáfolni a libsizők. Ha a foci klubokat nézzük, itthon is lassan kisebbségben lesznek a fehérek! Nem a svájciakért kellene aggódni, hanem a saját jövőnkért! A svájciak egyébként köszönik, jól megvannak!
sgl
Ocsmány Vigyor a magyar történelem legnagyobb politikai gazembere.
Klepto és cezaromániás, pszihopata elmebeteg akinél nagyobb kárt országvezető nem okozott.
...Egyetlen aki szegényen lépett a politikába és 20 év alatt a leggazdagabbá lopta magát és családját, sikerült magyart magyar ellen gyűlöletre kelteni, mindenkit gyűlölni kell aki nem fideszhívő.
---Azért lássuk be hatékony és kreatív ellenzék esetében ez a fideszmaffia rég eltünt volna, szinte létre sem jöhetett volna, ha a kiderült bűnöket megbünteti.
...Székházlopás, lakáscsalás, szőlőbányászkodás, sikertelen erőszakos állampuccs, hatalommal való visszaélés, pandémia kezelés tömeggyilkosságba fordulása, hűtlen kezelés, bennfentes kereskedelem, stb.
Összeadva csak Ocsmány Vigyornak többszáz év börtön jönne össze.
Impotens tesze-toszáék meg futni hagyták, pedig 12 évet hatalmon voltak.
...Köszönjük meg a mai ellenzéknek, akik 3x voltak hatalmon, hogy a magyar történelem legaljsabb hazáruló, hazug tolvaj csürhéjét nem számoltatták el, futni hagyták és végrehajthatják az ország szétverését, és elérték: magyar magyart gyűlöljön.
Köszönöm, hogy nekem azért xar mert van egy aljadék csürhe hatalmon és van egy debil ostoba, impotens ellenzéke.
Bravó!!!
sgl
Tele a tököm azzal, hogy azon filóznak mire gondolt a geczi, mit akar majd csinálni, mi lesz holnap ha, kilép az eu-ból, nem lép mert kell az ellopható pénz, nyomják az ostoba ideológiát ami senkit sem érdekel. Na jó aki írja azt igen.
-Nem azzal kéne foglalkozni ami gazemberséget csinált eddig?

Hogyan lett 32 év alatt szegénylegényből MO egyik leggazdagabb családjával ami kimutathatóan nem a jövedelem-ből van?
..Adót csalt - ingatlan bérbeadással, Quaestor bennfentes kereskedelem 20 mrd, székházlopás, falusi budija sarkába 10 mrd-ért magánstadion, szőlőbányászkodás, sikertelen erőszakos államapucs, törvények átlépese, hűtlen kezelés, hatalommal való visszaélés, pandémia helytelen kezelése, - ÁNTSZ szétverése,- miatt 40ezer általa előidézett haláleset okozója, stb. száz és ezer milliárdok ellopása strómanjai által, és akkor azon nyavajognak majd mindenütt mire gondol a geczi mit fog talán csinálni, mikor megy eetleg szarni a budira?.
Nem elég gazemberséget követett el amire összesen 200 év börtönt teljes vagyonelkobzással lehetne kiróni??
..Nem kéne megtanulni kommunikálni azzal foglalkozni ami ütős, és bizonyíthatóan bemutatja mekkora gazember micsoda károkat okozott MO-nak erkölcsileg, gazdaságilag???
Alfa
ez egy nagyon világos,lényeget leíró újság cikk !
csak a zakkant korrupt keresztény-fasiszta zsivány fidesz-ner csürhe,az elkábított...megfizetett korrumpált alattvalók látják másként!
Ez az ország orbán és a fidesz-ner uralkodása alatt halálra van ítélve
KisTehen
libsi propaganda

az utóbbi években rendre az EU ÁTLAG FELETT volt a GDP növekedésünk
sgl
Van még vagy 100 beírásom talonban de a csattanó az: több kompetens ellenzékinek akik lépni tudtak volna elmondtam erős ütős kártyákat hogyan lehet megfogni adócslással, - abból nem tud kibújni, mert a Parlamentben elismerte,- és ezek a potens emberek vagy igérgettek, vagy egyszerűen szóltak: A geczivel nem foglakoznak.

