Tisztújító kongresszust tart a Demokratikus Koalíció, ezen beszélt a pártelnök, aki szerint az egész Fidesz-rendszert le kell váltani, mert a kormány nem védi meg az országot és a lakosságot, Oroszországgal pedig nem lehet üzletelni, mert aki ezt megteszi, az nem szuverén Moszkvától.

A hvg.hu cikke szerint két héttel Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő előtt több ellenzéki párt is rendezvényt tart, szombaton az LMP és a Momentum rendezett kongresszust, az utóbbin be is jelentették a szülés miatt a háttérbe húzódott Donáth Anna EP-képviselő, volt pártelnök visszatértét. (Mindkét rendezvényen szóba került a tavaly tavaszi ellenzéki összefogás sikertelensége is.)

Gyurcsány üzent az ellenzéknek: vagy a DK-val vannak, vagy ellenük, nincs harmadik út a Fidesz megdöntésében

Fotó: facebook.com/Demokratikus Koalíció/videórészlet

Vasárnap a Demokratikus Koalíció (DK) tisztújító kongresszust tart, melyen Gyurcsány Ferenc pártelnök is beszédet mondott.

A cikk szerint a rendezvény Molnár Csaba EP-képviselő beszédével kezdődött, aki megemlékezett Kordás Lászlóról, a párt múlt héten elhunyt képviselőjéről.

Gyurcsány Ferenc színpadra lépése előtt az Európai Unió himnusza, Beethoven Örömódája hangzott el, majd egy kis visszaemlékező blokk következett. A lap szerint előkerült itt is az országgyűlési választás ellenzéki összefogásának kudarca, és az is kiderült, hogy kit okolnak ezért a DK-nál: 

"Mi vagyunk az egyetlen párt, akik fel tudtak állni a Márki-Zay Péter okozta történelmi vereségből."

Mint ismert, a DK ősz óta több, előtte más ellenzéki pártba tartozó politikust igazolt le, őket külön is köszöntötték.

Gyurcsány: Orbánnak látnia kell, hogy nem lehet mérlegelni a Putyinnal való együttműködést

Gyurcsány Ferenc a színpadra lépése után a beszéde elején kiemelte, hogy Magyarország helye Európában van, és lehet ugyan "brüsszelezni", de számára Európa nem a városokat vagy a politikát takarja, hanem a kölcsönös tisztelet kultúráját jelenti.

A pártelnök az orosz-ukrán háborút is fölhozta, és mint kijelentette, Bucsa ugyanolyan messze van Kijevtől, mint Érd Budapesttől. Szerinte ezen eset óta Oroszországot egyértelműen háborús bűnösnek kell tekinteni, és nem lehet mérlegelni vélt vagy valós gazdasági, stratégiai és egyéb előnyök miatt a Putyinnal való együttműködést.

Gyurcsány szerint amennyiben Orbán Viktor miniszterelnök ezt nem veszi figyelembe, akkor nem lehet szuverén, ami egyúttal azt is jelenti, hogy Magyarország sem önálló, ami miatt a lakosságnak szembe kell mennie az ország vezetőjével.

Nincs harmadik út a Fidesz legyőzésére

A DK elnöke szerint a kormánynak az országra és az emberekre kellene vigyáznia, ez a két legfontosabb feladata, de a Fidesz-kormány ezt nem teljesíti. Úgy látja, MAgyarország olyan magányos és olyan elszigetelt jelenleg a kormány politikája miatt, amire a rendszerváltás óta nem volt példa. 

Gyurcsány kitért arra is, hogy aki szerint a debreceni akkumulátorgyár, vagy az iskolák és tanárok ügye, vagy a várólisták hossza nem politikai kérdés, és aki nem legyőzni, hanem meggyőzni próbálja a Fideszt, az végső soron pont a hatalmuk megtartásához járul hozzá. 

Ez a rendszer ellopta a hazánkat, így nem egyes elemeit kell cserélni, hanem az egész rendszert leváltani

– mondta el beszédében a korábbi kormányfő, aki szerint nincs harmadik út a Fidesz megdöntésében, valaki vagy velük, a DK-val van, vagy ellenük.

Minden létező törvényes eszközzel a Fidesz ellen

Gyurcsány Ferenc szerint ma Magyarországon legalább kétmillió ember van, akik másmilyen országot akarnak, és számukra csak a teljes szembeállást tartja működő stratégiának, vagyis hogy minden létező törvényes eszözzel gyengíteni kell a kormányt. 

Nem ellenzéke, hanem ellenfele vagyunk a kormánynak

– jelentette ki a cikk szerint a pártelnök és hozzátette, Orbán rendszerét támogatni nemcsak bűn, de szégyen is.

Gyurcsány röviden kitért arra is, hogy az ország egyik legfontosabb ügye az oktatás helyzetének javítása, szerinte a tanárok és diákok követelése ésszerű. Hiányolta a kulturált közbeszédet a cigányság helyzetéről, és azt is elmondta, hogy a gázáráremelkedésből, az inflációból és a bérek elértéktelenedéséből csak ey kiút van, mégpedig felesége, Dobrev Klára és az árnyékkormánya. Őket fel is kérte arra a kongresszus nevében, hogy őszig dolgozzák ki a "holnap Magyarországának programját".

Forrás: hvg.hu

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
Amíg az orbáni média lefedi Mo. egész vidékét, addig nem győzhet az ellenzék. Mert a parasztja elhisz mindent, holott olyan szarul él, mint soha.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
gyurcsány MEGHÍZOTT

kis gömböc lett

HAHAHA
KisTehen
apropó ... ismeritek a Kis Gömböc történetét?
durbincs
@KisTehen: csak az új máj ? de majd leamortizálja elég hamar, azzal a sok tintával ?
Mirabilis
@Gazella: febr 5 15:26 De. minden vidéki hülye.Mondd miért nem? Nem vidéken szavaznak a fideszre? És de, csak a királyi tv-t nézik, mert arra nem kell előfizetni
Mirabilis
@Gazella: febr 5 15:20 de, mindenki vidéki hülye: hol győz az időközi választosokon a fidesz? Hát vidéken. Na mondjad, ki az öregebb okosabb nálam, és hol?
durbincs
@Emmersson71: @teuton: @Néro2: @Dr. Proktor: a bányás oláh farturó négyes ? bár @csipetke: @Sámannus: @Atesz19: @jáger laszló: szintén bányás állatok ? csak soroszsizsikek ? az 50IQ-ra csiszolt @balos: @Alfa: @Edebácsi: @Sámannus: @m73: @jáger laszló: @Nessy: @nejlontacskó: @fideszes gyökér: @Borsó: @justhpeter: @dr. prédikátor: @Törölt Nick: @namihami: @Mirabilis: @troppauerhumer: @kula: @Clavigo: @drrotf: +sorosista fasiszta antifák ? Lágerpribékek ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.