Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő szerint tudni kell, hogy milyen adókedvezményeket és egyebeket ajánlott fel a kormány a kínai cégnek.

Az LMP közérdekű adatigényléssel fordul a kormányhoz, hogy megtudja, milyen megállapodást kötött a kabinet a CATL kínai akkumulátorgyártó céggel – olvasható az MTI hírében.

Debreceni akkumulátorgyár: közérdekű adatigényléssel próbálja kideríteni az LMP, hogy a kormány miről állapodott meg

Fotó: facebook.com/LMP/videórészlet

Ezt Csárdi Antal, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnapi budapesti – online is közvetített – sajtótájékoztatóján jelentette be.

Úgy fogalmazott: ez közadat, "tudnunk kell, milyen adókedvezményeket, illetve egyéb juttatásokat nyújt a kormány annak érdekében, hogy ez a rendkívül környezetszennyező cég itt folytassa a tevékenységét".

Az elmúlt napokban a kormány olyan módon kommunikál az akkumulátorgyártásról – tette hozzá –, mintha attól Magyarország léte függne, azonban "a valóság ezzel szemben az", hogy azok működése jelentős környezeti károkat okozhat, illetve kockáztatja az ország víz- és energiaellátását.

"Azt gondoljuk, hogy ez nem megengedhető" – mondta Csárdi Antal.

Hozzátette: a kormány "kritika nélkül" szolgálja ki a multinacionális cégeket és nyújt nekik milliárdos, "sokszor százmilliárdos" nagyságrendű támogatásokat.

Csárdi Antal szerint látni kell azt, milyen anyagi vonzata van az adófizetőknél ezen gyárak Magyarországra költözésének.