Nem véletlen, hogy ezt az álellenzéki rhadt csürhét napi szinten basztatom, én nem tudok mit lépni, ők tudnának.
Bolgaár heti 10 órában nyalja alattomosan a fideszs eggét Karácsonnyal és a többi hülyegyereket akik impotenciájukat azzal lepelezik: ők integrálók!
Hazaáruló tolvaj csürhével nincs mit integrálódni, hanem börtönbe velük.
Ez a csürhe 3x volt hatalmon, hagyta a geczit futni 100 év brötön helyett.

Rohadék ellenzéknek hazudott trágyadomb.
sgl
Varga 150 decibellel közölte az államadósságot 70% alá viszik, csökkentik.
...Ennek a lepra ellenzéknek 1x nem jut eszébe ezt az idióta százalékos kimutatást kiröhögni?
Nem százalékot vettünk fel és nem százalékot fizetünk vissza és nem százalékban mérjük a felvett szumma hitelt, adósságot hanem kemény Ft-ban valutában USD-ben, EUR-ban!!
--A szummma adósság 2010 óta 150%-al 250%-ra nőtt azaz a kb 20 ezer mrd-ról 50 ezer mrd-ra.
Amikor százalékot hablatyolnak abban benn a számlálóban a gdp de gdp-ben meg benne az EU támogatás és a folyó áron számolt gdp tartalmazza az inflációt. vagyis a nominálisan 150%-ra növő adósságra is azt hazudják: csökken.
--..Az meg közröhej, szinte minden évben mínuszos az államháztartás, tehát hitelt kell felvenni és - közben törlesztegetni vaskos kamatokkal,- vagyis nő a adósság, van pofájuk szinte minden évben azt hazudni: csökken!
Balfasz Bolgár a KR-ben közgazdász végzettséggel is nem egyszer mondta: igen csökkent az államadósság.
Ilyen debil hülyék vannak akik képtelenek a tény közölni és heti 10 órában hülyítheti az " ellenzéki " médiában a jónépet.
2010 óta a USD-ben a gdp kb 15%-ot esett, és mindeközben egy éves gdp kb 45% eu támogatás jött be! ... Ésatöbbi...
Ja és az elmúlt 100 legsikeresebb 10 évének eredménye minden gazdasági mutatóban leestünk az EU aljára.
Na jó, az infláció a tetején van, a legmagasabb.
polgarb
@KisTehen: 14:36 Ilyen mértékű államadósság mellett/kb.50e milliárd- nincs ennyi fűszál a réten tehén/ az egész GDP megy a kamattörlesztésre! Most kapcsold be a röhögő gépet ökör!
Ftomi
Én már 30 éve megmondtam: " Orbán Viktor egy olyan nagy formátumú politikus, aki 100 évenként születik, vagy Orbán Viktor akkora szélhámos, aki szintén csak 100 évenként születik"!,

Szerintetek? ...
sgl
Sok éve írtam!

"Naponta kéne a gazdasággal foglalkozni, minden ezen áll vagy bukik, a gazdaság nélkül az ország elhal. Bemutatni a fideszmaffia kormány nem kormányoz, hanem sodródik, propaHANTA minisztérium gülüszemüvel az élen köteles a szart besöpörni a paraván mögé és lufikra festett jó hírekkel szórakáztatni a népet. évi 30 plusz 100 milliárd közpénzből. Saját pénzünkön hülyítenek a gazemberek!!!

Az ellenzék meg bólogat és néha ingatja a fejét. Sőt néha azt mondja a gazdaság ok, az államadósság csökken stb.

Normálisak? Néha halkan azért kiderül: ez sem igaz.

Bejött 2010 óta 37% eu támogatás a GDP 16%-a nőtt és az ellenzék szerint is ok. Ami a megdöbbentő, még magát gazdasági szagembrónak tituláló egyén is ezt mondja. Most akkor ostoba kretén hülye, vagy beépített fideszes?

