A külügyminiszter is megszólalt a Debrecenbe tervezett akkumulátorgyár ügyében, mely ellen már több közmeghallgatáson és demonstráción is tiltakoztak civilek és politikusok.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is fontosnak érezte, hogy megszólaljon a Debrecenbe tervezett, a kínai CATL-cég elektromos autókba gyártani kívánt akkumulátorgyára ügyében, mely ellen a helyi civilek és ellenzéki politikusok is felszólaltak már, legutóbb szombaton tartottak tüntetést.

Szijjártó megszólalt a debreceni akkumulátorgyár kapcsán: aki ez ellen küzd, az a környezetvédelem és a nemzetgazdasági érdekek ellen küzd

Fotó: facebook.com/Szijjártó Péter/videórészlet

A 444 cikke szerint a külügyminiszter a Facebook-oldalára feltöltött videóban arról beszélt, hogy a tervezett akkumulátorgyár elleni tiltakozások mögött "külföldi érdekek" állnak, és úgy fogalmazott, hogy a "magyar baloldal" azért küzd, hogy 

ne Magyarországon, hanem például Németországban jöjjenek létre munkahelyek, mert a nagy kínai akkumulátorgyártó vállalatok elsősorban a német autógyárakat szolgálják ki. A német autógyárak egy jelentős része meg már itt van Magyarországon. Ez nyilván nem esik egybe a német nemzetgazdasági érdekekkel

- idézte a lap a politikus által elmondottakat.

Szijjártó a videóban arra is kitért, hogy bár mostanában úgy próbálják beállítani az elektromos autók akkumulátorainak gyártását, "mint valami titokzatos történetet", ami károkat okoz, most is működnek ilyen gyárak az országban, "és egyáltalán nem okoznak környezetvédelmi problémákat" – állította a külügyminiszter. (Ennek némileg ellentmond, hogy azt a tanulmányt, ami a tervezett gyár vízfogyasztását vizsgálta, két nap alatt eltüntették az illetékes kormányhivatal honalpjáról.)

Szijjártó Péter a videó végén azt is kijelentete, hogy aki a debreceni akkumulátorgyár ellen küzd, az 

a környezetvédelem ellen, és a nemzetgazdasági érdekek ellen küzd.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Tudod mit Pötyike...a qrva anyádat ,te retek !! Hogy a dzsuva balu rakna téged teherbe,te görény..!!! És én még nem is vagyok debreceni lakos...te [email protected]ázi..!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
drrotf
Biztos tudod, hogy a jogszabály nem tesz különbséget a kivonandó termő területek között!Minden termőföldet védett!A hazai élelmiszer ellátás pedig éppen most kapott kiemelt jelentőséget a mezőgazdasági miniszter szerint.
Maccska
@drrotf: biztos tudod hogy nyugat európában arányában sokkal nagyobb területeket foglalnak el az ipari üzemek.Azok az országok sem kukoricatermelésből gazdagodtak meg.
Maccska
@simmering73: ha romániában építették volna ezt a gyárat,akkor meg az lenne a bajotok.
El tudom képzelni hogy miket írkálnátok.
Maccska
@drrotf: Az észak-rajna-vesztfáliai falu, Manheim lakosait az elmúlt években kitelepítették, a falut pedig átköltöztették, hogy teret adjanak a terjeszkedő felszíni lignitbányának. Az északnyugat-németországi régióban nem ez volt az első alkalom, hogy egy falut át kellett telepíteni egy bánya terjeszkedése miatt. Az 1940-es évek óta összesen 50 települést nyeltek el a környék bányái, és 20-at építettek újjá a környéken.
drrotf
@Maccska: Gondolod, hogy azt gondolom, hogy a ha a németek rombolják a környezetet úgy, hogy az ott lakók ellenkeznek , azt jónak fogom tekinteni?Nem ,azt sem tekintem helyes intézkedésnek.Gondolom Te sem ismered a német falu lerombolásának körülményeit, így nehéz eldönteni hogy a hatalom mit tett meg a helyiek kárának megtérítése érdekében, de az emberek lakóhelyét megsemmisíteni állami érdekből sem tűnik nekem helyes intézkedésnek.
evacica
@Maccska: Csak egyet felejtesz el te szerencsétlen MO nyersanyagban szegény behozatalra szorul, és főleg mezőgazdasági ország, és a jő termő földeket ne szabad tönkre tenni! Talán a mezőgazdaságban kéne kiemelkednünk, de lehet azon nem tudnak a politikusok annyit keresni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.