"Ahogy Banglades sem lett ruhagyártó nagyhatalom, úgy Magyarország sem lesz akkumulátorgyártó nagyhatalom" – jelentette ki, egyúttal azt is jelezte: érdeklődve várják annak eredményét, hogy ezen cégek magyarországi megjelenése mennyibe kerül a magyar adófizetőknek.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A maffiaállammal nem tárgyalni kell, hanem kivinni az embereket a Kossuth térre addíg, amíg ez a velejéig rohadt, korrupt , mocskos bűnöző szarháziak, el nem takarodnak a hatalomból. Diktatúrát demokratikus úton nem lehet leváltani és tárgyalni is felesleges, mert telibeszarnak mindent, cinikus gazemberek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
A maffiaállammal nem tárgyalni kell, hanem kivinni az embereket a Kossuth térre addíg, amíg ez a velejéig rohadt, korrupt , mocskos bűnöző szarháziak, el nem takarodnak a hatalomból. Diktatúrát demokratikus úton nem lehet leváltani és tárgyalni is felesleges, mert telibeszarnak mindent, cinikus gazemberek!
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 15:36
Nagyszerű bon mot. Ha kellőképpen kinevetgélted magad, akkor azt is mondd már meg, hogy jogos-e a felvetés vagy nem.
Clavigo
@Pegero: Te meg olyan lehetsz,,Mahmoud,,mint egy lefosott kilométerkő... ( kivül- belül )
Maxipocak
@Pegero: mégis a fideszben ücsörögnek az mszmp-és elvtársaid.Nyomogatják a gombokat és teszik tönkre az Országot. És te ezekre vagy büszke.
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 15:56
"A bonmot irodalmi kifejezés, amely legszűkebb értelmében rövid, mindössze egy-két szóból álló, egy helyzetet humorosan, találóan jellemző tréfás mondás."
www.google.com/search?q=bon+mot&rlz=1C1PRFI_enHU869HU869&oq=bon+mot&aqs=chrome..69i57j0i512l5j0i10i512j0i512l3.13140j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Kevered, kavarod, csűröd, csavarod, éppen csak a kérdésre nem válaszolsz.
Tehát jogos-e a felvetés vagy nem?
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 18:25
Te ezt írtad: "Jól mondtad, Csárdi Antal online sajtótájékoztatója a helyzetkomikumhoz (bon mot) áll közel."
Ez így, ebben a formában nem igaz, mert mintegy egyenlőségjelet teszel egy jó bemondás és a helyzetkomikum közé.
A lényeg viszont továbbra is az, hogy a kérdésre nem adsz választ.
Tehát jogos a felvetés vagy sem?
A mismásolás nem válasz.
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 22:17
A kérdésre tudsz válaszolni? Nem? Akkor vegyél vissza az arcodból, és kérj elnézést.
Giovanni Alba
@Pegero: tegnap, 23:08
A kérdésre tudsz válaszolni? Nem? Akkor vegyél vissza az arcodból, és kérj elnézést.
ómió
Az efftársak keresik a potenciális "fúráshelyeket"!
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 18:53
Szúnyogcsődör a hős, a kérdés elől bátran elfutott.
Légy egyszer férfi az életben(lélekben), és mondd ki, erre az egyszerű kérdésre nem tudsz/nem mersz felelni. Nyugi, utána sem foglak kevésbé lenézni, bírod feltétlen antipátiámat.
Tehát a kérdés emlékeztetőül: Jogos-e Csárdi Antal felvetése, igen vagy nem?
Pluszban még az ok, amiért elnézést kellene kérned, tapló módon minősítgetsz, sértegetéssel próbálsz kibújni a válasz alól, indokolatlan fensőbbséggel beszélsz(írsz), pedig te is csak egy kommentelő vagy, éppen úgy, mint én.
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 20:12
Tehát nem tudsz/akarsz válaszolni egy egyszerű kédésre.
De mondd, akkor mire vered itt a nyálad? Nem lenne egyszerűbb bevallanod a tényt? Ez a szánalmas menekülés napnál világosabban mutatja mennyire sivár is vagy szellemileg, bármennyire is nagyra tartod magad.
Szúnyogcsődör, ez illik is rád.
És mondd te szájhős, figyeled mennyire finoman bánok veled? Nem szidlak, nem gyalázlak, nem aggatok rád mindenféle dehonesztáló jelzőt. Na jó, most mégis, de a Szúnyogcsődört egyenesen rád szabták.
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 22:09
De a kérdésre még mindig nincsen válasz.
Akarsz beszélni arról, hol és hogyan szedtél össze lapostetűt? Biztosan emlékezetes élmény volt ha emlegeted.
De mondd, miért jobb ez a szánalmas vergődés egy egyenes válasznál? Élvezed?
Egyáltalán emlékszel még a kérdésre, amitől ilyen páni félelem, már-már rettegés fogott el?
Giovanni Alba
@Pegero: tegnap, 22:29
Rendben Szúnyogcsődör, eztán hanyagollak, de azért a jegyzőkönyvnek elmondom, hogy berottyantottál egy egyszerű kérdéstől, vinnyogtál, tekeregtél, látványnak is undorító voltál, pedig csak annyit kérdeztem, hogy jogos-e Csárdi Antal felvetése, avagy nem. Ettől estél annyira pánikba, hogy menekültél a köntörfal mögé, hadoválni kezdtél, és elővetted az eddig bevált sértegetést és gyalázkodást. Most meglepődtél, hogy nem a te stílustalanságodban válaszolgatok, pedig válaszolnod neked illene a már többször említett kérdésre.
Miféle ember(?) vagy te, hogy másokat ócsárolsz és köpködsz, miközben bátran elszaladsz egy kérdés alől, ami még egy ötödikesnek sem okozna gondot.
A tisztességes megoldás az lenne, hogy visszaveszel a nagy arcodból és bocsánatot kérsz, de tudom hogy erre (sem) vagy képes. Mindezt az eddigi bejegyzéseidből szűrtem le, amelyekből kiviláglik szellemi sötétséged.
Nyugodt vagyok, te is lenyugodhatsz, nem zaklatlak tovább kérdezősködéssel, elhiszem, hogy neked ez iszonyúan nagy kihívás volt, és rettenetes kudarcélmény, hogy te, a nagy megmondó Szúnyogcsődör egy alapszintű kérdésre nem mer válaszolni.
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 20:56
Nem én problémázok csuporka. Feltettem egy kérdést, ami egy normális, értelmes embernek nem okozhat problémát, de válasz helyett csak félrebeszélést látok, szánalmas hablatyolást s mindezt fennsőbbséges stílustalansággal, hogy butaságod minél jobban kidomborodjon. Szánalmas műmájer vagy, egy beképzelt, felfuvalkodott szúnyogcsődör.
Most már büszke lehetsz magadra, én is belekezdtem a minősítgetésbe. Ezt akartad Katinka?
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 21:15
Te most kivel beszélgetsz? Az alteregoddal?
De miért nekem címezted ezt a semmire nem jó benyögést? Bolond vagy?
Persze miért is kérdezlek, hiszen rettegsz a kérdésektől, lefagysz ha válaszolni kell és előjön a mismásolás, a mellébeszélés.
Szánalmas vagy kiskancsó.
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 21:33
Nagyon el vagy te tájolódva öcsisajt, ha azt hiszed figyelemre méltó tényező vagy. Csak azért ereszkedtem le hozzád, hogy választ kapjak egy kérdésre, de te erre képtelen vagy, mindenfélét fantáziálsz, csak felelned ne kelljen.
Mi lehet abban olyan nagyon szörnyű, hogy megkérdezem, szerinted jogos-e Csárdi Antal felvetése?
Képtelen vagy leírni egy igent vagy egy nemet, kitérsz, menekülsz, bebújsz minden lukba, csak válaszolnod ne kelljen.
Egyre szánalmasabb vagy, egyre inkább emlékeztet ez a polémia arra, amit a nagyon hülye sikivel folytattam hasonló eredménytelenséggel. Ő is minden másról beszélt, mint a Bodóné, amikor a bor árát kérdezték.
siki te nagyon hülye, te vagy az?
Jut eszembe, mondd, iszol te rendesen?
neverland
A kormány titkolja, a kínai sajtó viszont megírta, hogy 3200 (!) milliárdos támogatást kap a CATL Debrecenben

"A Momentum Mozgalom képviselője nevetségesnek tartja, hogy egy kommunista diktatúra több információt tesz elérhetővé egy magyarországi beruházásról, mint maga a magyar kormány"

24.hu/belfold/2023/02/08/debrecen-catl-akkumulatorgyar-3200-milliardos-tamogatas/#

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.