Nem veszik észre, támogatás nélkül a gdp esne. Multik termelik a GDP 70%-át, az export 80%-át, 18% létszámmal. Hol a magyar nemzeti gazdaság???

... Államadósság detto. 2010-ben 19,700 mrd, mára kb 27,000 mrd, és szerintük az államadósság csökken.

Na most jön a csavar: GDP arányosan! Mondják! Manyupot, adóemeléseket nem is mondom, évi 500 mrd elcsalása sem semmi, KT Kovács Á is elismerte, ennyit belefér a kálóba. Csak a GDP 16%-al nőtt az államadósság meg több mint 30%-al, hogyan is csökkent GDP arányosan ?? Ja hogy a matekhoz is hülyék, és nem veszik észre! Na de jó híreket kell közölni, minden áron, még azon az áron is: ha szembeköpik magukat és az ország egyre jobban sűllyed.

...Már Bulgária és Albánia van mellettünk, Románia is elhúzott. Jön a szöveg: MO eu motorja.
Tényleg ennyi idióta ostoba gazember van az ország élén akiknek semmi sem drága, csak a hatalomban maradjanak, hogy többet lophassank!
Meddig tehetik???"

Már Albánia is előzött és EU aljára kerültünk, fidesz húgyagyu meg tapsol a fidesz milyen sikeres.
Ja.
Előre a szkadékba!
sgl
@polgarb: Annak húgyagyunak 100x leírhatod a tényeket akkor hazudozásokkal válaszol. ha nem írsz nek legalább nem válaszol, ha mégis, szsrd le lépd át mint a kutyaszart, mert az.
KisTehen
libsi propaganda

az utóbbi években rendre az EU ÁTLAG FELETT volt a GDP növekedésünk
csak úgy....
@Ftomi: Orbán Viktor akkora szélhámos, aki szintén csak 100 évenként születik"!,
sgl
Varga pár hete : 150 decibellel közölte: az államadósságot 70% alá viszik, csökkentik!!

...Ennek a lepra ellenzéknek 1x nem jut eszébe ezt az idióta százalékos kimutatást kiröhögni?
Nem százalékot vettünk fel és nem százalékot fizetünk vissza és nem százalékban mérjük a felvett szumma hitelt, adósságot hanem kemény Ft-ban valutában USD-ben, EUR-ban!!
--A szummma adósság 2010 óta 150%-al 250%-ra nőtt azaz a kb 20 ezer mrd-ról 50 ezer mrd-ra.
Amikor százalékot hablatyolnak abban benn a számlálóban a gdp de gdp-ben meg benne az EU támogatás és a folyó áron számolt gdp tartalmazza az inflációt. vagyis a nominálisan 150%-ra növő adósságra is azt hazudják: csökken.
--..Az meg közröhej, szinte minden évben mínuszos az államháztartás, tehát hitelt kell felvenni és - közben törlesztegetni vaskos kamatokkal,- vagyis nő a adósság, van pofájuk szinte minden évben azt hazudni: csökken!
Balfasz Bolgár a KR-ben közgazdász végzettséggel is nem egyszer mondta: igen csökkent az államadósság.
Ilyen debil hülyék vannak akik képtelenek a tény közölni és heti 10 órában hülyítheti az " ellenzéki " médiában a jónépet.
2010 óta a USD-ben a gdp kb 15%-ot esett, és mindeközben egy éves gdp kb 45% eu támogatás jött be! ... Ésatöbbi...
Ja és az elmúlt 100 legsikeresebb 10 évének eredménye minden gazdasági mutatóban leestünk az EU aljára.
Na jó, az infláció a tetején van, a legmagasabb."

Sajnos az ellenzék naponta bizonyítja: segghülye banda, nem tudja megfogni m a lényeg!

A GAZDASÁG!!!
TÉNYSZÁMOK MINDENÜTT!
És azzal baszakodnak a geczi kilépne, 16 évig akar még lopni, dehát
sokanvagyunk
@KisTehen: Csak olvasgasd szorgalmasan a propaganda-prospektusaidat.
sgl
@csak úgy...: A magyar történelemen egyedülálló ahogy gazdagodott és ártott az országnak.
Egyetlen országvezető aki szegényen lépett be, 10 év alatt milliárdossá lopta magát 30 év alatt meg leggazdagabb lett és akinek mindent köszönhet azt hálából hátba szúrta!
Fidesz etika geczi erköklcs.
KisTehen
@sokanvagyunk: hvg-dk-agyalágyultak mernek beszélni propagandáról :)
KisTehen
@sokanvagyunk: inkább készülj te is a háborúra, ami a nyakunkba fog szakadni a hülye brüsszeliták miatt
csak úgy....
@sgl: 14;54
Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
csendben maradtam,
hisz nem voltam kommunista.

Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.

Amikor a szocialistákat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szocialista.

Amikor a zsidókat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam zsidó.

Amikor meg engem vittek,
már nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna.

ezeknek a rohadékoknak naponta az órruk alá kell dörzsölni a baromságaikat,különben rossz vége lesz!
sgl
@csak úgy...: Ez mindig telitalálat!
De ennek a balfasz ellenzéknek még az sem jut eszébe megkérdezze ezeket a hazaáruló gazembereket:
MIRE ESKÜDTEK FEL ??
csak úgy....
@sgl: én erre reagáltam : @polgarb: Annak húgyagyunak 100x leírhatod a tényeket akkor hazudozásokkal válaszol. ha nem írsz nek legalább nem válaszol, ha mégis, szsrd le lépd át mint a kutyaszart, mert az.
szerintem semmit nem szabad átlépni! ezek betanított sáskák és szaporodnak ha nem teszed ártalmatlanná,nevetségessé öket!
Maccska
@csak úgy...: Szerintem nem lenne gond ha elvinnének téged gyagyás!
Maccska
Szerintem Svájcban elég sok kisvasút van.
sgl
@csak úgy...: ha reagálsz, szaporodik, és tovább fossa a felületet.
Őrnagy
Svájc nem tagja az EU-nak, de úgy látszik ők is beléptek az USA fasszopók Európai táborába!
Nessy
@sgl: Meg kell őket hagyni a világukban, nem vitatkozni, kevesebb gond van velük! Meggyőzni úgy sem lehet semmiről,nekik az a szentírás, amit a nagy vezérük mond!
csak úgy....
@sgl: ha nem akkor hülyének néznek és azt nehezen viselem! :) -föleg ha egy valódi hülye az illetö, akikböl itt van böven!
sgl
@Nessy: tizenéve ezt teszem, ennél hatékonyabb, jobb nincs.
gyűlölettel teli agymosott húgyagyuval soha nem lehet szót érteni, Átlépni, leszarni!
csak úgy....
@Őrnagy: ha te mondod kohn bácsi.. :) szerintetek mindenki fasszopó, csak ti buta idióták nem,- ez az örültség tipikus tünete!
csak úgy....
@sgl: igazad van különben, sajnos nem vagyunk egyformák, engem piszkosul irritál az emberi butaság!
sgl
@csak úgy...: nem néz hülyének, te hiszed magadról, ha semminek veszed levegőnek nézed 100* jobban lealázod!
sgl
@csak úgy...: nézd meg, beteszek valami fidesz gazemberséget és már tudja leszarom, ezért egy olyan hazugsâgot tesz be kontrának ami nevetséges, magát alázza.
soha senki nem tud rajtakapni, mert mindig valós tényrt teszek be, amihez forrást is tudok adni.
legalább 15 éves gyakorlatom van ebben, tudom mit beszélek.
átlépni ezeket, leszarni, mert messziről büdösek is.
csak úgy....
@sgl: ezek a piócák örültek, ezeknek nincsenek érzékszerveik , eszük is csak annyi,hogy a betanult örültségeiket szajkózni tudják , -tehát ezek nem veszik a lapot,ha csak beléjük nem rúgsz!
Nessy
@csak úgy...: Egy idő után megszokja az ember! Könnyen beszélek gyakoroltam sok éven át ügyeleten, rendelésen. Protokoll mosoly, és nem szólni. Aztán mire haza értem, ki sétáltam a mérgemet, és téma lezárva! Anyám jelszava volt, benti problémák ott hagyva a köpenyzsebbe, hazai problémák a civil ruha zsebébe.
sgl
@csak úgy...: ha átléped, ezze rúx a legnagyobbat!!
csak úgy....
@Nessy: talán valóban én vagyok a hibás, soha nem vettek körül hülyék és idióták , ezért nem tudtam hozzászokni,hogy ilyenek is vannak... ,de még mennyi! :)
Eladott Ország
Rákosi Mátyás diktátor: Nekem anno, Moszkvából jött a selyemzsinór! Viktor neked neked Brüsszelből fog, fonják már! Orbánt viszont nekünk kell elzavarni, mivel ők ezt nem tehetik meg , ez a mi dolgunk.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/317472635_435719878717214_3793261604045795221_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=XOHgI5ltmhYAX9ANFJg&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAPTWx1mHnzDalEam0scgMl0F5W5VE3L6awq-isvMcg7A&oe=63E2BF16
Rákosi sokkal őszintébb és becsületesebb volt, mint ez az elmebeteg suttyó: Rákosi azt hirdette, hogy proletárdiktatúra és azt is csinált. O1G azt hirdeti, hogy demokrácia és autokráciát, egyeduralmat csinál.
Orbán: „ Magyarország a saját lábára állt.” Jobban élünk. Az ország saját lábon,de van egy kis bibi.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/301818728_170736502145384_4255775873709523532_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=3MLfpSoqAtoAX8B5GJX&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDE8yVpsnVjV2mOz9cVZVSH8jDqfxNN-R_xPVqkpC9nHw&oe=63E28058
csak úgy....
@sgl: nem tudsz valami lépésgátlót eladót? azt hiszem az nélkül képtelen vagyok! ;)
ez nálam egy allergia!
sgl
@Nessy: huszonéve kommentelek, régen kényszeresen én is reagáltam, rájöttem az rosszabb mert hazugsággal válszol visszaír megint hazudik átléped, leszarod, nem tud fröcsögni pláne személyeskedni!
szóval ez a leghatásosabb!
sgl
@csak úgy...: o)))
de!
fogd le a kezed!!!
kényszerválasz helyett menj ki, igyál egy szôrpöt, pár perc múlva rádöbbensz agymosott fideszvakhitűvel szemben ténnyel soha nem győzöl, leszarja, MERT AGYMOSOTT!
Peller Anikó
@csak úgy...: Ez csak néhány koma soknikken, de ezek a javából. Románok bevallottan, pénzért kommentelnek (nem bevallottan). Így bármit teszel idefosnak.
sgl
@Peller Anikó: tök mindesg kik!
átlépni, leszarni, reagálással csak rontasz!
namihami
Hááát, ezt is megéltük! Már a NZZ is liberális újság lett és a Soros kegyelméből él!?!?!
Ügyes gyerek ez a Soros!
Maccska
@sgl: égeted magad rendesen a sok faszsággal nagyokos!
Nessy
@csak úgy...: Ne keseredj el, ma már néha én is elfelejtem, és megpróbálok normálisan vitába szállni. Nem kellene. Jön a libsibolsi, fajgörény, édesanyám emlegetése a legősibb mesterség jelzőjével, vár rám az eltakarítás. Szólás szabadság, jobboldali stílusban! Mást kevesebbért keresztre feszítenének.
Maccska
@Peller Anikó: nem mindenki buzulásból él, mint te!
sgl
@namihami: téged nem háborít fel, hogy ilyen ócska, dedós primitív hazugságra sem tud az ellenzék ütősen reagálni??
arra képtelenek, hogy pár jó kommentet összegyúrjanak az ellenzéki felületekről
szarhalom ez nem ellenzék!
lehet 9lvasni sem tudnak??
csak úgy....
@sgl: látod, már itt is van a @Maccska: faß,hogy rúgnák bele...,na de most kipróbálom a lépésgátlót! :) lelépek...
Maccska
@sgl: szerintem te hülyébb vagy mint az ellenzék.Nem akarják magukat olyan ökörségekkel égetni,mint amiket te próbálsz terjeszteni.
Ez a titka a dolognak,csak te túl okosnak képzeled magad,miközben félművelt agymosott vagy.
Maccska
@csak úgy...: Menekülsz az érvek elől,ahogy szoktál.
sgl
@csak úgy...: persze látom itt van ideokád, de leszarom, kiröhögöm, kínjában szarik ide, személyeskedésre elélvez, ezeknek a húgyagyuaknak ez a sex.
leszarni, átlépni!
Maccska
@sgl: a fenti irományaidat átbeszélhetnéd egy közgazdásszal,gyagyás.
Egyértelmű ökörségeket hordasz össze.
csak úgy....
@Maccska: Két agresszív kismalac találkozik.
– Húzz anyádba! – morran az egyik.
Erre a masik:
– Nem húzlak!
Maccska
@csak úgy...: Na látod,ez már a te szinted!
sgl
@csak úgy...: nem bírod ki hogy leszard.
csak a mocskot növeled ezzel
Maccska
@sgl: tipikus liberálfasiszta vagy.
Biztos még mindig fizeted a tagdíjat az SZDSZ számlájára.
csak úgy....
már svájcban is harsányan röhögnek a buta magyarokon , azon csodálkozva,hogy ez a fura faxi a képzelt királyuk mivel tudta ennyire megvezetni öket!? ha egy magyar buta, akkor az nagyon...,ezt nem tudják a svájciak!
Csizmás Kond
...hamárekkora szarban van a zeu csak kell valami amivel legalább megpróbálják ellensúlyozni a nyakigfosbenlévőségüket...
sgl
@csak úgy...: nema a magyar, hanem a politikában felemelkedett magyar a buta rohadék balfasz!
a médián keresztül hülyítik a választót.
van aki megeszi, van ennek az eredménye a két fél kommunikációjának eredményétől függ.
JR most erdogan nobel díjra javaslatával veri a faszt.
na ez kell a fidesz megbuktatásához.
kretén balfaszok bolgárral az élen!
nemkati
@Csizmás Kond: Svájc nem tagja az úniónak.
Csizmás Kond
@nemkati: ...de attól még beszopja a buzi dumájukat...mert különben milyen érdeke lenne hazugságokat közvetíteni ?
sgl
@nemkati: csak minden csecse közös, különleges státusszal, és körbe veszi Eu.
Maccska
Donáth Anna épp most hazugozta le Gyurcsányt.
Gondolom holnapig Donáth is le lesz hazugozva.
Havanagi
@Béla333: Az egész világ látja azt,amit a magyar zsellérek nem.
balos
Ilyenkor hol van a kula--ügyér?Hadüzenet Svájcnak,mert megírják a nemzethy gazságot!
nejlontacskó
Ezt nem lett volna szabad lehozni, itt a propelleren mert, mint a példa is mutatja, a kormánypártiak teljesen megzavarodnak.
Nagyon rosszul viselik, a szembe vágtató valóság, akár atomnyi méretű foszlányát is.
Égeti őket mint, Lucifert a szentelt víz!
Azonnal elkezdenek, szarni, fosni, hugyozni, okádni, köpködni, szart dobálni...
Maccska
@nejlontacskó: ezek a cikkek jellemzően egy forrásból erednek.Semmi újdonság nincs benne,csak a szokásos sztereotípiák.
Svájc amúgy meg a világ egyik legnagyobb rablója,de ezt nem vetjük a szemükre.
Maccska
@nejlontacskó: ne gondold hogy a svájciak a kardjukba dőlnek ha egy külföldi újság megírja,hogy mit művelnek a svájci bankok.
Az ilyen cikkek csak az idióta libcsikomcsi kommentelőket lelkesítik,de mire mennek vele?
nejlontacskó
@Maccska: ne vergődj cicamica, inkább tájékozódj!
Egyébként, lehet tagadni a nyilvánvalót, csak nincs értelme...
gina
Mindenki tudja ezt erröl a román elmebetegröl csak az agytalan fogatlan prolikat tudja meggyözni ,ez a repedtsarkú szemét OV,remélem egy napon átküldik a másvilágra...
gina
@Béla333: Svájc hülye te buzi senki??, mit képzelsz magadról te proli tetü. OV a világ legmocskosabb szemete,remélem van valakinek annyi bátorsága hogy kinyirja..
vjózsef1213
@gina: Félre értetted a @Béla333 hozzászólását.
fergeteg
Kibaszott magyar bolsevista ellenzék adja tollat papírral a kezükbe.
Szégyentelen bolsi senkik nem tudjátok lenyelni,hogy nincs a kormányrúd a kezetekben.
Nem is lesz,megnyugtatunk benneteket.
namihami
@sgl: 16.04:. Már (MÁR) immunis vagyok a töketlenkedéseik és ki nem használt magaslabdáik miatt! És ehhez társul egy fotelellenzéki szavazótömeg, amelyik elvárja a ""házhoz szállított"" kormányellenes sikereket. Megfejelve az orbáni (egyébként marhára sikeres) megosztó politikával. Egy prágai tüntetésen a Vencel térre gyűlt 500.000 ember (3 milliós ország) és kiverte az eredményt a kormányból. És nem egy-egy, magára hagyott réteg, mert belátták az együtt működés sikerességét! ITT!?!?!?! Az egyetlen számottevő siker csak az internet áremelése ellen volt. Az ifjúság felháborodott amiatt, hogy többet kellene fizetni a pornóért. Komoly cél!?!?! Mit nekem egészségügy, oktatás? Lassan nem lesz adófizetőréteg, a középkorúakon van minden teher. A 25 alatti, a 30 alatti szülőnő, a 4 gyerekes? Persze, hogy nincs létszàm (se adózni, se tüntetni) és a Kmalac nyugodtan trónolhat az elefántcsonttornyában.
m73
@Őrnagy: ahogyan te a szájer faszát szopkodóak táborába:-)
fergeteg
@m73: takarodó lesz,ezzel a magyar ellenes Kun Béla féle kommunista viselkedéssel hülyegyerek!
Ábel
@fergeteg: A bolsevista többségit jelent. Ha a baloldal többségben van, akkor ti loptátok a 2/3-ot.
Logogrif
@KisTehen:"...be a one,a character..." azaz beszarás kend...
gina
@Béla333: Bocs ha félreértettem, de ha erröl a mocskos törpe tolvajról van szó már kiakadok !!
drrotf
A svájci lap olvasta hogy a történelmi hivatkozásra visszaállították nálunk a vármegyéket, akkor Orbánt és kormányzását tekintve nevezte Orbán királynak az ország miniszterelnökét.Nincs ezen mit csodálkozni, csak következetes volt az elnevezésekben a svájci lap!
Cappuccino
Reméljük,hogy úgy fogják meg koronázni mint Dózsa Györgyöt.
Galway
@KisTehen: És ennek sincs semmi értelme, mint neked, te marha! Muszáj itt kérődzened folyton? Füves legelőkre terelget téged a zsoltár szerint az Úr, de te mégis itt eregeted a metángázt!
Maccska
A magyar libcsi újságírók 10 euróért megírnak egy ilyen cikket.A német meg beadja az újságnak és kap érte ötszazat.
Sok ügyes kis bérfirkász van Magyarországon.
Maccska
A szerző egy Puskás Ferencnek tulajdonított mondással zárja a cikket: „A pénz mindent tönkretesz"

Próbáltam megkeresni.Puskás sosem mondott ilyet.
Erről ennyit.
Maccska
@Maccska: Pont az ellenkezőjét mondta Puskás egyébként.
Maccska
@Maccska: Puskás így emlékezik:

“Először is: én azt mondtam, hogy kis pénz, kis futball, nagy pénz, nagy futball, de ez nem egy mérkőzés kapcsán hangzott el, hanem amikor először felvetődött a profizmus kérdése. Hogy esetleg hivatásos labdarúgók leszünk, érted. S ekkor jegyeztem meg, hogy a profik jól vannak dotálva és nagyobb dohányért többet követelhetnek tőlük.
Maccska
Ugyanez az újság egy másik cikkben Svájcot banánköztársaságnak nevezi.
m73
@fergeteg: másodjára kérdezem komcsi hülye gyerek, hogy hova?
m73
Ez a hülye maccska jól elbeszélget saját magával ma este:-)
surdilloFUJT
@m73: ...Itt éli ki a fusztráltságát a fidesscsicska toprongy!!!
jáger laszló
Orbán csak Felcsúton király!!
Karmelitában csak 1XŰN ME!!!
Otthon pedig LA férje...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Maccska
@m73: @surdilloFUJT: ha nem értesz velem egyet akkor cáfolj meg,libcsi!
Jozefina
Valahogyan a külföldi firkászok jobban ráéreznek a szintiszta magyar valóságra!!!
Toller Béla
Sok idő kellett a svájciaknak a felismeréshez. A debrecenieknek is kellett 12 év, Budapest és Szeged már az ellejétől fogva tudja. Szombathely reményteljes, Sopron és Győr kivételesen nehéz felfogású, a kisebb vidékiek mennek a pénz után, tovább ...
ómió
Na! A "dollárgurító" svájci is megszólalt!? És savanyú néki az "efftársi szőlő"!? És még az efftársilag lenyult "uniós transzfereket" is "méltatni képes"! Tényleg "efftársi"!
m73
@Maccska: ha tudnál olvasni te román analfabéta bugris, akkor nem ugatnál itt ennyi baromságot!
Maccska
@Toller Béla: a debreceniekkel mi történt?arra gondolsz hogy a második legnagyobb magyar városban volt egy párezres tüntetés egy gyár ellen?
Nagy tévedésben,vagy,komcsikám.
Aki Én
@Maccska: @ómió: @KisTehen: @Őrnagy: itt van nektek lipsi propaganda, agyhalott férgei a hazának.
Hogy lehettek ti ennyire károsan buták?

,,A magyar Pick szalámi is kevesebb, mint feleannyiba kerül Németországban, mint itthon,,

telex.hu/gazdasag/2023/02/05/dragulas-inflacio-nemetorszag-usa-mexiko
Aki Én
Nincs még egy ilyen buta balfasz társadalom.
Maccska
@Aki Én: mindent annyiért kell eladni,amennyit adnak érte,te buta proli.
Tudod ott a pick szalámi egy az ezer közül.
amortizáltok
kis pénz kis foci ezzel indult.@Aki Én: körülnézel akkor mégis egy akad.
csak úgy....
@Maccska: logikus, a buta magyar negyedannyi keresetböl vegye meg 3x os áron! :)
te ennyire gyülölöd a magyarokat vagy ennyire hülye?
Peller Anikó
@csak úgy...: Mit vársz egy macskától? Csak egy kicsivel okosabb mint egy tehén.
Aki Én
@Maccska: te néha felfogod mekkora butaságokat mondasz? Döbbenetes...
Egészen hihetetlen, hogy te mennyire buta vagy, és ehhez képest mennyit szerepelsz.
simmering73
A címe pontosan:
"König Orbans Verrat: Während in Ungarn die Armut um sich greift, baut sich der Ministerpräsident ein Schloss"
Orbán király árulása: míg Magyarországon tombol a szegénység, addig a miniszterelnök várat épít
www.nzz.ch/gesellschaft/koenig-orbans-reich-ld.1723532
simmering73
@KisTehen: 14:48, 14:57 Ha tízpercenként ismétled, hogy ez a celofánba csomagolt szar csokitorta, az attól még szar marad. Jó étvágyat hozzá, ökör.
sgl
@simmering73: ÉS A BÜDÖSCH KITÖR !
elárulja, szar van a csokipapírban.
Lepényleső
...ez csak nekünk kellemetlen,bók a bánnak,- hiszen ritka ki ennyit ártott kis hazánknak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.